TESTISSÄ : Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Samsung yrittää liikaa

Galaxy S20 Ultra tarjoaa lukuisia innovatiivisia ominaisuuksia, jotka kuitenkin kompastelevat päivityksistä huolimatta.

Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin korkea resoluutio, joka tarjoaa erinomaisen digitaalisen zoomin. Paljon ominaisuuksia.
Erittäin kallis. Epäluotettava automatiikka. Ongelmia autofokuksessa.
  • Näyttö: 6,9 tuuman AMOLED 1440 x 3200 (511 ppi)
  • Muisti/tallennustila: 12-16 GB / 128-512 GB + uSDXC
  • Laajakuvakamera: 108 Mp 26 mm F1.8 1/1.33″ OIS
  • Telefotokamera 4x: 48 Mp 103 mm F3.5 1/2.0″ OIS
  • Ultralaajakuvakamera: 12 Mp 13 mm F2.2
  • Selfiekamera: 40 Mp 26 mm F2.2
  • Mitat/paino: 167 x 76 x 8,8 mm/222 g
  • Akku: 5000 mAh, 45W lataus, 15W QI-lataus
  • Verkkosivusto: samsung.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 1160 €

Galaxy S -sarja oli vuosia suosikkimme ainakin kameran osalta. Sitten Huawei aloitti yhteistyön Leican kanssa ja ajoi viime vuonna Samsungin ohi. Nyt käynnissä on täysi hulina, kun valmistajat kilpailevat kameroiden määrillä ja erikoisilla ominaisuuksilla. Samsungilla on uutuutena periskooppilinssi, joka tarjoaa laajemman zoom-alueen, ja kamera asettaa myös uuden ennätyksen 108 megapikselin kennollaan. Telefotolinssissäkin on testin korkein resoluutio.

Sovellus

Perusasetuksella salama, itselaukaisin, kuvasuhde, liikkuva kuva ja filtterit löytyvät helposti. Ainoa helposti löytyvä kohdeasetus on ”single take”, joka ottaa monta kuvaversiota ja antaa valita parhaan jälkikäteen. Yökuvaus ja Pro-asetus olisivat saaneet löytyä samasta paikasta, mutta ne on typerästi piilotettu alavalikkoon yhdessä panoraaman, slow motionin ja timelapsen kanssa. Ominaisuuksia ja toimintoja on niin paljon, ettei meillä ole edes tilaa mainita niitä kaikkia tässä.

Kuvanlaatu

Parhaimmillaan Ultra ottaa erinomaisia kuvia, joiden dynaaminen alue ja valotus ovat kohdillaan. Joskus automatiikka nikottelee ja kompuroi valkotasapainon kanssa. Fokuksessa on ongelmia makro- ja hämäräkuvauksessa, ja jälkimmäisessä värit ovat liian lämpimät. Telelinssi nojaa liiaksi hybridizoomiin, joka toimii vaihtelevalla menestyksellä. Ultralaajakuva kohtaa haasteita kohteiden kanssa, joissa on sekä kirkkaita että varjoisia kohtia.

Johtopäätökset

Samsungin kaikkien aikojen kehittynein kamerakännykkä jättää ristiriitaisen olon. Hyvissä olosuhteissa kuvat ovat upeita, mutta toisaalta automatiikka voi joskus mokata kuvat. Lopputulokseen on vaikea suhtautua luottavaisesti – koskaan ei voi tietää, tuleeko kuvasta hyvä vai ei. Pääosin ongelma on ohjelmistossa, johon Samsung on julkaissut useita päivityksiä julkaisunsa jälkeen. Iso ongelma on ehkä myös siinä, että kännykkään on haluttu tuoda mahdollisimman paljon ominaisuuksia ja on unohdettu se tärkein seikka: tasalaatuisen hyvät kuvat.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Monen toivelistalta löytyvät pelaamiseen sopivat kuulokkeet – älä osta mitä sattuu, vaan tutustu ensin 12 testaamaamme malliin!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös