HUAWEI P9 PLUS

 itemprop
HUAWEI P9 PLUS

Edeltäjäänsä edistyneempi

Huawei P9 Plus on edellistä versiotaan suurempi ja tehokkaampi.

Kamerassa on kiinnostavia ominaisuuksia ja luovuutta ruokkiva mahdollisuuksia. Jämäkkä rakenne. Fiksuja ominaisuuksia, kuten Press Touch, joka avaa lukitun näytön sormenjälkitunnistuksella.
5,5-tuumaiseen AMOLED-näyttöön nähden Full HD -resoluutio olisi voinut olla parempikin, samoin ääni.

Huawei P9 on kiinalaisvalmistajan kunnianhimoisin kännykkälanseeraus. Kamera on kehitetty yhdessä saksalaisen klassikkovalmistaja Leican kanssa, ja puhelimesta on saatavilla kolme versiota: P9, P9 Lite ja P9 Plus. Viimeisin on sarjan suurin. Saimme vihdoin tavallista P9:ää suuremman, paremman ja kalliimman laitteen testihuoneeseemme (ensimmäinen testikappale hukkui postissa). Suurimmaksi osaksi puhelimet kuitenkin muistuttavat toisiaan.

Ulkonäöstä ja designista

Yhteisiä tekijöitä P9 Plussan ja tavallisen P9:n välillä on esimerkiksi tyylikkään minimalistinen metallikuori, joka muistuttaa huippuluokan kännykkämuotoilua. Huawei on onnistunut tekemään siitä kilpailijoitaan ohuemman ja kevyemmän. Tuntuma ei silti yllä kalliiden huippupuhelinten tasolle, ja metalli antaa hieman liikaa periksi, kun kännykkää puristaa.

Plus-malli on pikkuveljeään suurempi ja painavampi, mutta paksuus on molemmissa samat 6,98 mm.

(Kuva: Valmistaja)

 

Useimmissa sormenjälkitunnistimilla varustetuissa puhelimissa tunnistin on laitteen etupuolella – yleisimmin Home-näppäimessä – mutta P9- ja P9 Plus -malleissa lukija löytyy kännykän takakuoresta. Se toimii yllättävän hyvin, vaikka vaatikiin siis puhelimen ottamista käteen ennen kuin sormenjäljen voi lukea. iPhonen tai Android-puhelimen lukituksen voi avata kännykän lojuessa pöydällä, sillä niissä tunnistin on etupuolella.

Kameran kaksi linssiä ottavat paremmin fokusoituja kuvia, joissa myös kontrasti on parempi ja kohinaa vähemmän.

 

mainos

Kamera

mainos

P9 Plussan pääkamera on täysin sama kuin P9:n, eli puhelimen takapuolella on kaksi Leica-logolla varustettua linssiä. Toinen linssi ottaa tavallisia kuvia ja toinen ainoastaan mustavalkokuvia. Kaksi linssiä tarjoaa paremman fokusoinnin, ja yhtäaikaisesti molemmilla otetut kuvat ovat tarkempia ja niissä on vähemmän kohinaa. Myös pelkän yhden linssin käyttäminen onnistuu, jos haluaa mustavalkoisia kuvia.

Yhtä linssiä käyttämällä saa mustavalkoisia kuvia.

 

Käyttöominaisuudet on lainattu Leican kameroista, joten esimerkiksi kaikkia asetuksia voi säätää manuaalisesti. Yhteistyö Leican kanssa on ehdottomasti tuonut kuvanlaatuun parannusta, erityisesti terävyyden ja kontrastin suhteen. Kyseessä ei siis ole pelkästään Huawein kaikkien aikojen paras kamera, vaan myös vahva kilpailija markkinoiden kalliimpien laitteiden kanssa.

Ylivoimaisin kamera tämä ei kuitenkaan ole, siinä on esimerkiksi vähemmän sensoripisteitä kuin Samsung Galaxy S7 -puhelimessa.

mainos

Näytöstä

Huawei P9:n näyttö ei ole järin ihmeellinen. 5,2-tuumainen IPS-paneeli ja Full HD -resoluutio eivät missään nimessä ole huonoja ominaisuuksia, mutta Andoir-puhelinten huippupuhelimissa kilpaillaan korkeimmista resoluutioista, ja niissä on sitä paitsi OLED-näytöt.

Siksi ei olekaan yllätys, että Plus-mallissa on AMOLED-näyttö, onhan puhelin Huawein uuden sarjan lippulaivamalli. 5,5-tuumainen AMOLED-näyttö vie P9 Plussan lähemmäs kilpailijoitaan kuin P9. Näytön kontrastit ovat hyvät ja mustat erityisen hienot. Ikävä kyllä resoluutio laahaa vielä jäljessä on yhä Full HD -tasoinen.

P9 Plussassa on Press Touch -ominaisuus, joka on Huawein vastine Applen 3D Touchille. Sen myötä käyttäjä pääsee käsiksi eri ominaisuuksiin vain painamalla ruutua hieman kovempaa. Press Touch toimii kaikissa Huawein omissa sovelluksissa – tekstiviesteissä, sähköpostissa, kalenterissa, kamerassa, yhteystiedoissa ja puhelimessa – joiden aloitusnäytössä olevaa symbolia painamalla saa käyttöön erilaisia oikopolkuja. Kuvagalleriassa ominaisuutta voi hyödyntää erittäin coolin zoomin kohdalla: kun kuvaa painaa sormella, ilmestyy näkyviin suurennuslasi. Mitä kovempaa kuvaa painaa, sitä enemmän se zoomaantuu!

Muiden tekemät sovellukset eivät ikävä kyllä vielä hyödynnä Press Touchia.

Press Touchin avulla zoomaus hoituu painalluksella: mitä kovemmin painaa, sitä lähemmäksi se tulee. (Kuva: Valmistaja)

 

Äänestä

Monet valmistajat ovat viime aikoina alkaneet kiinnittää enemmän huomiota äänenlaatuun, mutta Huawei ei ole vielä hypännyt täysillä kyytiin.

Kännykässä on standardikaiutin, jolla itsellään tuskin musiikkia kuunnellaan, vaikka se toimiikin arkikäytössä erittäin hyvin. Kuulokkeiden kanssa soundi on bassovoittoinen ja volyymi voimakas, mutta keskirekisterissä kuuluu häiriötä. Kuten aina, suosittelemme nytkin, että kuunteluun hankkii paremmat kuulokkeet mukana tulevien tilalle.

Käyttömukavuudesta

Huawei kuuluu vieläkin niihin valmistajiin, joilla on oma käyttöliittymä – onneksi ja valitettavasti. Toisaalta käyttäjä voi lisätä siihen omia ominaisuuksiaan, toisaalta ANdroid-päivityksiä joutuu odottelemaan. On makuasia, tykkääkö siitä, että kaikki sovellukset löytyvät kotinäytöltä samaan tapaan kuin iPhonessa.

Huawei kehuu, ettei yhdenkään kännykän sormenjälkitunnistus avaa puhelinta yhtä nopeasti kuin P9, ja se on totta: yhdellä painalluksella näyttöön syttyy valot ja lukitus avautuu. Sormenjälkitunnistus toimii niin varmasti, että kilpailijoiden kannattaisi yrittää kopioida tämä ominaisuus Huaweilta.

Geekbench 3-benchmark.

 

Suorituskyvystä

Tällä hetkellä useimmat valmistajat käyttävät Qualcommin Snapdragon-prosessoria, mutta Huaweilla on oma Kirin-prosessorinsa. Paperilla P9 Plus on varustettu viimeisimmällä tekniikalla – jossa on täysin sama prosessori kuin P9:ssä, joskin RAM-muistia on enemmän (4 Gt) – mutta todellisuudessa nopeus laahaa muita jäljessä.

Geekbench 3:ssa single-core saa 1825 pistettä ja multi-core 6620 pistettä, mikä on aivan linjassa esimerkiksi Samsung Galaxy S7:n ja Sony Xperia X Performancen pisteiden kanssa. AnTuTu näyttää toisenlaisen tuloksen: P9 Plus saa vain 98 943 pistettä, mikä ei ole kovin hyvin verrattuna Samsung Galaxy S7:n 132 128 pisteeseen, puhumattakaan HTC 10:n huimaan 137 414 pisteeseen.

Arkikäytössä nopeus ei vaivaa, mutta P9 Plussaa ei myöskään sovi kehua salamannopeaksi.

AnTuTu-benchmark.

 

Johtopäätökset

P9 Plus on tällä hetkellä Huawein paras malli. Se ei ole yleisesti paras puhelin, mutta menee tämän päivän top 10 -listalle. P9 Plus ei ole sinänsä edullinen kännykkä, vaikka maksaakin vähemmän kuin Samsung Galaxy S7 ja iPhone 6s, ja ominaisuuksiltaan se vastaa edellä mainittuja hyvin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kylkiäisiksi tulee enemmän sisäänrakennettua muistia (64 Gt), ja säilytystilaa voi kasvattaa ulkoisen mikroSD-kortin avulla.

Fksu kamera ei ota täydellisiä kuvia joka tilanteessa, mutta luovuutta ruokkivat mahdollisuudet korvaavat puutetta. Jos ei halua törsätä omaisuutta puhelimeen mutta haluaa silti laadukkaan kameran, voimme varauksetta suositella Huawei P9 Plus -mallia.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin

Faktat

Käyttöjärjestelmä: Android 6.0, EMUI 4.1

Näyttö: 5,5-tuumainen AMOLED, 1920 x 1080 (401 ppi)

Prosessori: 2,5 + 1,8 GHz Kirin 955 octa-core 64 bit

Muisti: 4 Gt RAM, 64 Gt sisäinen muisti (+ mikroSD)

Kamera: 2 x 12 Mp f/2,2 + 8 Mp f/1,9

Langattomuus: 4G/LTE, 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.2, NFC, GPS, Glonass

Mitat: 152,3 x 75,3 x 6,98 mm

Paino: 162 g

Akku: 3400 mAh

Hinta: 600 €

 

Paras hinta

  Lisää
  Keskustelu
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Lue myös

  JBL Live 300TWS

  Hifinapit korviin

  JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

  Sony Xperia 1 II

  Loistava päivitys

  Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

  Samsung The Sero QE43LS05T

  Instagram-telkkari

  Moottoroitu televisio, joka kääntyy pystyasentoon nappia painamalla – onko Samsung seonnut vai onko The Sero vuoden siistein tv?

  JBL Club 950NC

  JBL hipoo rimaa

  JBL:n keskinkertainen vastamelukuuloke omaa kaikki perusasiat, mutta ei tee erityistä vaikutusta äänellään eikä ominaisuuksillaan. Sovellus on kaamea.

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Suurisieluinen pikkukannettava

  Asuksen minikokoinen läppäri on täysikokoisen pelikannettavan tehoilla varustettu söpöliini – mutta ei maksa yhtä paljon!

  Panasonic HZ1000

  Leffafanin valinta

  Panasonicin uudessa OLED-televisiossa on aivan erityinen elokuva-asetus – näe leffat ja sarjat melkein tekijän silmin!

  Kolme chromebookia

  Pieni, kevyt ja yksinkertainen

  Mac vai PC? Entäpä vaihtoehto C? Testasimme kolme erihintaista Chromebookia – mikä niistä olisi sinun valintasi?

  Ultimate Ears Hyperboom

  Ultimaattisin ulkokaiutin

  Hyperboom on niin naurettavan hyvä hintaansa nähden, että kaikilla pitäisi olla sellainen. Tai kaksi.

  Samsung Q80T

  Huippukuvaa puoleen hintaan

  Samsungin uusi QLED-televisio Q80T on lastattu hyvillä ominaisuuksilla, loistavalla kuvanlaadulla ja kohtuullisella hinnalla. Onko tässä paras tv-ostos Samsungilta tänä vuonna?

  Beosound A1 2nd Gen

  Taskuklassikon paranneltu versio

  Bang & Olufsenin A1 on yhä markkinoiden parhaita pieniä Bluetooth-kaiuttimia, ja nyt siitä on saatu kestävämpi ja muutenkin parempi uusi versio.

  Vieritä ylös