: Apple iPad 2017

Se edullisempi iPad

Applen budjettimallia parempaa ostosta ei tässä hintaluokassa ole.

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaikkien aikojen edullisin iPad. Erinomainen näyttö. Huomattavasti parempi suorituskyky kuin Android-tableteissa.
Paksumpi ja painavampi kuin Air 2. Huonompi prosessori ja kamera kuin iPad Prossa.
Käyttöjärjestelmä: iOS 11

Näyttö: 9,7-tuumainen IPS 2048 x 1536 (264 ppi)

Prosessori: 1,84 GHz dualcore Apple A9

Muisti: 2 GB / 32-128 GB

Kamerat: 8 Mp F2.4 + 1,2 Mp F2.2

Langaton käyttö: (4G LTE), wifi ac, BT 4.2

Mitat/paino: 240 x 170 x 7,5 mm/469–478 g

Akku: 8827 mAh, akunkesto 10 h

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: apple.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Jos on omistanut aiemmin iPadin, tuntuu uusi malli kotoisalta. Uusi, simppelisti nimetty iPad näyttää melko identtiseltä aiempiin malleihin nähden. Se on edelleen markkinoiden parhaimman näköisiä tabletteja metallikuorineen ja kauniin pyöristettyine reunoineen. Sen tuntu on luotettava ja ylellinen. Ulkomitat ovat ennallaan, vaikka se onkin hieman paksumpi ja painavampi kuin Air 2, mutta ei alkuperäistä Air-mallia huonompi.

Kuva ja ääni

Näyttö on entiseen tapaan 9,7 tuumaa, ja resoluutio on neljä kertaa parempi kuin alkuperäisessä mallissa. Siinä ei ole Pro-mallin kuvaa parantavia ominaisuuksia, mutta kuvanlaatu on silti parempi kuin tämän testin muilla laitteilla. Kamerat eivät ole juuri parempia kuin Android-tableteissa. Myöskään äänenlaatu ei tarjoa yllätyksiä. Pohjasta löytyy pari melko hyvää kaiutinta, mutta ei Pro-mallista tuttua neljän kaiuttimen luomaa parempaa ääntä.

(Kuva: Apple)

 

Käyttö

Vaikka iPad onkin paperilla painavampi, puhutaan vain muutaman kymmenen gramman erosta, joten eroa tuskin huomaa. Kuoren kanssa paksuuttakaan ei tahdo huomata. Kyseessä on edelleen hyvin helppokäyttöinen laite, jonka kulumista ei tarvitse pelätä. Himpun verran alle 10-tuumainen koko on hyvä kompromissi näytön koon ja kannettavuuden välillä. Koti-napista löytyvä sormenjälkitunnistin toimii nopeasti ja tarkasti, joten tabletin lukitseminen ja avaaminen sujuvat nopsaan.

Suorituskyky

Ainoa varsinainen päivitys Air 2 -malliin verrattuna löytyy tabletin sisältä. Sieltä löytyy sama A9-piiri kuin iPhone 6S -puhelimestakin. Se on yhden stepin huonompi Pron A9X-piiristä ja kaksi steppiä alempana iPhone 7:n A10:stä. Android-tabletteihin verrattuna se on kuitenkin 2–3 kertaa nopeampi. Syy uuden iPadin paksuuntumiseen ja painoon lienee akussa – se on tehokkaampi kuin missään modernissa iPadissa näkemämme.

Johtopäätökset

Uusi iPad hyödyntää modernimpaa teknologiaa kuin vanha Air 2 -malli, ja on sitä jopa edullisempi. Air 2 -malliin verrattuna iPad tarjoaa samat ominaisuudet nopeammassa paketissa. Toisaalta siitä on myös tullut hieman paksumpi ja painavampi. Jos se ei haittaa eikä ole tarvetta kaikkein uusimmille tekniikoille, on tähän hintaan vaikea löytää parempaa vaihtoehtoa. Tämän testin perusteella iPad tarjoaa rahoille enemmän vastinetta kuin samanhintainen Android-tabletti. iPad on huomattavasti nopeampi, sovellukset toimivat isolla näytöllä paremmin ja kuvanlaatu on parempi.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös