Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Huawei P10 Plus

Potentiaalia parempaankin

Parannukset antavat odottaa paljon, mutta kamera tuottaa pettymyksen.

Julkaistu 29.05.2017 - 16:39
Huawei P10 Plus
Jonas Ekelund

Testatessamme tavallista P10-mallia olimme melko tyytyväisiä lopputulokseen. Emme kuitenkaan pitäneet eroa Huawei P9:ään merkittävänä ja olimme pettyneet siihen, että monet parannukset oli saatavilla vain Plus-malliin. Koon lisäksi eroa tavallisen ja Plussan välillä on vaikea havaita.

Takapuoli on lujanoloista metallia. Värilliset mallit kimmeltävät kauniisti. Plus-malli on roiskesuojattu (IPX3), mikä on toki parempi kuin ei mitään.

Shinning Blue REAR LEFT webb 460x172
Kuva: Huawei

 

Mainos

Selvin ero tavalliseen P10:een on näytön suurempi koko ja merkittävästi parempi resoluutio. Laatu on ok, mutta värintoistossa on pientä vääristymää. Kameraa on paranneltu isommin: optiikka on parempi ja kirkkaus samoin. Hyvissä olosuhteissa kamera ottaa erinomaisia kuvia. Ohjelmisto ylikompensoi hankalia valaistusolosuhteita, mikä heikentää arvosanaa. Huawei: päivittäkää, kiitos!

Huawei P10 Plus Silver Camera 460x345
Kuva: Huawei

 

Sormenjälkitunnistin on siirtynyt takapuolelta (P9) eteen, joten se on nyt paremmin käytettävissä, kun puhelin on pöydällä, ja myös toimii hyvin. Vähemmän ilmeinen ero mallien välillä on se, että plussassa on parempi antenni ja tiedonsiirto on nopeampaa. Käytöliittymä näyttää ikävältä, eivätkö kaikki pidä siitä, että joka ikinen sovellus on aloitusruudussa. Taustalla pyörivät älykkäät prosessorit pitävät suorituskykyä yllä ja säästävät akkua.

Huawei P10 Plus Antutu 460x729
Kuva: Ääni & Kuva

 

Plus-mallissa akku on suurempi, joten siitä ei samanlaista vaivaa kuin P10:ssä, jota saimme ladata joka toinen päivä. Tässäkin on Huawein oma Kirin-prosessori, joka taistelee melko tasavahvasti kilpailijoiden huippuprosessoreiden kanssa, vaikka sen graafinen suorituskyky laahaakin jäljessä. Muistiakin on enemmän, mitä ei ehkä muuten huomaa kuin vaihtaessa suuresta sovelluksesta toiseen.

Johtopäätökset

Huawei tekee isomman loikan P9:stä P10 Plus -mallillaan kuin tavallisella P10:llä. Näyttö on suurempi ja tarkempi, muistia ja tallennustilaa on enemmän ja se kestää sentään roiskeita. Suorituskykykin on parempi. Paperilla kamerakin vaikuttaa paremmalta, mutta ohjelmistoa vaivaavat viat kaipaavat korjaamista. Toivottavasti Huawei tekee pian päivityksen.

Kauniisti kimmeltävä kuori ja hieno design. Hyvä akku, nopea lataus. Huippuluokan suorituskyky. Akkua ei voi irrottaa. Ei kestä vettä. Näyttö ja kuvanlaatu keskikertaiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top