: Samsung Galaxy Note 8

Joskus suurin on paras

Note 8 on kaventunut ja fiksu työkaveri eikä muistuta enää jättimäisiä phabletteja.

Ääni & Kuva kiteyttää

Nopea, fiksu ja seksikäs. Erinomainen kamera telelinssillä. Entistäkin kätevämmät kynätoiminnot.
Huonosti sijoitettu sormenjälkitunnistin. Huonompi akku kuin S8+ -mallissa. Kallis.
Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1

Näyttö: 6,3 -tuumainen S-AMOLED 2960 x 1440 (521 ppi)

Prosessori: 2,3/1,7 GHz Octacore Exynos 8895

Muisti: 6 GB/64 GB + 256 GB microSD

Kamerat: 2x12 Mp F1.7/2.4.+ 8 Mp F1.7

Langaton käyttö: 4G LTE, Wifi ac, BT 5.0, NFC

Mitat/paino: 163 x 75 x 8,6 mm/195 g

Akku: 3 300 mAh, 22 h puheluita

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 1 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Note-mallit ovat perinteisesti olleet suosittuja huolimatta siitä, että niiden tunkeminen taskuun on aika haaste. Galaxy Note 8 on vain yhden millimetrin suurempi kuin Galaxy S8+. Siinä on samanlainen pyöristetty muotoilu ja näytön peittämä etuosa, mikä tekee siitä ensimmäisen todella hyvännäköisen Note-mallin. Tuntuma on yhä vakaa ja IP68-luokitus takaa kestävyyden. Takaosaan tulee herkästi sormenjälkiä.

Vaikka näyttö on suurempi kuin Galaxy Note Edgessä, on puhelin itse asiassa designinsa ansiosta kapeampi. Resoluutio on yhtä hyvä kuin Galaxy S8+:ssa ja värintoisto erinomainen. Se soveltuu loistavasti elokuvien katseluun reissussa, onhan sillä sekä Ultra HD- että Mobile HDR Premium -sertifikaatit. On myös mukavaa, että akun varaus ja oikotiet ovat näkyvissä, vaikka näyttö olisikin pois päältä.

Samsung on hypännyt trendien kelkkaan ja varustanut puhelimen useammalla kameralla samalla strategialla kuin Apple. Lisäkamerassa on siis teleobjektiivi. Note 8:ssa on tavallisessa linssissä sama hieno valoherkkyys kuin S8:ssa, mutta telelinssillä hieman huonompi. Kuvanlaatu on erinomainen, mutta ei ihan niin hyvä kuin iPhone 8:ssa. Mukana on myös ominaisuuksia, joilla voi jopa kuvan ottamisen jälkeenkin terävöittää taustaa ja vaihtaa laajakuvan ja telen välillä.

Note eroaa S8:sta etenkin kynän osalta. Jokainen Note-sukupolvi on esitellyt entistäkin käytännöllisemmän kynän, jonka monet ominaisuudet tuntuvat luonnollisilta ja harkituilta. Sillä saa esimerkiksi kaksi sovellusta avattua samanaikaisesti jaetulle näytölle. Puhelimeen saa myös fiksuja varusteita kuten langattoman laturin. Tai Dexin, jonka avulla puhelinta voi käyttää tietokoneena näytön, näppäimistön ja hiiren kanssa.

Johtopäätökset

Jos käyttää kännykkää työssä jatkuvasti kuin pienois-PC:tä, on Galaxy Note 8 paras vaihtoehto. Siinä saa kaikki S8:n edut: vaikuttavan näytön, näyttävän suorituskyvyn ja hienon kameran. Lisäksi tulee kynä, jolla sisällön luominen ja tallentaminen sujuu nopeasti. Saatavilla olevat lisävarusteet tekevät puhelimesta vielä monipuolisemman. Ja teleobjektiivikin vielä! Olemme hyvin vaikuttuneita.

picture1 picture2
<
>
Kuva: Samsung
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös