Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: HTC U Ultra

Fiksu puhelin, joka ottaa riskin

U Ultra on HTC:n paras puhelin aikoihin, mutta se on liian pieni ja tulee liian myöhään.

Julkaistu 29.05.2017 - 16:06
HTC U Ultra
Jonas Ekelund

Muutama vuosi sitten HTC One oli tunnistettavissa jo kaukaa herkullisen kurvikkaan metallitauksensa ansiosta. Uuden U-sarjan myötä HTC esittelee uudet ominaisuudet ja uuden ulkonäön. Se on harmi, sillä nyt puhelin muistuttaa muiden valmistajien kännyköitä. Lasinen takakuori hohtaa kauniisti, mutta mustasta versiosta lasia tuskin huomaa. Lasi ei ole yhtä kestävää kuin metalli, ja lisäksi se täyttyy pian sormenjäljistä.

htc u ultra group blue
Kuva: HTC

 

Ronskin kokoisen näytön viimeistelee yhteensopiva kehys. Kuvanlaatu on hyvä mutta ei erotu joukosta. Näytön koko tekee puhelimesta melko leveän, joten sitä voi olla hankala käyttää yhdellä kädellä. Kameran ohjelmisto on päivitetty sitten HTC 10:n, joten vanhan mallin ongelmat ovat poissa. Uusi kamera selviytyy hienosti yllättävästä kirkkaudesta ja kontrastista, ja tummatkin kuvat näyttävät hyviltä.

Mainos
htc u ultra camera
Kuva: HTC

 

Iso ongelma on se, että HTC on mennyt Applen tapaan poistamaan kuulokeliitännän. Vaikka Lightning-liitännällä varustettuja kuulokkeita onkin olemassa, ovat USB-C:llä varustetut kuulokkeet harvinaisia. Puhelimen mukana sellaiset kuitenkin tulee. Pidämme puhelimen yläosaan sijoiteusta lisänäytöstä, joka näyttää sovellusten notifikaatiot. Se voi kuulostaa turhalta, mutta on itse asiassa todella hyvä ominaisuus – näin ei tarvitse avata lukitusnäyttöä, jos haluaa tarkistaa vaikkapa viestien tilanteen.

htc u ultra earbuds
Kuulokkeet saa kiinni vain USB-C-liitännällä. Kuva: HTC

 

Sisäpuoli ei vakuuta yhtä lailla. HTC on tyytynyt Snapdragon 821, joka on toki aiemman sukupolven 820:ä nopeampi, mutta uusi 835 olisi ollut luontevin valinta. Prosessori ei edes suorita täydellä teholla, joten se liittyy viime vuoden mallien joukkoon suorituskykynsä puolesta. Suurimmalle osalle puhelimen nopeus on varmasti riittävä, mutta uuden sukupolven virtapiirin tarjoamat ominaisuudet jäävät toisaalta hyödyntämättä.

Johtopäätökset

Ensisilmäyksellä U Ultra tarjoaa paljon jännittäviä ominaisuuksia: suuri näyttö, hohtava lasikuori ja loistava kamera. Toisaalta, lasinen takaosa on herkkä käytössä, ja musiikin kuunteluun tarvitaan harvinaiset USB-C-kuulokkeet. Suurin heikkous on kuitenkin se, että puhelin on lanseerattu aivan liian myöhään. Kilpailijoiden uusien mallien rinnalla on selvää, ettei U Ultra edusta viimeisintä ja parasta tekniikkaa.

Kiva lisänäyttö ilmoituksille. Hyvä suorituskyky. Kamera on nyt huippuluokkaa. Ei kuulokeliitäntää. Lasinen takapuoli on herkkä rikkoutumaan. Prosessori on edellisen sukupolven mallia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top