mainos
(Foto: Produsenten)
Marraskuu 2017LG V30

LG V30

Vihdoin huippupuhelin LG:ltä

V30-puhelimessa ei ole säästelty, mikä näkyy muun muassa kännykkämaailman parhaassa äänenlaadussa.

mainos

LG:n G-sarja on muuttunut jo vähän vanhanaikaiseksi, joten nyt jännittävintä sarjaa edustavat mallit, jotka alkavat kirjaimella V. Kun testasimme V10-kännykkää viime vuoden alussa, näimme sarjassa paljon potentiaalia mutta myös keskeneräisyyksiä. Vuoden lopussa päivänvalon näki huippuarviot saanut V20, joka ei jostain syystä rantautunut Pohjoismaihin. V30 julkaistiin kesällä, ja senkin tulo meikäläisille markkinoille oli epäselvää – mutta pian se on täällä.

Ulkonäkö ja rakenne

Verrattuna LG G6:n melko konservatiiviseen ulkonäköön V30 sekä näyttää että tuntuu premium-mallin puhelimelta. Se on myös kestävimpiä kännyköitä ihan toughphone-malleja lukuun ottamatta. Se on paitsi veden- ja pölynkestävä IP68-luokituksen mukaisesti, myös läpäissyt Yhdysvaltain puolustusvoimien iskunkestävyystestin. Kun tunnustelee puhelimen jykevää metallikehystä, ei tieto hämmästytä.

Kuva: LG

 

Näyttö

Olemme jo pitkään miettineet, miksi televisiopuolella OLED-näytöillään loistava LG ei käytä niitä myös puhelimissaan. Vihdoin V30 on kuitenkin varustettu lupaavan kuuloisella LCD-näyttö, jossa HDR-laatuinen kuva. Käytännössä LG näyttää vaisulta Samsungiin ja iPhone X:ään verrattuna. Värintoisto on pielessä huolimatta valitusta väriasetuksesta. Tummat kohtaukset videoilla erottuvat epäselvästi, vaikka näytön pitäisi periaatteessa olla täydellinen juuri sellaisen suhteen.

Kuva: LG

 

Kamera

Useimpien kilpailijoidensa tapaan myös LG:n V30:ssa on kaksoiskamera. Useimmat käyttävät lisäkameraa teleobjektiivia varten tai efektien luomiseksi, mutta LG on valinnut laajakuvan. Käytännöllinen ratkaisu ryhmäkuvia ajatellen tai ihan vain laajemman maiseman mahduttamiseksi.  Tavalliseen tapaan erilaisia filttereitä löytyy runsain mitoin, ja kiinnostavimmat niistä ovat videofiltterit. Niillä saa videoihin elokuvamaista tuntua, jolloin oma tekele muistuttaa esimerkiksi draamaa, dokumenttia tai kauhua.

V30 ottaa hyviä kuvia hyvässä valaistuksessa, joskin värikylläisyys voi mennä liiallisuuksiin. Laajakuvalla on hankalampi saada tarkkoja kuvia, mutta häiriötä ei tule yhtä paljon kuin LG G6:lla. Ennätyssuuri aukko f/1.6 antaa odottaa todella hyviä tuloksia hämärässäkin, mutta valitettavasti kuvista tulee pimeitä ja väreistä latteita, ja kohina häiritsee yksityiskohtien erottamista. Terävyysfiltteri puolestaan on tavallisessa valaistuksessa liian aggressiivinen.

mainos
Kerrankin puhelimen mukana tulee kunnolliset kuulokkeet. Kuva: Ääni & Kuva

 

mainos

Ääni

V30 nousee massasta erityisellä panostuksella äänenlaatuun. Sisältä löytyy oikea DAC-muunni, soundin hienosäätöön löytyy paljon asetuksia ja pakettiin kuuluu jopa Beoplayn kuulokkeet. Jos puhelimeen kytkee todella hyvät kuulokkeet kuten Sennheiserin Momentumit, on ero huomattava. Kun laittaa Quad DAC-muuntimen päälle, musiikki erottuu selkeämmin ja vivahteet tulevat esiin. Langatonta kuuntelua varten löytyy aptX HD, jota tukee Sony H.ear on 2 Mini Wireless. Jopa korkearesoluutioisen MQA-formaatin toistaminen onnistuu. Kaiuttimet eivät ikävä kyllä ole samaa luokkaa muun panostuksen kanssa.

Hyvää soundia voi vielä hienosäätää kuulokkeille sopivaksi. Kuva: Ääni & Kuva

 

Käyttö

Näyttö on todella iso, joten sormia joutuu venyttämään. Hieman erikoinen näytön formaatti pakottaa kuvien ja videoiden ympärille mustat kehykset, joten koko näytön aluetta ei pääse hyödyntämään. Sormenjälkitunnistin on phkösti takapuolella, mutta sentään fiksussa paikassa, toisin kuin Samsungilla. LG ei ikävä kyllä toimittanut V30:tä uudella Android 8 -käyttöjärjestelmällä varustettuna, mutta päivitys tulee toivottavasti pian.

mainos
LG V30 Antutu-tulokset. Kuva: Ääni & Kuva

 

Suorituskyky

V30 kätkee sisäänsä saman Snapdragon 835 -prosessorin kuin useimmat muutkin lippulaivamallit, joten suorituskykykin on samaa luokkaa muiden huippujen kanssa. Se hitusen Samsung Galaxy S8:aa ja Note 8:aa hitaampi, mutta grafiikat toimivat nopeammin – samaa tasoa kuin Sony Xperia XZ1. Akku on hyvä, ja yhdessä virtaa säästävien OLED-näytön ja Snapdragonin ominaisuuksien kanssa akunkesto muodostuu todella hyväksi.

sushi-light-xperia-xz-1-990x505 sushi-light-lg-v30-990x505 sushi-light-iphone-x-990x505 sushi-light-galaxy-note-8-990x505
<
>
Ruokakuva - Sony Xpera XZ
sushi-dark-xperia-xz-1-990x505 sushi-dark-lg-v30-990x505 sushi-dark-iphone-x-990x505 sushi-dark-galaxy-note-8-990x505
<
>
Hämäräkuva - Sony Xperia XZ

Johtopäätökset

Viime vuosien erikoisten kokeilujen ja surullisten kompromissien jälkeen LG on vihdoin onnistunut tekemään puhelimen, josta on vaikea löytää valitettavaa. Se tyylikäs ja rakenteeltaan erittäin kestävä. Näyttö jatkuu reunasta reunaan ja edustaa vihdoin OLED-tekniikkaa. V30 on suorituskyvyltään etujoukoissa, ja kameralla saa laajakuvaa. Panostus äänenlaatuun viettelee meidät kuitenkin lopullisesti. Jos musiikin kuuntelu tien päällä on sinun juttusi, on V30 oikea valinta.

Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.2

Näyttö: 6,0-tuumainen P-OLED 2880 x 1440 (538 ppi)

Prosessori: 2,45/1,9 GHz octacore Snapdragon 835

Muisti: 4 GB / 64 GB + micro SD

Kamerat: 16 Mp F1.6 OIS/13 MP F1.9 + 5 Mp F2.2

Langaton käyttö: Wifi ac, BT 5.0, NFC

Mitat/paino: 152 x 75 x 7,4 mm/158 g

Akku: 3300 mAh

Hinta: 900 €

Plus Loistava äänenlaatu. Mukana tulee hyvät kuulokkeet. Superkestävä. Ekstraleveä laajakulmakamera.
Miinus Lanseerattu vanhalla Android-versiolla. Näyttö on pettymys.

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  mainos

  Lue myös

  Jays m-Six Wireless

  Jays m-Six Wireless

  Treenikuulokkeiksi basso on ihmeen valju eikä vedenkestävyydestäkään ota selkoa.
  Jaybird Tarah Pro

  Jaybird Tarah Pro

  Tarah Pro -treenikuulokkeet kestävät vertailua selkeisiin musiikkikuulokkeisiin.
  Huawei Freelace

  Huawei Freelace

  Huawei Freelacessa on älykkäitä ominaisuuksia etenkin, jos kuulokkeita käyttää Huawein puhelimen kanssa.
  8 langatonta nappikuuloketta

  8 langatonta nappikuuloketta

  Tämän hetken parhaat langattomat nappikuulokkeet budjetti- ja luksusluokan välistä, olkaa hyvät!
  Sony KD-65XG8096

  Sony KD-65XG8096

  Sony XG8096 on hyvä yleis-tv, joka tarjoaa suosittuja ominaisuuksia miellyttävään hintaan.
  Philips ”The One” 65PUS7354/12

  Philips ”The One” 65PUS7354/12

  Philips on pakannut tähän malliin kaiken tarvittavan, ja antanut sille osuvasti nimen The One – se kun on ainoa televisio, jonka tarvitset!
  TCL 65EP685

  TCL 65EP685

  TCL tarjoaa täyden LCD-kokemuksen erittäin hyvään hintaan.
  Samsung UE65RU7475

  Samsung UE65RU7475

  Samsungin 7475 on kauniisti muotoiltu, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea kuvanlaadultaan testin paras televisio.