: Philips 75PUS7101

Köyhä kontrasti

Philipsin televisio on testin edullisin, mutta kontrastissa on parhaisiin nähden puutteita.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Veitsenterävä kuva ja pehmeät liikkeet tekevät Philipsin televisiosta hyvän yleis-tv:n.
Rajoittunut kontrasti ja kirkkaus heikentävät HDR-videoiden tehoa.
Koko/tyyppi: 75-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840x2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android

Sisääntulot: 4 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digiulostulo

HDR: HDR10

Muuta: Ambilight-valaistus

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 3 400 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Philips on lanseerannut viime aikoina tukun kiinnostavia televisioita, joista monet edustavat OLED-teknologiaa. 75PUS7101 puolestaan on 75-tuumainen LCD-näyttö. Se tarjoaa 4K-resoluutiota, HDR-tuen eikä vähimpänä Ambilight-valaistuksen!

Philipsin televisiota on miellyttävä katsella, ja sen tumma metallikehys on tyylikäs. Jalkojen sijoittelua ei ehkä ole mietitty loppuun asti. Ne sijaitsevat nimittäin aivan television reunoissa, mikä tarkoittaa, että televisiotason on oltava vähintään yhtä leveä kuin television eli 168 cm.

Käyttö ja ominaisuudet

Philips luottaa Androidiin käyttöliittymän osalta. Käynnistys käy nopeasti ja televisio opastaa tärkeimpien asetusten läpi. Tv:seen yhdistetyt laitteet näkyvät pikavalikossa. Kaukosäädin on kätevä ja sen takaa löytyy näppäimistö, jonka avulla on helppo syöttää salasanoja eri palveluihin ja tehdä hakuja.

Sovellusvalikoima on riittävä. Sekä Netflix että YouTube löytyvät 4K-versioina. Philipsin näytössä on erityinen peliasetus, jolla mittasimme viiveeksi alhaisen 35 millisekuntia.

Kuvanlaatu

75PUS7101:ssa on LCD-paneeli, joka on valaistu reunoilta LED-valoilla, sekä Philipsin oma Pixel precise Ultra HD -kuvamoottori. Upea tarkkuus teki meihin heti vaikutuksen: näytöltä erottaa mielettömän määrän yksityiskohtia sekä 4K-elokuvista että tavallisista HD-sisällöistä. Samalla liikkeet näkyvät pehmeästi ja sulavasti, mikä kielii hyvästä videonkäsittelystä.

Panasoniciin verrattuna Philipsillä on hieman vahvemmat värit, jotka voivat parantaa katselukokemusta joissain tilanteissa, mutta tavallisella asteuksella kuva ei ole niin neutraali. Philipsillä on kuitenkin ISF Day/Night-asetus meille, jotka suosivat mahdollisimman neutraalia väritasapainoa.

Philipsin television suurin haaste on HDR-videon toistamisessa. Se vaihtaa oikeaan HDR-asteukseen, mutta oikean valointensiteetin saadakseen se asettaa taustavalon maksimiin. Lopputuloksena musta muuttuu harmaaksi ja syvyysvaikutelma katoaa. Netflix-sarja Stranger Things näyttää täten melko kalvakalta.

mainos

Philipsin etu on ehdottomasti Ambilight-valaistus. Värillinen, ruutua ympäröivä valaistus heijastaa television taustaseinälle ruudun tapahtumia mukailevat sävyt. Valaistus tekee katselusta silmille miellyttävämpää, tekee kokemuksesta tiiviimmän ja paikkaa hieman kontrastin puutteita.

mainos

Äänenlaatu

75PUS7101:ssa on tehoa 30 wattia, kaiuttimet asennettuna pohjaan ja erillinen bassokaiutin, joka tuo soundiin lisää syvyyttä. Ääni on varsin hyvä, ja jaksaa kivuta volyymiltään korkeallekin muuttumatta epämiellyttäväksi.

Johtopäätökset

Philipsin televisiolla on useita hyviä ominaisuuksia, joita on helppo arvostaa, kuten Ambilight-valaistus. Terävyys vakuuttaa, mutta värit saisivat olla neutraalimmat. Miinuksena 75PUS7101-televisiossa ovat kirkkauden ja kontrastin puutteet, joiden vuoksi HDR-videot eivät pääse oikeuksiinsa.

Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös