: Sony Bravia KD-75XE9405

Superkontrastia

Sonyn lippulaivamalli Bravia KD-75XE9405 vakuuttaa 75-tuumaisella kuvallaan!

Ääni & Kuva kiteyttää

Sonyn television LED-taustavalaistu näyttö ja paikallinen himmennys tarjoavat hämmästyttävän eläväistä ja kontrastiltaan erinomaista kuvaa.
Ääni on melko ohut ja Android-käyttöjärjestelmässä on hieman puutteita parhaimpiin kilpakumppaneihin verrattuna.
Koko/tyyppi: 75-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840x2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android

Sisääntulot: 4 HDMI, 3 USB

Ulostulot: Optinen digiulostulo

HDR: HDR10, HLG, Dolby Vision Local Dimming

Verkkosivusto: sony.fi

Hinta: 4 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Bravia 75XE9405 on Sonyn tämän hetken parhaita ja suurimpia televisioita. Jos unohdetaan 20 000 euroa maksava 77-tuumainen A1 OLED ja 60 000 euron hintainen 100-tuumainen huippumalli ZD9, on tämä myös kallein – mutta tarjoaa todellakin rahoille vastinetta!

Käyttö ja ominaisuudet

Viime vuosina Sony on luottanut Googlen Android-käyttöjärjestelmään. Televisio käynnistyy standby-tilasta nopeasti ja kanavien ja sovellusten välillä vaihtaminen sujuu helposti. Huonona puolena on valikoiden runsaus. Tässä Sonylla (ja Googlella) olisi paljon tehtävää verrattuna Samsungin kätevämpään valikkojärjestelmään. Sovellusvalikoima kattaa suurimman osan tarvittavista applikaatioista, mukaan luettuna Netflixin ja YouTuben. Tietysti myös Chromecast on valmiina, joten sisältöä voi striimata televisioon puhelimesta.

Pelimarkkinoillakin toimiva Sony on huolehtinut tietysti näytön sopivuudesta pelaamiseenkin. Mittasimme viiveeksi noin 40 millisekuntia.

Kuvanlaatu

Bravia 75XE9405 voi ylpeillä kuvallaan, joka on LED-taustavalaistun näytön ja paikallisen himmennyksen ansiota. Reunoille sijoitettujen LED-valojen sijaan Sony on tehnyt näytön kunnolla niin, että erilliset alueet jakautuvat koko näytön alueelle. Tämän johdosta kirkkautta on mahdollista säätää eri alueilla. Sonyn televisiossa on myös japanilaisten paras videosiru X1 Extreme, joka huolehtii kuvankäsittelystä.

Lopputulos on helppo nähdä paljaalla silmällä: Sonyn näyttö toimii upeasti kaikenlaisella sisällöllä. Ylivoimainen kontrasti hakkaa kilpailijat saman tien. Bravia 75XE9405:n ei myöskään tarvitse hävetä värintoistollaan, joka on intensiivistä ja vivahteikasta ilman näkyvää ”color bandingia”.

Liikkeet ovat pehmeitä ja saumattomia, eli urheilun katsominen ja pelaaminen sujuvat nautinnollisesti.

HDR-sisällön kanssa Sony on eri luokassa kuin muut. Televisio puristaa maksimikirkkauden pienelle alueelle häiritsemättä muuta kuvaa. Ylivoimainen kirkkaudenhallinta tuo valkoiseen enemmän painetta yhdistettynä syvempään mustaan ja parempiin yksityiskohtiin.

mainos

Äänenlaatu

Verrattuna huippulaatuiseen kuvaan tuntuu Sonyn ääni melko pakatulta. Bassosta puuttuu täyteläisyyttä ja sekä puhe että ääniefektit jäävät kesyiksi. Upean kuvan pariksi on välttämätöntä hankkia soundbar.

mainos

Johtopäätökset

Sony Bravia KD-75XE9405 on testin kallein televisio, mutta tarjoaa rahoille vastinetta upean kuvanlaatunsa muodossa. Edistyksellinen kuvankäsittely ja LED-taustavalaistu näyttö lähentelevät OLED-laatua kontrastin ja mustan syvyyden suhteen. Ja verrattuna Sonyn 77-tuumaiseen tämä ei tunnukaan enää niin kalliilta!

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös