Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Apple iPhone 7 Plus

Arvokkaasti ikääntyvä

Vaikka iPhone 7 julkaistiin jo viime vuonna, on se silti monelta kantilta ajankohtainen.

Julkaistu 29.05.2017 - 15:36
Apple iPhone 7 Plus
Jonas Ekelund

Uusia iPhone-malleja pitää odotella vielä muutama kuukausi, joten Apple esittelee iPhone 7:sta suuremman 7 Plus -mallin. On kiinnostavaa katsoa, miten vanhempi Apple toimii uusimpiin Android-puhelimiin verrattuna.

Takaosa on testin kauneimpia, ja metallivärivaihtoehdot ovat herkullisia – etenkin uusi RED-malli. Näyttöä ympäröivä kehys näyttää massiiviselta Galaxy S8:aan verrattuna. Kestävyys on kuitenkin hyvä.

iPhone 7 Plus Product Red Pure Back PR WEB
Uusi RED-malli. Kuva: Apple

 

Mainos

Näytössä riittää resoluutiota tarkan ja yksityiskohtaisen kuvan toistamiseen, vaikka se ei ylläkään parhaimpien kilpailijoidensa tasolle. Näyttö on kuitenkin kirkas ja väriskaala erinomainen. Kamera suoriutuu melko hyvin, joskin värit ovat muihin testin laitteisiin verrattuna sameat. Hämärässä kohinaa syntyy melko vähän, mutta valkotasapaino vetää keltaisen puolelle. Zoom-linssin avulla kameralla pääsee lähemmäs kohdetta.

iPhone7Plus Camera WEBB 1 460x266
Kuva: Apple

 

iPhone on yksi harvoja, jossa on etupuolella sormenjälkitunnistin, ja se toimii testin parhaiten. Pienempi etu on iOS, jonka avulla iPhone toimii osana Applen ekosysteemiä. Jos omistaa Mac-tietokoneen, Apple TV:n ja Apple Watchin, saa laitteet toimimaan yhdessä tavalla, johon Androidilla on vielä pitkä matka. Suljettu systeemi aiheuttaa toki kaikenlaisia hankaluuksiakin. On esimerkiksi ärsyttävää muistaa pitää mukana kuulokeadapteria, jotta 3,5 mm:n plugilla toimivia kuulokkeita voisi käyttää puhelimen kanssa.

Voisi luulla, että Apple jää jalkoihin suorituskyvyssä, kun Samsung on tuonut laitteisinsa uuden Exonyn, Huaweilla on Kirin ja Qualcommilla Snapdragon. Applen A10 Fusion -prosessori on kuitenkin testin parhaita. Suoritimmepa synteettistä testiä järjestelmälle ja grafiikoille tai käytännönläheisempiä testejä esimerkiksi web-sovelluksilla, on iPhone 7 edelleen huipulla. Akku on sen heikkous, ja pitkän päivän varalta kannattaa laittaa päälle virransäästöasetus.

geekbench iphone 7 plus 460x578
Kuva: Ääni & Kuva

 

Johtopäätökset

Vielä löytyy heitä, jotka eivät ole valinneet puoltaan iPhonen ja Andoir-puhelinten välillä. Useimmat ovat leirinsä jo päättäneet, ja mikäli kuulut Apple-faneihin, sinulla varmaan onkin jo 7, ellet ole päättänyt odottaa seuraavaa mallia. Siitä huolimatta on mielenkiintoista verrata iPhonea kilpailijoihin. Suorituskyvyltään se on huippuluokkaa, näyttö keskitasoa ja kamera hyvä. Toisaalta näyttöä ympäröivä kehys näyttää jo vanhanaikaiselta. Huhu kertoo, että asia tullaan korjaamaan seuraavan mallin kohdalla…

Kestää vettä ja pölyä. Uskomaton suorituskyky. Laajakulma- ja teleobjektiivi. Kallis, jos tarvitsee paljon muistia. Vaatii adapterin kuulokkeita varten. Akunkesto keskinkertainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top