: Nokia 8

Peruspuhelin Nokialta

Nopeimmat komponentit eivät vielä riitä, vaan kännykällä pitäisi olla myös USP (Unique Selling Point) – eikä siihen riitä Bothies.

Ääni & Kuva kiteyttää

Luotettava Android-puhelin hyvällä näytöllä ja akunkestolla
Bothies-kuvat eivät ole riittävän kiinnostavia myymään puhelinta. Muotoilu on tylsä ja kamera pieni pettymys.
Käyttöjärjestelmä: Android 7.1.1

Näyttö: 5,3-tuumainen IPS 2560 x 1440 (554 PPI) CPU: 2,5/1,8 GHz octacore Snapdragon 835

Muisti: 4 GB/64 GB + microSD 256 GB

Kamerat: 2 x 13 Mp F2.0 (väri/mustavalko) + 13Mp F2.0

Langaton käyttö: 4G Cat. 9 LTE, Wifi ac, BT 5.0, NFC

Mitat/paino: 152 x 74 x 7,9 mm/160 g

Akku: 3 090 mAh, 18 h puheluita, 16 päivän standby

Verkkosivusto: nokia.fi

Hinta: 580 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Kovan kilpailun keskellä Nokia yrittää saada jalan takaisin oven väliin. Microsoft-seikkailu on nyt ohi ja kännyköitä valmistaa lisenssillä HMD Global, jonka viimeisin yritys tehdä uusi huippumalli on nimeltään Nokia 8. Puhelin toimii Android 7.1.1-äyttöjärjestelmällä, ja siinä on tämän hetken nopein Snapdragon-prosessori, 4 GB RAM ja 64 GB muistia. Aika perus. Design on melko tylsä ja paksut mustat reunat etupuolella saisivat olla huomaamattomammat. Takaosa on alumiinia. Testiversiomme oli harmaa, mutta puhelinta saa sinisenä ja oranssina. LCD-paneelista huolimatta näyttö on erittäin hyvä ja resoluutio on 2560×1440 pikseliä.

Snapdragonin ja runsaan RAM-muistin ansiosta ei ole yllätys, että Nokia 8 on nopea puhelin. Nopeuteen vaikuttaa myös se, että käyttöjärjestelmää on sörkitty mahdollisimman vähän ja HMD Global on luvannut Android-järjestelmän jatkuvat päivitykset. Akku on 3 090 mAh ja se kestää päivän verran, ei siis erityisen hyvin tai huonosti. Muiden uudempien Android-mallien tapaan puhelimessa on Quick Charge -toiminto nopeaa latausta varten.

Nokia 8 pyrkii erottautumaan kamerallaan ja sen ”Bothie”-ominaisuudella. Lyhyesti sanottuna se ottaa kuvan samanaikaisesti sekä etu- että takakameralla. Hauska kikka mutta ei tuo oikein mitään lisää. Kuten Huawein uusissa puhelimissa, myös tässä kamera on varustettu kahdella linssillä, toinen värillinen ja toinen mustavalkoinen. Muotokuvia saa tietysti otettua epätarkalla taustalla, ja on hienoa, että efektejä voi säätää tai poistaa editoidessa. Yleiseltä kuvanlaadultaan Nokia 8 onnistuu erinomaisesti hyvissä olosuhteissa. Fokusointi on kuitenkin vaikeaa ja hämärässä kohinaa tulee paljon.

Johtopäätökset

Nokia 8 on erinomainen puhelin, josta kuitenkin puuttuu se jokin, joka erottaisi sen kilpailijoistaan. Suorituskyvyltään kännykkä on salamannopea, mutta ulkonäkö ei vakuuta – siinä ei ole paljoa Nokiaa jäljellä! Bothies-kuvaus on hauska kikka muutaman kerran, mutta jää pian unholaan. Jos kamera on tärkeä, saa parempia kuvia HTC U11:llä tai Samsung Galaxy S8:lla, jotka ovat suurin piirtein samanhintaiset.

picture2
<
>
Kuva: Nokia
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös