Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: LG G6

Yksinkertaisesti hyvä

LG on heivannut ylimääräiset temput ja panostanut hyvän, rehellisen puhelimen tekemiseen.

Julkaistu 29.05.2017 - 17:15
LG G6
Jonas Ekelund

LG ei yleensä ole pelännyt ottaa riskejä. Muistamme hyvin LG G4:n katseenkääntävän takaosan ja LG G5:n vaihdettavat moduulit. Jälkimmäinen ei tosin osoittautunut menestykseksi, ja G6 on viety perinteisempään suuntaan. Myönnytys uusimmille trendeille on kapeaakin kapeammat kehykset ja laajakuvanäyttö. Takaosa on kiiltävää metallia. Se on ihan kiva, mutta ei tunnu uudelta eikä lainkaan niin elegantilta kuin monet kilpailijansa.

LG G6 011 web 460x335
Kuva: LG

 

LG erottuu joukosta näytöllään, joka on kaksi kertaa niin korkea kuin leveä. Kuvanlaatu on poikkeuksellisen hyvä ollakseen IPS, ja se onkin HDR10-sertifioitu. Emme kuitenkaan voi olla pohtimatta, miksi LG ei käyttänyt OLEDia. Tavallinen kamera ottaa hyviä kuvia jopa hämärässä. Kuvista puuttuu kuitenkin dynamiikkaa ja ne tuntuvat hiukan sameilta. Laajakuvalinssi mahdollistaa kännykälle epätyypillisten kuvakulmien hallitsemisen.

Mainos
LG G6 Ice Platinum camera 460x345
Kuva: LG

 

Monet LG:n korostamat ominaisuudet liittyvät näyttöön. Tuntuu luontevalta pitää kahta sovellusta yhtä aikaa auki leveällä näytöllä. Ruudun yläosaa voi käyttää valokuvien sommitteluun, kun alaosassa voi pyörittää kuvavirtaa. Muotoilun vuoksi elokuviin ja peleihin tulee usein mustat kehykset, vaikka kuvaa voikin venyttää. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu hyvälle paikalle, jos sen nyt ylipäätään täytyy sijaita laitteen takapuolella.

Yllättävintä on se, että LG on päätynyt HTC:n tavoin käyttämään vanhemapaa Snapdragon 821 -prosessoria. Uusin versio olisi paikallaan ei vain nopeuden vuoksi, vaan siksi että monet uudet standardit ja akkua säästävät ominaisuudet jäävät näin hyödyntämättä. Tallennustilaa ei myöskään ole ihan määrättömästi. Loogisesti suorituskyky vastaa edellisen sukupolven kännykkämallien tehoa. Akku kestää päivän.

LG G6 Antutu
Kuva: Ääni & Kuva

 

Johtopäätökset

LG G6:ssa on kaksi kätevää asiaa, jotka nousevat esille. Suuri näyttö on tuplakorkea leveyteen nähden, ja se on HDR-sertifioitu korkealaatuisten elokuvien katseluun. Kaksoiskamerassa on tavallisen linssin lisäksi laajakuvalinssi. Muotoilultaan puhelin ei erotu joukosta, se ei myöskään ole nopein ja akkukin kestää vain kohtalaisesti. Kaipaamme LG:n hullurohkeita kokeiluja eksoottisilla materiaaleilla ja erikoisilla ideoilla. Onko LG keski-ikäistynyt?

IP68-suojattu vedeltä ja pölyltä. Laajakulmakamera. Suuri laajakuvanäyttö. Edellisen sukupolven prosessori. Keskinkertainen design. Akkua ei saa irti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top