Testissä : Samsung QE65Q6FAMTXXC

Täysosuma

65Q6F tarjoaa monia Samsungin huipputelevisioiden ominaisuuksia edullisemmassa paketissa.

Samsung QE65Q6FAMTXXC

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsung 65Q6F on harkitun näköinen, käyttäjäystävällinen, edullinen ja tarjoaa terävää kuvaa.
Joillakin kilpailijoilla on parempi kontrasti.
Koko/tyyppi: 65-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840×2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Tizen

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen ulostulo

HDR: HDR10 +

Muuta: One Connect Mini

Verkkosivusto: samsung.com/fi

Hinta: 1 400 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Q6-sarja on Samsungin edullisin QLED-mallisto. Ulkonäkönsä puolesta television kuuluu testin tyylikkäimpiin: superohutta ruutua kiertää tuskin havaittava kehys. Takaosa on täysin tasainen eikä johtoja näy – liitännät löytyvät erillisestä One Connect -laatikosta. Jalat voi asentaa leveälle tai kapeammalle oman televisiotason mitoista riippuen.

Käyttö ja ominaisuudet

Samsungin fiksu valikko toimii nopeasti ja tarjoaa läjän sovelluksia, joita ei muilta löydy. Tyylikkäässä kaukosäätimessä on vain muutama nappi, mutta sillä pystyy ohjaamaan television lisäksi muitakin laitteita. Samsung on varustanut laitteensa myös erityisellä peliasetuksella, joka madaltaa näytön viiveen 15–20 millisekuntiin eli riittäväksi onlinepelejä varten.

Kuvanlaatu

65Q6F:ssa on VA-LCD -paneeli ledreunavalaistuksella. “Quantum Dots” -pisteet laajentavat värikirjoa. Q6F:ssa ei kuitenkaan ole aitoa ledtaustavalaistusta kuten LG:llä ja Sonylla. Sen sijaan Samsung käyttää ohjelmistoperusteista Micro Dimming -tekniikka kontrastin parantamiseen.

Kuvanlaatu on hieno. Samsungin näytön värintoisto on vaikuttava ja erottelee vivahteita vihreästä jalkapallokentästä. Myös terävyys on erinomainen: näemme monia pieniä yksityiskohtia, jotka kilpailijoilla jäivät epäselviksi. Samsung pitää liikkuvat kohteetkin tarkkoina, mikä on jalkapalloa katsellessa tärkeää. Terävyys ei ole aivan samaa luokkaa kuin kalliimmilla LG:llä ja Sonylla, mutta aika lähellä kuitenkin.

Kontrasti on ihan hyvä. Jalkapallon ja muun urheilun katsomiseen kirkkaus riittää enemmän kuin hyvin, mutta tummasävyisistä elokuvista ja sarjoista jää uupumaan syvempi musta. Katselukulma on rajoittunut: tämän tyyppisen LCD-näytön (VA) kanssa on syytä istua suoraan sitä vastapäätä eikä liian kaukana sivussa.

Äänenlaatu

Ohut kun on, ei Samsungin televisiossa juuri ole tilaa kaiuttimille. Pohjaan sijoitetut pienet kaiuttimet antavat ihan siedettävää ääntä ja bassoakin jonkin verran sekä pitävät puheen selkeänä. Ei ole kuitenkaan epäilystäkään, etteikö tämänkin mallin kanssa kannattaisi hankkia suosilla erillinen soundbar kunnon stadiontunnelmaa luomaan.

Johtopäätökset

Samsung 65Q6F on tyylikäs television, jossa on paljon fiksuja ominaisuuksia. Design on hivenen parempaa kuin kilpailijoilla ja samaa voi sanoa helppokäyttöisyydestä. Kuvanlaatu on tasaisen hyvää kaikin puolin ja vaikka suorituskyvyltään Samsung ei ylläkään kalliimpien testikumppaniensa tasolle, on 65Q6F ehdottomasti hyvä ostos 65-tuumaisten luokassa.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös