: Apple iPhone 8 Plus

Paras kännykkäkamera

iPhone 8 Plus ei ole vain nopein puhelin vaan myös paras kuvaaja.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen suorituskyky. Kamera on poikkeuksellisen hyvä. Langaton lataus.
Kunnollisella muistilla kallis. Design alkaa tuntua vanhanaikaiselta.
Käyttöjärjestelmä: iOS 11

Näyttö: 5,5 tuumaa LCD 1920 x 1080 (441 ppi)

Prosessori: 2,5 GHz Hexacore Apple A11 Bionic

Muisti: 3 GB / 64-256 GB

Kamerat: 2 x 12 Mp F1.8/2.8 + 7 Mp F2.2

Langaton käyttö: 4G LTE, Wifi ac, BT 5.0, (NFC)

Mitat/paino: 158 x 78 x 7,5 mm/202 g

Akku: 2 691 mAh, 21 h puheluita

Verkkosivusto: apple.fi

Hinta: 900 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Ikävä puoli iPhone 8:ssa on se, että näyttää lähes identtiseltä iPhone 7:n kanssa. Sitä pitäisikin kutsua iPhone 7s:ksi. Ero on siinä, että takaosa on lasia, jotta langaton lataus onnistuu. Lasi ei tietenkään ole yhtä kestävää kuin metalli, mikä aiheuttaa hieman huolta.

Siinä on paljon suurempi näyttö kuin pienessä 8-mallissa, ja myös paljon parempi resoluutio. Laajan värikirjon ansiosta se tukee HDR-elokuvia. Uutta on sekin, että Apple toi puhelimen iPad Prosta tutun True Tonen, automaattisen valkotasapainon. Sen ansiosta kenno tulkitsee ympäristön valo-olosuhteita ja säätää värilämpötilaa sen mukaan, mikä saa kuvat näyttämään luonnollisilta.

Voisi sanoa, että kamera on sama kuin iPhone 7:ssa, mutta Apple onkin panostanut laadun parantamiseen. Prosessori analysoi kohteita paremmin ja säätää parametrit sen mukaan onnistuneesti, olipa kuvassa taustavaloa tai paljon valonvaihtelua, jolloin HDR pääsee oikeuksiinsa. Hämärässä kohinaa esiintyy vähemmän, yksityiskohdat erottuvat paremmin ja värit ovat luonnollisempia.

Edelleen on pärjättävä ilman kuulokeulostuloa, mutta langattomien kuulokkeiden kanssa tämä ei ole kovin suuri murhe. Äänenlaadusta ei ole paljon sanottavaa, sillä se on enemmän kiinni kuulokkeista. Apple on kuitenkin ystävällisesti lainannut iPad Pron sisäänrakennettujen kaiuttimien tekniikkaa puhelimeensa. Volyymi on selkeästi korkeampi mutta ei särje, ja pientä stereovaikutelmaakin on havaittavissa. Hyvällä tahdolla voi myös sanoa, että bassoakin löytyy.

iPhone 8:n vaikuttavin seikka on kuitenkin sen suorituskyky. Uusi A11 Bionic -prosessori on paras! Synteettisissä testeissämme, kuten GeekBenchissä, on tulos tuplasti nopeampi (4262/10441) kuin nopeimmat Android-mobiilit (1987/6692), sekä yhdellä että useammalla ytimellä. Selaintestissäkin se suoriutuu 2–3 nopeammin. Akunkesto ei kuitenkaan ole huippuluokkaa, vaikka Plus-mallissa akku kestääkin pidempään kuin pienemmässä mallissa.

Johtopäätökset

Jo pienempi malli iPhone 8 on vaikuttava parannus iPhone 7:ään, vaikka jääkin innovatiivisemman iPhone X:n varjoon. Se on suorituskyvyltään omassa luokassaan, kaiuttimet ovat paremmat ja lataus hoituu nopeasti tai langattomasti. Plus-mallissa saa vielä isomman näytön, paremman akunkeston ja vielä paremman ja monipuolisemman kameran. Lisäksi sillä saa parempia kuvia kuin millään muulla puhelimella!

picture2
<
>
Kuva: Apple
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös