: HUAWEI P9 PLUS

Edeltäjäänsä edistyneempi

Huawei P9 Plus on edellistä versiotaan suurempi ja tehokkaampi.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kamerassa on kiinnostavia ominaisuuksia ja luovuutta ruokkiva mahdollisuuksia. Jämäkkä rakenne. Fiksuja ominaisuuksia, kuten Press Touch, joka avaa lukitun näytön sormenjälkitunnistuksella.
5,5-tuumaiseen AMOLED-näyttöön nähden Full HD -resoluutio olisi voinut olla parempikin, samoin ääni.
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0, EMUI 4.1

Näyttö: 5,5-tuumainen AMOLED, 1920 x 1080 (401 ppi)

Prosessori: 2,5 + 1,8 GHz Kirin 955 octa-core 64 bit

Muisti: 4 Gt RAM, 64 Gt sisäinen muisti (+ mikroSD)

Kamera: 2 x 12 Mp f/2,2 + 8 Mp f/1,9

Langattomuus: 4G/LTE, 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, Glonass

Mitat: 152,3 x 75,3 x 6,98 mm

Paino: 162 g

Akku: 3400 mAh

Hinta: 600 €

 

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Huawei P9 on kiinalaisvalmistajan kunnianhimoisin kännykkälanseeraus. Kamera on kehitetty yhdessä saksalaisen klassikkovalmistaja Leican kanssa, ja puhelimesta on saatavilla kolme versiota: P9, P9 Lite ja P9 Plus. Viimeisin on sarjan suurin. Saimme vihdoin tavallista P9:ää suuremman, paremman ja kalliimman laitteen testihuoneeseemme (ensimmäinen testikappale hukkui postissa). Suurimmaksi osaksi puhelimet kuitenkin muistuttavat toisiaan.

Ulkonäöstä ja designista

Yhteisiä tekijöitä P9 Plussan ja tavallisen P9:n välillä on esimerkiksi tyylikkään minimalistinen metallikuori, joka muistuttaa huippuluokan kännykkämuotoilua. Huawei on onnistunut tekemään siitä kilpailijoitaan ohuemman ja kevyemmän. Tuntuma ei silti yllä kalliiden huippupuhelinten tasolle, ja metalli antaa hieman liikaa periksi, kun kännykkää puristaa.

Plus-malli on pikkuveljeään suurempi ja painavampi, mutta paksuus on molemmissa samat 6,98 mm.

(Kuva: Valmistaja)

 

Useimmissa sormenjälkitunnistimilla varustetuissa puhelimissa tunnistin on laitteen etupuolella – yleisimmin Home-näppäimessä – mutta P9- ja P9 Plus -malleissa lukija löytyy kännykän takakuoresta. Se toimii yllättävän hyvin, vaikka vaatikiin siis puhelimen ottamista käteen ennen kuin sormenjäljen voi lukea. iPhonen tai Android-puhelimen lukituksen voi avata kännykän lojuessa pöydällä, sillä niissä tunnistin on etupuolella.

Kameran kaksi linssiä ottavat paremmin fokusoituja kuvia, joissa myös kontrasti on parempi ja kohinaa vähemmän.

 

mainos

Kamera

mainos

P9 Plussan pääkamera on täysin sama kuin P9:n, eli puhelimen takapuolella on kaksi Leica-logolla varustettua linssiä. Toinen linssi ottaa tavallisia kuvia ja toinen ainoastaan mustavalkokuvia. Kaksi linssiä tarjoaa paremman fokusoinnin, ja yhtäaikaisesti molemmilla otetut kuvat ovat tarkempia ja niissä on vähemmän kohinaa. Myös pelkän yhden linssin käyttäminen onnistuu, jos haluaa mustavalkoisia kuvia.

Yhtä linssiä käyttämällä saa mustavalkoisia kuvia.

 

Käyttöominaisuudet on lainattu Leican kameroista, joten esimerkiksi kaikkia asetuksia voi säätää manuaalisesti. Yhteistyö Leican kanssa on ehdottomasti tuonut kuvanlaatuun parannusta, erityisesti terävyyden ja kontrastin suhteen. Kyseessä ei siis ole pelkästään Huawein kaikkien aikojen paras kamera, vaan myös vahva kilpailija markkinoiden kalliimpien laitteiden kanssa.

Ylivoimaisin kamera tämä ei kuitenkaan ole, siinä on esimerkiksi vähemmän sensoripisteitä kuin Samsung Galaxy S7 -puhelimessa.

mainos

Näytöstä

Huawei P9:n näyttö ei ole järin ihmeellinen. 5,2-tuumainen IPS-paneeli ja Full HD -resoluutio eivät missään nimessä ole huonoja ominaisuuksia, mutta Andoir-puhelinten huippupuhelimissa kilpaillaan korkeimmista resoluutioista, ja niissä on sitä paitsi OLED-näytöt.

Siksi ei olekaan yllätys, että Plus-mallissa on AMOLED-näyttö, onhan puhelin Huawein uuden sarjan lippulaivamalli. 5,5-tuumainen AMOLED-näyttö vie P9 Plussan lähemmäs kilpailijoitaan kuin P9. Näytön kontrastit ovat hyvät ja mustat erityisen hienot. Ikävä kyllä resoluutio laahaa vielä jäljessä on yhä Full HD -tasoinen.

P9 Plussassa on Press Touch -ominaisuus, joka on Huawein vastine Applen 3D Touchille. Sen myötä käyttäjä pääsee käsiksi eri ominaisuuksiin vain painamalla ruutua hieman kovempaa. Press Touch toimii kaikissa Huawein omissa sovelluksissa – tekstiviesteissä, sähköpostissa, kalenterissa, kamerassa, yhteystiedoissa ja puhelimessa – joiden aloitusnäytössä olevaa symbolia painamalla saa käyttöön erilaisia oikopolkuja. Kuvagalleriassa ominaisuutta voi hyödyntää erittäin coolin zoomin kohdalla: kun kuvaa painaa sormella, ilmestyy näkyviin suurennuslasi. Mitä kovempaa kuvaa painaa, sitä enemmän se zoomaantuu!

Muiden tekemät sovellukset eivät ikävä kyllä vielä hyödynnä Press Touchia.

Press Touchin avulla zoomaus hoituu painalluksella: mitä kovemmin painaa, sitä lähemmäksi se tulee. (Kuva: Valmistaja)

 

Äänestä

Monet valmistajat ovat viime aikoina alkaneet kiinnittää enemmän huomiota äänenlaatuun, mutta Huawei ei ole vielä hypännyt täysillä kyytiin.

Kännykässä on standardikaiutin, jolla itsellään tuskin musiikkia kuunnellaan, vaikka se toimiikin arkikäytössä erittäin hyvin. Kuulokkeiden kanssa soundi on bassovoittoinen ja volyymi voimakas, mutta keskirekisterissä kuuluu häiriötä. Kuten aina, suosittelemme nytkin, että kuunteluun hankkii paremmat kuulokkeet mukana tulevien tilalle.

Käyttömukavuudesta

Huawei kuuluu vieläkin niihin valmistajiin, joilla on oma käyttöliittymä – onneksi ja valitettavasti. Toisaalta käyttäjä voi lisätä siihen omia ominaisuuksiaan, toisaalta ANdroid-päivityksiä joutuu odottelemaan. On makuasia, tykkääkö siitä, että kaikki sovellukset löytyvät kotinäytöltä samaan tapaan kuin iPhonessa.

Huawei kehuu, ettei yhdenkään kännykän sormenjälkitunnistus avaa puhelinta yhtä nopeasti kuin P9, ja se on totta: yhdellä painalluksella näyttöön syttyy valot ja lukitus avautuu. Sormenjälkitunnistus toimii niin varmasti, että kilpailijoiden kannattaisi yrittää kopioida tämä ominaisuus Huaweilta.

Geekbench 3-benchmark.

 

Suorituskyvystä

Tällä hetkellä useimmat valmistajat käyttävät Qualcommin Snapdragon-prosessoria, mutta Huaweilla on oma Kirin-prosessorinsa. Paperilla P9 Plus on varustettu viimeisimmällä tekniikalla – jossa on täysin sama prosessori kuin P9:ssä, joskin RAM-muistia on enemmän (4 Gt) – mutta todellisuudessa nopeus laahaa muita jäljessä.

Geekbench 3:ssa single-core saa 1825 pistettä ja multi-core 6620 pistettä, mikä on aivan linjassa esimerkiksi Samsung Galaxy S7:n ja Sony Xperia X Performancen pisteiden kanssa. AnTuTu näyttää toisenlaisen tuloksen: P9 Plus saa vain 98 943 pistettä, mikä ei ole kovin hyvin verrattuna Samsung Galaxy S7:n 132 128 pisteeseen, puhumattakaan HTC 10:n huimaan 137 414 pisteeseen.

Arkikäytössä nopeus ei vaivaa, mutta P9 Plussaa ei myöskään sovi kehua salamannopeaksi.

AnTuTu-benchmark.

 

Johtopäätökset

P9 Plus on tällä hetkellä Huawein paras malli. Se ei ole yleisesti paras puhelin, mutta menee tämän päivän top 10 -listalle. P9 Plus ei ole sinänsä edullinen kännykkä, vaikka maksaakin vähemmän kuin Samsung Galaxy S7 ja iPhone 6s, ja ominaisuuksiltaan se vastaa edellä mainittuja hyvin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kylkiäisiksi tulee enemmän sisäänrakennettua muistia (64 Gt), ja säilytystilaa voi kasvattaa ulkoisen mikroSD-kortin avulla.

Fksu kamera ei ota täydellisiä kuvia joka tilanteessa, mutta luovuutta ruokkivat mahdollisuudet korvaavat puutetta. Jos ei halua törsätä omaisuutta puhelimeen mutta haluaa silti laadukkaan kameran, voimme varauksetta suositella Huawei P9 Plus -mallia.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös