: Philips 55PUS7502

Jouluvalot televisiossa

Värikäs Ambilight-valaistus vie Philipsin television kuvan uuteen ulottuvuuteen.

forfatter
Julkaistu 21.11.2017 - 17:11
Ääni & Kuva kiteyttää
Hyvä katselukulma, pehmeät liikkeet ja tarkat yksityiskohdat.
Parhaimpiin verrattuna kontrastia on vähemmän.
Faktat

Philips 55PUS7502

Koko/tyyppi: 55-tuumainen 4K LED LCD

Resoluutio: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Käyttöjärjestelmä: Android

Sisääntulot: 4 HDMI, 2 USB

Ulostulot: Optinen digitaalinen audioulostulo

HDR: HDR10

Erityistä: Ambilight kolmella reunalla

Verkkosivusto: philips.fi

Hinta: 1 000 €

Philips teki todellisen comebackin televisiorintamalle tänä vuonna, johtotähtenään OLED-malli 55POS9002, joka sai vaikuttavat tulokset testeissä. Nyt testissä oleva 7502-sarja on edullisempi mutta silti kiinnostava LCD-malli. Siinä on kaiken lisäksi sama edistyksellinen P5-videoprosessori kuin huippumallissa. Ja tietenkin myös Ambilight-valaistus!

Philips-telkkarissa on niukka ja tyylikäs kehys harmaata metallia. Kromattua jalkaa kääntämällä tv:n saa eri asentoihin. Takaosa ei ole kovin ihmeellinen eikä johtoja saa piiloon.

Käyttö ja ominaisuudet

Philips on valinnut käyttöjärjestelmäkseen Androidin. Se tarjoaa laajan valikoiman tunnettuja sovelluksia ja ominaisuuksia, kuten YouTuben ja sisäänrakennetun Chromecastin, joten televisiota on helppo ohjata kännykästä ja jakaa sisältöä ruutujen välillä. Toisaalta mukana tulevat myös Androidin ärsyttävät puolet, kuten automaattiset Google Play -elokuvavuokrausmainokset. Kaukosäädin on helppokäyttöinen ja takapuolella on näppäimistö, joka helpottaa käyttäjätunnuksien ja salasanojen syöttöä.

7502 55 MIP 23953
Kuva_ Philips

 

Kuvanlaatu

LG:n tapaan 55PUS7502:ssa on IPS LCD -paneeli, joka keskittyy katselukulman leventämiseen kontrastin kustannuksella. IPS-paneelien haittana on usein epätasainen valon jakautuminen, mutta Philipsin tapauksessa epätasaisuudesta ei tarvitse huolehtia, ainakin sitä on vähemmän kuin LG:llä.

Kuten LG, myös Philips säilyttää värit paremmin laajemmassa kulmassa kuin kilpailijat. Philipsin kanssa voi huoletta istua pitkän sohvan reunalla ilman että värit vääristyvät. Samalla huomasimme, että Philipsin kontrasti on valjumpi ja musta taittuu harmaaseen. Philips-näyttökään ei siis onnistu samaan dynamiikkaan HDR-videolla kuin parhaimmat.

55PUS7502:ssa on kuitenkin ominaisuuksia, jotka parantavat kokonaisvaikutelmaa. Tehokas kuvankäsittely saa suurimman osan televisiosisällöistä näyttämään veitsenteräviltä, pehmeiltä ja kohinattomilta. Ambilight-valaistus parantaa katselukokemusta myös. Se valaisee television taustaseinän samalla värillä kuin televisiossa kulloinkin näkyvä kohtaus, mikä tekee katselusta miellyttävää ja parantaa kontrastia. Kolmella reunalla valaiseva Ambilight toimii nopeammin 7502-mallissa kuin aiemmissa sukupolvissa sulautuu kuvaan saumattomammin. Vaikuttavaa!

7502 55 RFT 23952
Kuva: Philips

 

Äänenlaatu

Philips on panostanut ääneenkin eteenpäin suuntaavilla kaiuttimillaan, lisäbassollaan ja 45 watin vahvistintehollaan. Soundi on täyteläinen, kirkas, avoin ja tasapainoinen. Basso osoittautuu hyväksi. Ei tämä erillistä soundbaria korvaa, mutta äänijärjestelmän kanssa voi elää.

Johtopäätökset

Philips 55PUS7502 suoriutuu yleisesti hyvin, mutta ei yllä parhaimpien tasolle kontrastin ja kirkkauden suhteen. Se on hyvä televisio hintaansa nähden, mutta parempiakin vaihtoehtoja on.

Myös tässä testissä

LG 55SJ850V

Harmaata mustan joukossa

Laaja katselukulma ja hienot värit tekevät LG 55SJ850 on hintaluokkansa kiinnostavimpia malleja – vaikka ei ylläkään LG:n OLED-näyttöjen tasolle.

Loistava smart-tv-alusta ja laaja katselukulma.
Kontrasti ja musta ovat rajoittuneet.

Sony Bravia KD-55XE9005

Vakuuttavaa suorituskykyä

Sony 55XE9005 on todellinen valopakkaus, jonka erinomainen kontrasti tekee HDR-sisällöistä nautinnollista katsottavaa.

Sonyn näytön dynaaminen LED-taustavalaistus tarjoaa merkittävästi parempaa kontrastia ja mustan kuin kilpailijansa.
Ääni on ohut ja bassoa puuttuu. Erillinen soundbar tai muu kaiutinratkaisu on välttämätön!

Panasonic TX-58EX700

Useimpien makuun

Panasonic-näyttö onnistuu kaikessa hyvin mutta ei erityisesti loista missään.

Suuri näyttö, helppokäyttöisyys ja luonnollinen kuva tekevät Panasonicista helposti lähestyttävän.
Keskinkertainen kirkkaus saa HDR-efektin näyttämään kesyltä.

Samsung UE55MU7075

Multitalentti

Samsung UE55MU7075 on tyylikäs, käyttäjäystävällinen ja kuvaltaan ja ääneltään erinomainen – ehdottomasti hintaluokkansa parhaita televisioita!

Tyylikäs design, salamannopeasti toimiva smart-tv ja erinomainen kuvanlaatu tekevät Samsungista todellisen moniosaajan.
55MU7075:ssa on vain keskinkertainen kontrasti ja kirkkaus, eikä katselukulma ole erityisen laaja.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
Send this to a friend