: Apple iPhone 8 Plus

Paras kännykkäkamera

iPhone 8 Plus ei ole vain nopein puhelin vaan myös paras kuvaaja.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen suorituskyky. Kamera on poikkeuksellisen hyvä. Langaton lataus.
Kunnollisella muistilla kallis. Design alkaa tuntua vanhanaikaiselta.
Käyttöjärjestelmä: iOS 11

Näyttö: 5,5 tuumaa LCD 1920 x 1080 (441 ppi)

Prosessori: 2,5 GHz Hexacore Apple A11 Bionic

Muisti: 3 GB / 64-256 GB

Kamerat: 2 x 12 Mp F1.8/2.8 + 7 Mp F2.2

Langaton käyttö: 4G LTE, Wifi ac, BT 5.0, (NFC)

Mitat/paino: 158 x 78 x 7,5 mm/202 g

Akku: 2 691 mAh, 21 h puheluita

Verkkosivusto: apple.fi

Hinta: 900 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Ikävä puoli iPhone 8:ssa on se, että näyttää lähes identtiseltä iPhone 7:n kanssa. Sitä pitäisikin kutsua iPhone 7s:ksi. Ero on siinä, että takaosa on lasia, jotta langaton lataus onnistuu. Lasi ei tietenkään ole yhtä kestävää kuin metalli, mikä aiheuttaa hieman huolta.

Siinä on paljon suurempi näyttö kuin pienessä 8-mallissa, ja myös paljon parempi resoluutio. Laajan värikirjon ansiosta se tukee HDR-elokuvia. Uutta on sekin, että Apple toi puhelimen iPad Prosta tutun True Tonen, automaattisen valkotasapainon. Sen ansiosta kenno tulkitsee ympäristön valo-olosuhteita ja säätää värilämpötilaa sen mukaan, mikä saa kuvat näyttämään luonnollisilta.

Voisi sanoa, että kamera on sama kuin iPhone 7:ssa, mutta Apple onkin panostanut laadun parantamiseen. Prosessori analysoi kohteita paremmin ja säätää parametrit sen mukaan onnistuneesti, olipa kuvassa taustavaloa tai paljon valonvaihtelua, jolloin HDR pääsee oikeuksiinsa. Hämärässä kohinaa esiintyy vähemmän, yksityiskohdat erottuvat paremmin ja värit ovat luonnollisempia.

Edelleen on pärjättävä ilman kuulokeulostuloa, mutta langattomien kuulokkeiden kanssa tämä ei ole kovin suuri murhe. Äänenlaadusta ei ole paljon sanottavaa, sillä se on enemmän kiinni kuulokkeista. Apple on kuitenkin ystävällisesti lainannut iPad Pron sisäänrakennettujen kaiuttimien tekniikkaa puhelimeensa. Volyymi on selkeästi korkeampi mutta ei särje, ja pientä stereovaikutelmaakin on havaittavissa. Hyvällä tahdolla voi myös sanoa, että bassoakin löytyy.

iPhone 8:n vaikuttavin seikka on kuitenkin sen suorituskyky. Uusi A11 Bionic -prosessori on paras! Synteettisissä testeissämme, kuten GeekBenchissä, on tulos tuplasti nopeampi (4262/10441) kuin nopeimmat Android-mobiilit (1987/6692), sekä yhdellä että useammalla ytimellä. Selaintestissäkin se suoriutuu 2–3 nopeammin. Akunkesto ei kuitenkaan ole huippuluokkaa, vaikka Plus-mallissa akku kestääkin pidempään kuin pienemmässä mallissa.

Johtopäätökset

Jo pienempi malli iPhone 8 on vaikuttava parannus iPhone 7:ään, vaikka jääkin innovatiivisemman iPhone X:n varjoon. Se on suorituskyvyltään omassa luokassaan, kaiuttimet ovat paremmat ja lataus hoituu nopeasti tai langattomasti. Plus-mallissa saa vielä isomman näytön, paremman akunkeston ja vielä paremman ja monipuolisemman kameran. Lisäksi sillä saa parempia kuvia kuin millään muulla puhelimella!

picture2
<
>
Kuva: Apple
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös