Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: LG OLED65W8

LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

LG:n huippumallissa on upea kuvanlaatu ja vaikuttava design, josta ei vau-efektiä puutu.
Erillinen soundbar soi hyvin mutta estää kokonaisuutta olemasta täysin eleetön. Erillinen liitäntärasia olisi ollut hyvä vaihtoehto.

Kerro kerro OLED, ken on maassa littehin? OLEDin etuja on loistavan kuvanlaadun lisäksi sen erityisen ohut rakenne. Orgaanisista LEDeista koostettu kuvapaneeli on paljon perinteistä LCD:tä litteämpi ja joustavampi, sillä se tarvitsee vähemmän kerroksia.

LG on toistuvasti todistanut tästä televisioillaan, jotka taipuvat, taittuvat tai menevät jopa rullalle. Tällaisilla malleilla on vielä matkaa kaupan hyllylle, mutta LG n onnistunut toteuttamaan toisen vision: television, joka on niin litteä ja huomaamaton, että se melkein sulautuu seinään.

Futuristinen Wallpaper-OLED on ultraohut (2,57 mm) OLED-tv, joka kiinnitetään seinään magneeteilla. Usko pois, tämän nähtyäsi tavallinen ”litteä” ruutu näyttää varsin kömpelöltä!

(Kuva: LG)

Design

Televisioiden design muodostuu tavallisesti muotoilusta ja materiaaleista. Tästä näkökulmasta katsottuna LG:n lippulaiva on minimalismin malliesimerkki, sillä siinä ei ole oikeastaan mitään jäljellä! Mukana tulevaa soundbaria lukuun ottamatta televisio käsittää 2,57 mm ohuen OLED-paneelin, joka kiinnitetään seinälle tulevaan levyyn magneeteilla. Liitännät, virtapalikka ja muu elektroniikka on kätketty soundbariin, joka yhdistyy näyttöön litteällä johdolla.

(Kuva: LG)

Käyttö ja ominaisuudet

W8 käyttää samaa käyttöliittymää (WebOS 4.0) kuin muutkin uudet LG-mallit. Magic Remote on edelleen suosikkikaukosäätimemme. LG:n käynnistyy standby-tilasta salamannopeasti ja vaihtaa sisältöjen välillä nopeasti. Sovelluksia ja sisältöjä riittää muun muassa Netflixin ja Amazon Primen muodossa. W8 erottuu myös hyvällä formaattivalikoimallaan. HDR:n lisäksi televisio tukee Dolby Vision -kuvanlaatua.

Wallpaper-OLEDin asennus

Nimensä mukaisesti OLED65W8 on tarkoitettu kiinnitettäväksi seinälle. Tämän kaunokaisen ripustaminen ei kuitenkaan ole mitään leikkiä, vaan ammattilaisen hommaa. Niinpä asennus kuuluu LG OLED W8:n hintaan. Asentaja tulee kotiin ja ripustaa television haluttuun paikkaan – ja LG maksaa työn. Kahvit voi ehkä varautua tarjoamaan.

Asennus alkaa kiinnittämällä seinään magneettilevy kuudella ruuvilla. On erittäin tärkeää saada levy täysin suoraan ja tasaisesti. Sitten OLED-paneeli ripustetaan magneeteilla levyyn. Sen jälkeen litteä johto kiinnitetään soundbariin. Turvallisen matkan päästä asennusta seuratessa teimme pari havaintoa. Ensinnäkin televisioseinän on oltava suora. Paneeli tulee lähes kiinni seinään ja mukailee sen muotoja – joten jos seinä on kaarella, on tv kaarella.

Yleisesti ottaen kiinnitys vaikuttaa vakaalta ja hyvin mietityltä. Televisio kiinnittyy taustalevyyn ja pysyy paikoillaan kuin liimattuna. Edellä mainittu litteä johto ei kuitenkaan ole järin hienostunut. Se on melko jäykkä ja sitä pitää taivuttaa hienovaraisesti, jotta se menisi mahdollisimman nätisti soundbariin. Liitäntä on liian leveä tavalliselle sähköputkelle. Jos siis haluaa asentaa johdon piiloon, tarvitaan erikoisratkaisuja.

Fata Morgana -kangastus – mikä ihana näky!

(Kuva: LG)

Asennuksen jälkeen kelpaa ihastella lopputulosta, joka on todella hämmästyttävä! Lähes seinään sulautunut televisio on yllättävän hienon näköinen. Kuva tuntuu leijuvan edessämme, ja koska se ei hyppää ympäristöstään, sen katsominen on miellyttävää. Television litteys tuo tässä todella jotakin ekstraa.

LG:n näyttö on tietenkin hyvin varusteltu, paneeli huippumoderni ja videonkäsittely viimeisintä huutoa. Hätkähdyttävää muotoiluaan lukuun ottamatta malli on muutoin melko ”tavallinen” vuoden 2018 OLED-tv. LG ei ole dipannut telkkaria kultaan tau platinaan, vaan vain riisunut sen oleellisimpaan. Tekniset speksit ja sen myötä kuvanlaatu muistuttavat edullisempia C8– ja E8-malleja.

Avainsana LG OLED W8:n kuvanlaadun kohdalla on kontrasti. Kuvan kontrasti on ilmiömäinen, ja musta niin hiilenmustaa ettei millään muulla tekniikalla pääse lähelle. Mahdollisuus saada täysin mustia kohtia luo kuvalle täydelliset olosuhteet. Yksityiskohdat, kontrasti ja värintoisto erottuvat ruudulta upeasti.

The Revenant -elokuvan melko tumma avauskohtaus on loistoesimerkki. Sankarimme Leonardo DiCaprio kävelee metsän halki hämärässä. Monilla televisioilla tämä kohtaus näyttää harmaalta, mutta LG näyttää kaikki metsän yksityiskohdat ja värivivahteet, joten tuntuu kuin olisi itsekin metsässä. Auringonsäteet häikäisevät toisinaan oksien välistä mutta eivät häiritse kuvan muiden kohtien valoisuutta. Tämän asian kanssa monilla pystyvillä LCD-näytöillä on ongelmia, mikä yleensä heikentää katselunautintoa. Tässä vastaavia ongelmia ei, sillä OLED-ruudun valonhallinta on huippua.

Tämän vuoden W8-malli on saanut lisää kirkkautta, mikä tekee televisiosta loistavan lähes mihin vain – ei tarvitse istua pilkkopimeässä huoneessa nauttiakseen kuvasta. Silti LG:n ruutu on parhaimmillaan tilassa, jonka valoa voi säätää – seinää nuoleva paneeli saattaa heijastella ympäristöään. Samsungin Q9FN– ja Q900R-lippulaivamalleihin verrattuna OLEDilta puuttuu intensiteettiä valovoimaisimmista kohtauksista. Ajovalot, liekit ja räjähdykset eivät hehku samalla lailla. Toisaalta tummien alueiden yksityiskohtien taso on vähintään yhtä hyvä, joskus kilpailijoitaan parempi.

LG OLED W8 on tehty elokuvien ja sarjojen nautiskeluun. Netflixin elokuva Outlaw King sopii televisiolle kuin nakutettu: siinä on Dolby Vision -kuvanlaatu ja Dolby Atmos -ääniraita, joita molempia LG:n näyttö tukee. Robert the Brucen seikkailut sisältävät monia taistelukohtauksia ja kuvanlaatu on todella hieno. Tummat kohdat palavine soihtuineen saavat upean syvyysvaikutelman ja liikkeet ovat pehmeimpiä näkemiämme. Taistelukentän kohtaukset toistuvat sulavin liikkein katkeamatta häiriöihin tai kohinaan.

Yhteenvetona voisi sanoa, että emme löydä W8:n kuvanlaadusta moitittavaa. Se on itsestään selvän upea, mutta samaa voi sanoa myös LG C8- j E8-malleista, jotka voi odottaa löytävänsä kaupasta edullisemmin. Supertyylikäs design siis maksaa.!

Äänenlaatu

(Kuva: LG)

Soundbar ei yllä samalle tasolle television kanssa. Se näyttää toki siistiltä, kun moottoroidut kaiuttimet nousevat esiin käynnistäessä laitteen. Silti se on näyttöön verrattuna hieman kömpelön ja muovisen näköinen, mikä laskee kokonaiskuvaa. Uskoisimme, että Wallpaper-konseptin ihailijat haluaisivat ehkä pari kapeaa seinäkaiutinta television pariksi – tai kokonaisen kotiteatterin.

Valitettavasti se ei ole vaihtoehto, sillä soundbar sisältää kaikki liitännät ja tärkeät komponentit, joita ilman näyttö ei toimi. Tässä LG olisi voinut ottaa mallia Samsungin One Connect -laatikosta.

Äänenlaadullisesti soundbar toimii. Vuoden malli on päivitetty Atmos-käsittelyä tukevaksi, mutta kaiutin itsessään soittaa tavalliseen tapaan stereona. Ääni on kuten useimmissa soundbareissa: puhe on vahvaa ja selkeää, basso ja ääniefektit mukavan täyteläiset. Silti ollaan kaukana ”autenttisesta” Atmos-soundbarista kuten LG SK10Y:stä, jolla on myös erillinen subwoofer. Tällainen olisi poikaa LG OLED65W8:n kohdalla.

Johtopäätökset

Designin puolesta LG:n lippulaivamalli on uniikki. OLED65W8 antaa vaikutelman leijuvasta kuvasta, ja seinäkiinnitys on todella huomaamaton ja tyylikäs. Kukapa tietää, ehkä jonain päivänä kaikki televisiot ovat tällaisia!

Loisteliaasta ulkonäöstä saa myös maksaa. Kuvanlaatu on hullunhyvä mutta vastaava kuin edullisemmissa C8- ja E8-malleissa. Jos suorituskyky on prioriteettilistan ykkösenä, kannattaa tutustua niihin. Jos sisustus vie voiton ja kaipaat vau-efektiä olohuoneeseesi, ei tämän hienompaa televisiota ole!

Bästa pris på LG OLED65W8

Koko/tyypi: 65-tuumainen 4K OLED

Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Web OS 4.0

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen ääni

HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor

Erityistä: Dolby Atmos -yhteensopiva

Verkkosivusto: lg.fi

Hinta: 7 000 €

Lisää

Keskustelu
Sony KD-65AG9

Lisää ruutia!

Sonyn paras OLED-televisio tekee vaikutuksen mehukkaalla kuvallaan – mutta kunnollinen HDR-fiilis uupuu.

Sony WF-1000XM3

Mahtavuutta minikoossa

Sonyn uudet ANC-nappikuulokkeet ovat kuin täysikokoisten vastamelukuulokkeiden parhaiden puolien langaton miniversio.

6 kannettavaa kaiutinta

Musiikki mukaan matkalle!

Kätevä kannettava kaiutin viihdyttää niin rannalla kuin piknikilläkin.

Kygo Life A11/800

Kygo haastaa Bosen ja Sonyn

Norjalainen lifestylebrändi Kygo hyppää mukaan ylellisten vastamelukuulokkeiden markkinaan.

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Täydellisesti hallinnassa

On vaikea kuvitella parempia pelikuulokkeita kuin SteelSeriesin huippumalli.

Saammeko esitellä: pöyristyttävän hyvä 8K-tv!

Sonyn ensimmäinen 8K-televisio saa hifistelijän lähes kyynelehtimään ihastuksesta.

Logitech G502 Lightspeed

Peliklassikko on irti!

G512-hiiren langaton versio on yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, erona on vain johdottomuus (ja hinta).

Tivoli Audio PAL+ BT

Helppoa kuin heinänteko

Tivolin matkaradio on entistäkin parempi – ja sopii kaikkiin kesän rientoihin!

Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Mainos
Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

6 jalustakaiutinta

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Mainos
Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.