: Samsung UE75MU6175

Jättikokoa pieneen hintaan

Samsungin edullisin jättinäyttö ei ole lainkaan hullumpi.

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsungin televisio tarjoaa erinomaista kuvanlaatua ja hyvin toimivan käyttöliittymän edulliseen hintaan.
Ääni on ohut.
Koko/tyyppi: 75-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840x2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Tizen

Sisääntulot: 3 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digiulostulo

HDR: HDR10

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 1 800 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Samsungilla on laaja valikoima 75-tuumaisia televisioita, joista UE75MU6175 on halvimmasta päästä. Siinä on Samsungille tyypillinen design harjattuine metallikehyksineen – joka paljastuukin muoviksi lähemmässä tarkastelussa. Laite itsessään on melko paksu, mikä pakottaa sen enemmän irti seinästä kuin muut testin tv:t. Toisaalta se sopii V-jalkansa ansiosta useimmille televisiotasoille.

Käyttö ja ominaisuudet

Kaikissa nykyaikaisissa älytelevisioissa on oltava kunnollinen käyttöjärjestelmä, ja Samsungin näytöt loistavat sillä saralla. Tämäkin on varustettu Samsungin omalla Tizen-älykäyttöliittymällä, joka on hyvännäköinen, helppokäyttöinen, nopea sekä varustettu runsaalla sovellusvalikoimalla.

Kaukosäädin on pieni ja siinä on vain muutama nappi, mutta sillä voi ohjata television lisäksi muitakin laitteita, kuten Blu-ray-soitinta. Samsungin monesta televisiosta tuttua ”One Connect” -liitäntälaatikkoa ei ole, vaan johdot kytketään suoraan näytön takapuolelle. Valikosta löytyy paljon ominaisuuksia ja asetuksia, kuten pelaajille suunnattu ”Gaming Mode”. Mittasimme näytön viiveeksi 38 millisekuntia – ei testin parhaimmistoa, mutta riittävä useimmille!

Kuvanlaatu

Samsungin televisiossa on 4K-resoluution LED-LCD-paneeli, jossa ei ole edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten paikallista himmennystä, tehostettua väritilaa ja supernopeaa kuvankäsittelyä highend-mallien tapaan. Tästä huolimatta yllätyimme iloisesti laitteen suorituskyvystä.

Ensivaikutelma kuvanlaadusta on hyvä. Testiversiossamme ei ollut havaittavissa epätasaista valon jakautumista (clouding), mikä usein vaivaa edullisempia LCD-näyttöjä. Jämerä 75-tuumainen maalaa terävän ja värikkään kuvan, josta erottuu paljon yksityiskohtia. Myös musta on hyvä. Tummissa kohtauksissa kontrasti on hyvä, vaikka paikallista himmennystä ei olekaan. Vain kaikkein tummimmissa kohdissa kuva puuroutuu. Stranger Things -sarjan maanalaisissa kohtauksissa jotkin pimeimmistä yksityiskohdista jäävät näkymättömiin. Tässä suhteessa Sony XE94 ja Samsungin oma MU8005 vievät voiton.

Samsungin näyttö ei myöskään ole erityisen kirkas. Maksimikirkkaus on noin 350–400 nitiä, mikä riittää tavalliseen televisionkatseluun (paitsi ehkä keskellä kirkasta päivää). HDR-videon kohdalla arvot eivät riitä, vaan HDR-sisällöt jäävät etenkin kirkkaimmilta kohdiltaan hieman himmeiksi.

Liikkeiden toistaminen ei ole television vahvuuksia. Kuvalla on taipumus nytkähdellä nopeissa kamerapanoraamoissa. Kalliimmat kilpailijat, kuten Panasonic 75EX780, onnistuvat paremmin säilyttämään terävyyden liikkeissä.

mainos

Äänenlaatu

Samsungin televisiossa on vain yksinkertaiset alaspäin suunnatut kaiuttimet. Tv jaksoi soittaa kovaakin vääristymättä, mutta soundi olisi saanut olla puhtaampi ja täyteläisempi. Etenkin puhe kuulostaa ohuelta ja sulkeutuneelta etenkin TCL:n ylellisempään ratkaisuun verrattuna. Määrämme hoitomuodoksi ulkoisen soundbarin tälle televisiolle.

mainos

Johtopäätökset

Tämä Samsungin televisio ei räjäyttele kuvanlaadullisia rajoja eikä voita designpalkintojakaan riisutulla ulkoasullaan. Silti se antaa hyvää vastinetta rahoille. Hyvä kontrasti ja värintoisto sekä käyttäjäystävällinen käyttöliittymä tekevät UE75MU6175:sta hyvän ostoksen. Monet televisiot tarjoavat parempaa kontrastia, syvempää mustaa ja pehmeämpiä liikkeitä, mutta ne myös maksavat enemmän – joskus aika huomattavastikin!

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös