: Samsung UE75MU8005

Fiksu jättitelevisio

Samsungin 75-tuumainen tarjoaa tyylikkään designin, erinomaisen kuvanlaadun ja paljon fiksuja ominaisuuksia samassa paketissa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Salamannopea äly-tv, laaja valikoima sovelluksia ja ennen kaikkea hyvät yleisominaisuudet tekevät Samsungin televisiosta helposti suosikin.
Kirkkaus ei ole erityisen vakuuttava, mikä syö HDR-sisältöjen laatua.
Koko/tyyppi: 75-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840x2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Tizen

Sisääntulot: 4 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digiulostulo

HDR: HDR10 One Connect-liitäntälaatikko

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 2 800 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Samsungilla on suuri valikoima malleja 75-, 82- ja jopa 88-tuumaisia televisioita eri hintaluokissa. Niiden joukosta poimimme mallin UE75MU8005, joka on Q-sarjan lippulaivamallia edullisempi ja yksinkertaisempi versio.

Samsungin televisiolla on tyylikäs ja harkittu ulkomuoto. Keskelle asennetun jalan ansiosta se on melko helppo sijoittaa paikalleen. Johdot saa piiloon erilliseen One Connect -liitäntälaatikkoon.

Käyttö ja ominaisuudet

Samsungin Tizen-käyttöjärjestelmä tunnetaan yhtenä markkinoiden nopeimmista ja käyttäjäystävällisimmistä. Sovelluksiin ja televisioon liitettyihin laitteisiin pääsee helposti käsiksi valikosta, ja eri lähteiden välillä vaihtaminen on nopeaa.

UE75MU8005:ssa on Netflixin, HBO:n ja Amazonin kaltaiset sovellukset valmiina, joten erilliselle suoratoistolaitteelle ei oikein ole tarvetta. Kaukosäätimessä on vain muutama nappi, mutta ne saa ohjelmoitua ohjaamaan erilaisia laitteita.

Samsungilla on erillinen peliasetus, joka jättää tarpeettoman kuvankäsittelyn tekemättä. Mittasimme viiveeksi noin 38 millisekuntia, mikä riittänee lähes kaikille pelaajille.

Kuvanlaatu

MU8005-sarja on tehty halvemmaksi vaihtoehdoksi Samsungin Q7F-, Q8C- ja Q9F-malleille, eikä sarjan malleissa ole huippumallien värikästä Quantum Dot -tekniikkaa. Mutta paljon muuta hyvää sarjan televisioissa kyllä on!

UE75MU8005:ssa on erinomainen terävyys ja yksityiskohdat erottuvat hienosti olipa kyseessä aito 4K-sisältö tai tavallinen HD. Perinteisen HDTV-sisällön skaalaaminen Canal Digitalilta näyttää loistavalta, eikä näkyvää kohinaa tai keinotekoista terävyyttä ole nimeksikään. Urheilu ja muu nopealiikkeinen materiaali toistuu pehmein ja nykimättömin liikkein.

mainos

Katselukulman laajuus on aina tarkastelussa, kun puhutaan LCD-näytöistä, eikä Samsungkaan ole tällä saralla parhaimmillaan. Jos istuu 25 – 30 astetta sivussa ruudun keskeltä, alkavat kontrasti ja värien täyteläisyys heiketä.

mainos

Vaikka 75MU8005:ssa on yllättävän hyvä kontrasti ja mustuus reuna-LEDeillä varustetuksi televisioksi, se ei pärjää Sonyn lippulaivamallille vaativimmissa HDR-kohtauksissa. Valoisissa kohdissa kuten soihduissa ja salamaoissa sekä päivänvalossa kuvatuissa kohtauksissa on huomattavasti vähemmän intensiteettiä.

Äänenlaatu

Samsungin näyttö on varustettu alaspäin suunnatuilla kaiuttimilla, jotka kuulostavat odotettua paremmalta. Puhe on vaikuttavan kirkasta ja basso täyteläistä. UE75MU8005 jaksaa myös soittaa kovaa ja korkealta ilman pahankuuloista häiriötä.

Johtopäätökset

Samsung UE75MU8005 on hyvin varusteltu suuri näyttö kilpailukykyiseen hintaan. Harkittu design tekee 75-tuumaisen jätin sijoittamisesta helppoa. Muiden valopilkkujen joukosta mainittakoon nopea käyttöliittymä ja laaja valikoima sovelluksia. Kuvan puolesta Samsungissa on erinomainen terävyys ja värintoisto sekä pehmeät liikkeet, mutta valitettavasti kontrasti ja todentuntu jäävät HDR-elokuvissa vähän heikommille.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös