: Apple iPad 2017

Se edullisempi iPad

Applen budjettimallia parempaa ostosta ei tässä hintaluokassa ole.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kaikkien aikojen edullisin iPad. Erinomainen näyttö. Huomattavasti parempi suorituskyky kuin Android-tableteissa.
Paksumpi ja painavampi kuin Air 2. Huonompi prosessori ja kamera kuin iPad Prossa.
Käyttöjärjestelmä: iOS 11

Näyttö: 9,7-tuumainen IPS 2048 x 1536 (264 ppi)

Prosessori: 1,84 GHz dualcore Apple A9

Muisti: 2 GB / 32-128 GB

Kamerat: 8 Mp F2.4 + 1,2 Mp F2.2

Langaton käyttö: (4G LTE), wifi ac, BT 4.2

Mitat/paino: 240 x 170 x 7,5 mm/469–478 g

Akku: 8827 mAh, akunkesto 10 h

Hinta: 400 €

Verkkosivusto: apple.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Jos on omistanut aiemmin iPadin, tuntuu uusi malli kotoisalta. Uusi, simppelisti nimetty iPad näyttää melko identtiseltä aiempiin malleihin nähden. Se on edelleen markkinoiden parhaimman näköisiä tabletteja metallikuorineen ja kauniin pyöristettyine reunoineen. Sen tuntu on luotettava ja ylellinen. Ulkomitat ovat ennallaan, vaikka se onkin hieman paksumpi ja painavampi kuin Air 2, mutta ei alkuperäistä Air-mallia huonompi.

Kuva ja ääni

Näyttö on entiseen tapaan 9,7 tuumaa, ja resoluutio on neljä kertaa parempi kuin alkuperäisessä mallissa. Siinä ei ole Pro-mallin kuvaa parantavia ominaisuuksia, mutta kuvanlaatu on silti parempi kuin tämän testin muilla laitteilla. Kamerat eivät ole juuri parempia kuin Android-tableteissa. Myöskään äänenlaatu ei tarjoa yllätyksiä. Pohjasta löytyy pari melko hyvää kaiutinta, mutta ei Pro-mallista tuttua neljän kaiuttimen luomaa parempaa ääntä.

(Kuva: Apple)

 

Käyttö

Vaikka iPad onkin paperilla painavampi, puhutaan vain muutaman kymmenen gramman erosta, joten eroa tuskin huomaa. Kuoren kanssa paksuuttakaan ei tahdo huomata. Kyseessä on edelleen hyvin helppokäyttöinen laite, jonka kulumista ei tarvitse pelätä. Himpun verran alle 10-tuumainen koko on hyvä kompromissi näytön koon ja kannettavuuden välillä. Koti-napista löytyvä sormenjälkitunnistin toimii nopeasti ja tarkasti, joten tabletin lukitseminen ja avaaminen sujuvat nopsaan.

Suorituskyky

Ainoa varsinainen päivitys Air 2 -malliin verrattuna löytyy tabletin sisältä. Sieltä löytyy sama A9-piiri kuin iPhone 6S -puhelimestakin. Se on yhden stepin huonompi Pron A9X-piiristä ja kaksi steppiä alempana iPhone 7:n A10:stä. Android-tabletteihin verrattuna se on kuitenkin 2–3 kertaa nopeampi. Syy uuden iPadin paksuuntumiseen ja painoon lienee akussa – se on tehokkaampi kuin missään modernissa iPadissa näkemämme.

Johtopäätökset

Uusi iPad hyödyntää modernimpaa teknologiaa kuin vanha Air 2 -malli, ja on sitä jopa edullisempi. Air 2 -malliin verrattuna iPad tarjoaa samat ominaisuudet nopeammassa paketissa. Toisaalta siitä on myös tullut hieman paksumpi ja painavampi. Jos se ei haittaa eikä ole tarvetta kaikkein uusimmille tekniikoille, on tähän hintaan vaikea löytää parempaa vaihtoehtoa. Tämän testin perusteella iPad tarjoaa rahoille enemmän vastinetta kuin samanhintainen Android-tabletti. iPad on huomattavasti nopeampi, sovellukset toimivat isolla näytöllä paremmin ja kuvanlaatu on parempi.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös