Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Sony Xperia XZ Premium

Suurta kuvaa ja slowmotionia

Sonyn puhelin on uutuuksien parhaimmistoa.

Julkaistu 30.05.2017 - 13:35
Sony Xperia XZ Premium
Jonas Ekelund

Kun nimessä seisoo Premium, ei ole epäilystäkään, etteikö Sony olisi ladannut kaikkia temppujaan huippumalliinsa. Tuntumakin on priimaa, ja kännykkä on vedenkestävä. Kiiltävän musta pinta täyttyy nopeasti sormenjäljistä. Leveät reunukset näytöllä ovat tietoinen valinta, jonka tarkoitus on jakaa lämpöä paremmin, mutta tässä funktionaalisuus menee kyllä kauneuden edelle.

 

Sony Xperia XZ Premium Silver Group web 460x387
Kuva: Sony Mobile

 

Mainos

Kuten viime vuoden Z5 Premium, on tässäkin tuhlailtu 4K-näyttöön HDR-sertifikaatiolla. Toisin sanoen pikseleitä on enemmän kuin tarvitaan ja väriskaala erittäin laaja sekä kontrasti hyvä. VR:n kannalta se on erittäin hyvä. Kamera tekee vaikutuksen entistä nopeammalla sulkimellaan ja superhitaalla slowmotion-videollaan. Tämä on uuden kuvasensorin ansiota, jossa on integroitu muisti. Kuvanlaatu on erinomainen, ja reunojen terävyys on entistä parempi, samoin hämäräkuvissa on vähemmän kohinaa.

 

Sony Xperia XZ Premium Camera 460x345
Kuva: Sony Mobile

 

Slowmotio-videota saa vain 0,2 sekuntia, mutta kun onnistuu iskemään sen oikeaan kohtaan, on vaikutelma mieletön. 960 kuvaa sekunnissa tarkoittaa 6 sekuntia videota. Kännykän äänenlaatu on myös erinomainen, suorastaan parhaita puhelimesta kuulemiamme. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu vähän hassusti, mutta se toimii hyvin. Sisäänrakennettu automatiikka säästää akkua ja suojaa akkua latauksen aikana.

Tämä on testin ainoa kännykkä, jossa on uusin Snapdragon 835 -prosessori, joten odotukset olivat suorituskyvyn suhteen korkealla. Se on ehdottomasti nopeimpia, ja grafiikat ovat ANdroid-puhelimessa ennätykselliset. Prosessori tukee myös Gbit-nopeaa latausta ja energiatehokasta käyttöä. Kunhan ei katsele liikaa 4K-elokuvia, riittää akku päiväksi.

 

Sony Xperia XZ Premium Antutu 460x721
Kuva: Ääni & Kuva

 

Johtopäätökset

Xperia XZ Premium on oikea uusimman ja parhaan tekniikan paraati. 4K-näyttö laajoine väriskaaloineen on loistava. Kamera on nopeimpia testaamiamme ja slowmotion-video todella hieno lisäominaisuus. Valokuvien laatu on myös hyvä, samoin äänen. Kännykkä toimii salamannopeasti. Leveät reunukset eivät ehkä miellytä kaikkia, ja musta kuori suorastaan imee sormenjälkiä. Muuten käsissämme on kännykkä, joka tekee kaiken kiitettävästi.

4K-näyttö HDR:llä. Hämmästyttävää slowmotion-videota. Hieno ääni. Erinomainen suorituskyky. Kantikas ulkonäkö ja näytön leveät reunukset eivät hurmaa. Turhiintuu helposti sormenjäljistä. 4K syö akkua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top