Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Erittäin joustavat monihuonesoittomahdollisuudet. Käyttäjäystävällinen, hyvä äänenlaatu. Yhdistämällä kokonaisuuteen langattomat takakaiuttimet ollaan jo lähellä kunnon kotiteatteria.
Itsekseen, ilman takakaiuttimia, soundbar on melko huomaamaton ja mieleenpainumaton.

Langattomista monihuonekaiuttimista tulee monille ensimmäiseksi mieleen Sonos, eikä ihme. Mutta nykyään on syytä tutustua muihinkin järjestelmiin, joista yksi on hurmannut meidät helppokäyttöisillä, joustavilla ja Hi-Res Audiota tarjoavilla laitteillaan: Yamaha MusicCast. Yamahan järjestelmä pystyy sellaiseenkin, mihin Sonos ei – kuten Bluetooth-yhteyteen, joka toimii molempiin suuntiin: voi siis valita, haluaako soittaa musiikkia kännykästä MusicCastiin vai siirtää musiikin laitteesta langattomiin kuulokkeisiin. MusicCast ei siis ole yhtä suljettu systeemi kuin Sonos.

Yamahalla on laaja valikoima MusicCast-sarjaan kuuluvia tuotteita: langattomia kaiuttimia, vahvistimia, kotiteatterikaiuttimia, radioita ja jopa CD-soittimia. Sekä soundbareja. Hinnat vaihtelevat edullisesta kalliiseen. Yamaha vakuutti Dolby Atmos -tuetulla YSP-5600-soundbarillaan, jossa oli ”oikea” surroundääni ilman takakaiuttimia. Ikävä puoli kaikissa Yamahan soundbareissa on ollut se, ettei niihin ole saatu langattomia takakaiuttimia. Mutta nyt sekin haitta on historiaa.

Laajennettava soundbar

MusicCast BAR 400 on (BAR 40:n lisäksi) Yamahan ensimmäinen soundbar, johon saa liitettyä langattomat takakaiuttimet. Moni haluaa parantaa televisionsa ääntä ja pitää takakaiuttimia välttämättöminä, mutta nyt voidaan vihdoin alkaa puhua kotiteatterijärjestelmän korvaamisesta soundbarsysteemillä.

Hinnat

BAR 400:n sopivin kumppani on MusicCast 20, joka tunnetaan myös nimellä AWX021. Ne ovat pienet monihuonekaiuttimet, jotka kilpailevat Sonos Play:1:n kanssa kokonsa ja toimintojensa puolesta, mutta Yamaha on hieman kalliimpi (noin 230 € vs. 180 €). Koko järjestelmän hinnaksi tulee noin 1 200 euroa, kun Sonos Playbar ja pari Play:1-kaiutinta tekee yhteensä noin 1 100 euroa. Yamahalla on Sonoksesta poiketen tarjota myös subwoofer mukana, joka nostaa hintaa melkein kuudellasadalla. Sonons Beam subwoofereineen ja takakaiuttimineen kustantaa sellaiset 1 700 euroa, joten Yamahan hinnat tuntuvat ihan järkeviltä.

Alexa-ääniohjaus

Yamaha MusicCast BAR 400:aa voidaan ohjata Amazonin Alexalla. Mikrofonia ei ole, vaan MusicCast aktivoidaan Amazon Echo -kaiuttimella. Sen jälkeen voi käskeä Alexaa soittamaan toivekappaleitaan halutuista MusicCast-kaiuttimista – kunhan siis osaa englantia.

Monelle tärkeä seikka on volyyminohjaus, joka tapahtuu BAR 400:n kohdalla television kaukosäädintä käyttäen HDMI CEC:n kautta. Lyhenne tulee sanoista Consumer Electronics Control, mutta muuta ei tarvitse tietää kuin että lähes kaikki televisiot tukevat tätä ominaisuutta. Eli kun soundbar on asennettu oikein, sen oman kaukosäätimen voi huoletta unohtaa laatikkoon.

Yhdistäminen

MusicCast-laitteiden yhdistäminen on simppeliä. Pidetään Connect-nappia pohjassa viiden sekunnin ajan ja seurataan MusicCast-sovelluksen helppoja ohjeita. Hieman ärsyttävää voi olla, jos tuotteesta on laitteistopäivitys – jos se aktivoi, ei laitteita voi asentaa ennen kuin päivitys on valmis. Jos järjestelmään kuuluu useita kaiuttimia, niiden liittäminen toisiinsa ensimmäistä kertaa vaatii hieman kärsivällisyyttä. Päivitys vie vähemmän aikaa kuin monilla kilpailijoilla, vain pari minuuttia, joten mikään suuri haitta tämä ei ole.

Jokaiselle kaiuttimelle annetaan nimi, jonka jälkeen ne voi ryhmitellä miten tahtoo. BAR 400 voidaan yhdistää takakaiuttimien kanssa samaan verkkoon, jolloin ne kommunikoivat keskenään 5 GHz:n MESH-verkossa saavuttaakseen optimaalisen vakauden ja synkronisaation, jolloin kaiuttimien välillä on käytännössä nollan mikrosekunnin viive. Se on tärkeää, kun halutaan useamman kaiuttimen soivan yhtä aikaa stereoina tai takakaiuttimina.

BAR 400:n äänenlaatu

Tehdasasetuksilla ja surroundelokuvaäänen kanssa (meidän tapauksessamme Alien: Covenant) soi BAR 400 selkeästi ja puhe erottuu painokkaasti. Puhe voi toisinaan olla hieman karskia etenkin Surround-asetuksella. Alienin tunkeutuessa erään hahmon selästä kuuluu ympäriltä paljon huutoja, mikä ei toistu aivan uskottavasti. 3D Surround ei auta asiaa, vaikka se yrittää simuloida isompaa surround-ääntä tuomalla peliin myös korkeussuunnassa toimivan DTS Virtual:X:n – se kuitenkin vain pahentaa tilannetta.

Ahaa-elämys

Pian selvisi, että äänen tyypin voi valita erilaisista valmiista asetuksista: Music, Movie, Sport, Game ja TV Program. Nämä löytyvät MusicCast-sovelluksesta, eli kaukosäätimestä asetuksia on turha etsiä. Koska kaiuttimessa ei ole näyttöä, vaan vain LED-valot indikoivat tapahtumia, ei hyvää kokonaiskuvaa saa ilman sovellusta.

Alun perin valittuna asetuksena on Movie, jonka kohdalla DSP joutuu koville työstäessään sopivaa viivettä surroundin luomiseksi. Tämä heikentää äänenlaatua.

TV Program paljastuu parhaaksi ääniasetukseksi, joka minimoi DSP-efektin mutta tarjoaa silti vaikutelman surroundista. Puhe selkiytyy ja rauhoittuu ja muuttuu luonnollisemmaksi. Sama juttu muillakin äänillä.

Subwoofer pysyy hyvin mukana menossa ja sulautuu hyvin kaiuttimen ääneen. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus toimii. Tosin jos minulla olisi 700 euroa ja haluaisin vain parasta mahdollista tv-ääntä, päätyisin varmaankin Samsung HW-N660:iin tai Sony HT-ZF9:ään.

Langattomat takakaiuttimet mukaan

Sitten liitän MusicCast 20 -kaiuttimet takakaiuttimiksi ja hups – aiemmin hieman vaisu surround-tuntuma muuttuu hetkessä aidoksi surroundiksi. Kun ääni ympäröi katsojan joka suunnasta, on fiilis todella kuin leffateattterissa.

Kun äänikuva levittäytyy ympärillemme, erottuu puhe yhtäkkiä entistäkin selkeämmin, sillä äänellä on enemmän fyysistä tilaa. DSP:n ei tarvitse enää kompastella surroundtoiston kanssa, joten äänestä tulee dynaamisempi ja säkenöivämpi.

Alien: Covenant saa enemmän jännitystä, muuttuu miellyttävämmäksi ja rikkoutuva lasi kuulostaa lasilta eikä metallilta.

Surroundina kuunneltu musiikki toimii myös. Hoff Ensemblesin Quiet Winter Night -Blu-rayn trumpetti soi hiukan terävästi TV-asetuksella mutta muuttuu täyteläisemmäksi ja miellyttävämmäksi Music-asetuksella. Sama asetus käy itse asiassa hyvin myös elokuvien katseluun, jos ei jaksas vaihdella asetusten välillä. Takakaiutinten kanssakin 3D Surround on hieman liikaa, dynamiikkaa vähemmän ja basso mössöytyy ja ylikorostuu. Kannattaa mieluummin valita Surround.

Stereomusiikki

MusicCast 400 toimii hyvin myös stereona. Jälleen subwoofer integroituu kokonaisuuteen hyvin. Tällainen sundbar on kompromissi, kun vertaa aktiivikaiutinpariin kuten Triangle Elara LN01A:han tai Klipsch R-15PM:ään, mutta jos kuuntelee musiikkia vain silloin tällöin, toimii kokonaisuus hyvin. Ääni on hivenen lattea ja ylärekisteristä puuttuu vivahteita, mutta mikään katastrofi se ei ole.

Monihuonesoitto

Yamahan soundbar on monihuonekaiuttimena erinomainen. MusicCast-järjestelmä on joustava, ja Spotify-soittolistoja voi lisätä pikavalintoihin. Kaikki järjestelmät eivät tähän pysty, sillä Spotify Connect jää mielellään hengailemaan laitteiden omien käyttöliittyminen ulkopuolelle. Toisin sanoen sitä ohjataan Spotifyn omalla sovelluksella.

MusicCast mahdollistaa kaiutinten helpon ryhmittelyn, ja jos omistaa muita järjestelmään sopivia Yamaha-laitteita – vaikkapa Vinyl 500 -levysoittimen, MCR-N870D-stereot tai WXA-50-suoratoistovahvistimen – on luonnollista valita soundbar, joka toimii samalla sovelluksella. Rahoille vastinetta nääs!

MusicCast 20 musiikin kanssa

Halusin testata, miten takakaiuttimina toimivat MusicCast 20:t toimivat puhtaasti musiikkikaiuttimina. Verrattuna esimerkiksi Sonos Play:1:een. Jos nimittäin haluaa jossain vaiheessa täyttää koko talonsa monihuonekaiuttimilla, on 20 itse asiassa aloitusmalli.

Itsekseen MusicCast 20 on valitettavasti melko surullinen tapaus. Bassovoittoisan musiikin parissa niiden äänenpaine ei vain riitä, esimerkiksi Billie Eilishin You Should See Me in a Crown -kappaleessa. Hieno kappale ja vahva biitti, mutta kuulostaa melko kamalalta MusicCast 20 -kaiuttimista. Kaiuttimissa on paperilla laajempi dynaaminen alue kuin Sonos Play:1:ssä, mutta ne eivät hallitse äänenvoimakkuutta. Kahdella kaiuttimella äänikuva on laajempi mutta ei erityisesti sen jännittävämpi. Laittaisin kaiuttimet mieluummin omiin huoneisiinsa, vaikkapa keittiöön ja makuuhuoneeseen, sillä ne toimivat vain taustamusiikin soittamiseen.

Subwooferin kanssa

Kun mukaan liittää MusicCast SUB 100 -subwooferin, tilanne muuttuu. Kaiuttimet saavat bassotujauksen ja kestävät suurempaa painetta. Äänikuvan kontrastit erottuvat ja SUB 100 tekee soundista mukaansatempaavan. Basso on siisti ja matala ja sopii bileiden vauhdittajaksi. Samalla se toimii uskottavasti myös akustisen ja klassisen musiikin kanssa.

Alempi keskirekisteri soi hieman latteasti ja laulukin ohuemmin kuin toivoisi. 2.1-järjestelmän hinta on hieman yli tuhat euroa – hintaluokka, josta löytyy paljon hyviä stereoita: esimerkiksi Yamahan oma MCR-N870D ja Sonos Play:1 Sonos SUBilla varustettuna. Puhumattakaan DALI Zensor 5 AX-aktiivilattiakaiuttimien paremmasta äänenlaadusta. MusicCast 20 -kaiutinten hankkiminen on siis perusteltua, mikäli ne hankkii takakaiuttimiksi tai haluaa hyödyntää MusicCast-monihuonesoittoa.

Johtopäätökset

MusicCast BAR 400 on Yamahan joustavin soundbar tähän mennessä. Se vie television äänen uusiin ulottuvuuksiin, ja on myös Yamahan ensimmäinen takakaiuttimiin yhdistettävä soundbar. Liittämällä kokonaisuuteen vaikkapa MusicCast 20 -kaiuttimet saa äänikuvasta laajemman kuin mitä olemme koskaan Yamahan soundbarista kuulleet.

Soundbar on hyvä yksistäänkin ja hintakin on perusteltu. Takakaiuttimien kanssa ja monihuonemahdollisuuden kanssa se on kuitenkin erityinen.

MusicCast 20 toimii hyvin takakaiuttimena mutta on itsekseen vain kohtalainen. Erillisen SUB 100 -subwooferin kanssa musiikki saa painetta, mutta hinta nousee korkeammalle.

Voimme kuitenkin suositella BAR 400 -soundbaria MusicCast 20 -kaiutinten kanssa. Silloin hinta nousee melkein viidelläsadalla eurolla.

picture2 picture3 picture4 picture5 picture6 picture7 picture8
<
>
(Kuva: Yamaha)
Langattomista monihuonekaiuttimista tulee monille ensimmäiseksi mieleen Sonos, eikä ihme. Mutta nykyään on syytä tutustua muihinkin järjestelmiin, joista yksi on hurmannut meidät helppokäyttöisillä, joustavilla ja Hi-Res Audiota tarjoavilla laitteillaan: Yamaha MusicCast. Yamahan järjestelmä pystyy sellaiseenkin, mihin Sonos ei – kuten Bluetooth-yhteyteen, joka toimii molempiin suuntiin: voi siis valita, haluaako soittaa musiikkia kännykästä MusicCastiin vai siirtää musiikin laitteesta langattomiin kuulokkeisiin. MusicCast ei siis ole yhtä suljettu systeemi kuin Sonos. Yamahalla on laaja valikoima MusicCast-sarjaan kuuluvia tuotteita: langattomia kaiuttimia, vahvistimia, kotiteatterikaiuttimia, radioita ja jopa CD-soittimia. Sekä soundbareja. Hinnat vaihtelevat edullisesta kalliiseen. Yamaha vakuutti Dolby Atmos -tuetulla YSP-5600-soundbarillaan, jossa oli ”oikea” surroundääni ilman takakaiuttimia. Ikävä puoli kaikissa Yamahan soundbareissa on ollut se, ettei niihin ole saatu langattomia takakaiuttimia. Mutta nyt sekin haitta on historiaa.

Laajennettava soundbar

MusicCast BAR 400 on (BAR 40:n lisäksi) Yamahan ensimmäinen soundbar, johon saa liitettyä langattomat takakaiuttimet. Moni haluaa parantaa televisionsa ääntä ja pitää takakaiuttimia välttämättöminä, mutta nyt voidaan vihdoin alkaa puhua kotiteatterijärjestelmän korvaamisesta soundbarsysteemillä.

Hinnat

BAR 400:n sopivin kumppani on MusicCast 20, joka tunnetaan myös nimellä AWX021. Ne ovat pienet monihuonekaiuttimet, jotka kilpailevat Sonos Play:1:n kanssa kokonsa ja toimintojensa puolesta, mutta Yamaha on hieman kalliimpi (noin 230 € vs. 180 €). Koko järjestelmän hinnaksi tulee noin 1 200 euroa, kun Sonos Playbar ja pari Play:1-kaiutinta tekee yhteensä noin 1 100 euroa. Yamahalla on Sonoksesta poiketen tarjota myös subwoofer mukana, joka nostaa hintaa melkein kuudellasadalla. Sonons Beam subwoofereineen ja takakaiuttimineen kustantaa sellaiset 1 700 euroa, joten Yamahan hinnat tuntuvat ihan järkeviltä.

Alexa-ääniohjaus

Yamaha MusicCast BAR 400:aa voidaan ohjata Amazonin Alexalla. Mikrofonia ei ole, vaan MusicCast aktivoidaan Amazon Echo -kaiuttimella. Sen jälkeen voi käskeä Alexaa soittamaan toivekappaleitaan halutuista MusicCast-kaiuttimista - kunhan siis osaa englantia. Monelle tärkeä seikka on volyyminohjaus, joka tapahtuu BAR 400:n kohdalla television kaukosäädintä käyttäen HDMI CEC:n kautta. Lyhenne tulee sanoista Consumer Electronics Control, mutta muuta ei tarvitse tietää kuin että lähes kaikki televisiot tukevat tätä ominaisuutta. Eli kun soundbar on asennettu oikein, sen oman kaukosäätimen voi huoletta unohtaa laatikkoon.

Yhdistäminen

MusicCast-laitteiden yhdistäminen on simppeliä. Pidetään Connect-nappia pohjassa viiden sekunnin ajan ja seurataan MusicCast-sovelluksen helppoja ohjeita. Hieman ärsyttävää voi olla, jos tuotteesta on laitteistopäivitys – jos se aktivoi, ei laitteita voi asentaa ennen kuin päivitys on valmis. Jos järjestelmään kuuluu useita kaiuttimia, niiden liittäminen toisiinsa ensimmäistä kertaa vaatii hieman kärsivällisyyttä. Päivitys vie vähemmän aikaa kuin monilla kilpailijoilla, vain pari minuuttia, joten mikään suuri haitta tämä ei ole. Jokaiselle kaiuttimelle annetaan nimi, jonka jälkeen ne voi ryhmitellä miten tahtoo. BAR 400 voidaan yhdistää takakaiuttimien kanssa samaan verkkoon, jolloin ne kommunikoivat keskenään 5 GHz:n MESH-verkossa saavuttaakseen optimaalisen vakauden ja synkronisaation, jolloin kaiuttimien välillä on käytännössä nollan mikrosekunnin viive. Se on tärkeää, kun halutaan useamman kaiuttimen soivan yhtä aikaa stereoina tai takakaiuttimina.

BAR 400:n äänenlaatu

Tehdasasetuksilla ja surroundelokuvaäänen kanssa (meidän tapauksessamme Alien: Covenant) soi BAR 400 selkeästi ja puhe erottuu painokkaasti. Puhe voi toisinaan olla hieman karskia etenkin Surround-asetuksella. Alienin tunkeutuessa erään hahmon selästä kuuluu ympäriltä paljon huutoja, mikä ei toistu aivan uskottavasti. 3D Surround ei auta asiaa, vaikka se yrittää simuloida isompaa surround-ääntä tuomalla peliin myös korkeussuunnassa toimivan DTS Virtual:X:n – se kuitenkin vain pahentaa tilannetta.

Ahaa-elämys

Pian selvisi, että äänen tyypin voi valita erilaisista valmiista asetuksista: Music, Movie, Sport, Game ja TV Program. Nämä löytyvät MusicCast-sovelluksesta, eli kaukosäätimestä asetuksia on turha etsiä. Koska kaiuttimessa ei ole näyttöä, vaan vain LED-valot indikoivat tapahtumia, ei hyvää kokonaiskuvaa saa ilman sovellusta. Alun perin valittuna asetuksena on Movie, jonka kohdalla DSP joutuu koville työstäessään sopivaa viivettä surroundin luomiseksi. Tämä heikentää äänenlaatua. TV Program paljastuu parhaaksi ääniasetukseksi, joka minimoi DSP-efektin mutta tarjoaa silti vaikutelman surroundista. Puhe selkiytyy ja rauhoittuu ja muuttuu luonnollisemmaksi. Sama juttu muillakin äänillä. Subwoofer pysyy hyvin mukana menossa ja sulautuu hyvin kaiuttimen ääneen. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus toimii. Tosin jos minulla olisi 700 euroa ja haluaisin vain parasta mahdollista tv-ääntä, päätyisin varmaankin Samsung HW-N660:iin tai Sony HT-ZF9:ään.

Langattomat takakaiuttimet mukaan

Sitten liitän MusicCast 20 -kaiuttimet takakaiuttimiksi ja hups – aiemmin hieman vaisu surround-tuntuma muuttuu hetkessä aidoksi surroundiksi. Kun ääni ympäröi katsojan joka suunnasta, on fiilis todella kuin leffateattterissa. Kun äänikuva levittäytyy ympärillemme, erottuu puhe yhtäkkiä entistäkin selkeämmin, sillä äänellä on enemmän fyysistä tilaa. DSP:n ei tarvitse enää kompastella surroundtoiston kanssa, joten äänestä tulee dynaamisempi ja säkenöivämpi. Alien: Covenant saa enemmän jännitystä, muuttuu miellyttävämmäksi ja rikkoutuva lasi kuulostaa lasilta eikä metallilta. Surroundina kuunneltu musiikki toimii myös. Hoff Ensemblesin Quiet Winter Night -Blu-rayn trumpetti soi hiukan terävästi TV-asetuksella mutta muuttuu täyteläisemmäksi ja miellyttävämmäksi Music-asetuksella. Sama asetus käy itse asiassa hyvin myös elokuvien katseluun, jos ei jaksas vaihdella asetusten välillä. Takakaiutinten kanssakin 3D Surround on hieman liikaa, dynamiikkaa vähemmän ja basso mössöytyy ja ylikorostuu. Kannattaa mieluummin valita Surround.

Stereomusiikki

MusicCast 400 toimii hyvin myös stereona. Jälleen subwoofer integroituu kokonaisuuteen hyvin. Tällainen sundbar on kompromissi, kun vertaa aktiivikaiutinpariin kuten Triangle Elara LN01A:han tai Klipsch R-15PM:ään, mutta jos kuuntelee musiikkia vain silloin tällöin, toimii kokonaisuus hyvin. Ääni on hivenen lattea ja ylärekisteristä puuttuu vivahteita, mutta mikään katastrofi se ei ole.

Monihuonesoitto

Yamahan soundbar on monihuonekaiuttimena erinomainen. MusicCast-järjestelmä on joustava, ja Spotify-soittolistoja voi lisätä pikavalintoihin. Kaikki järjestelmät eivät tähän pysty, sillä Spotify Connect jää mielellään hengailemaan laitteiden omien käyttöliittyminen ulkopuolelle. Toisin sanoen sitä ohjataan Spotifyn omalla sovelluksella. MusicCast mahdollistaa kaiutinten helpon ryhmittelyn, ja jos omistaa muita järjestelmään sopivia Yamaha-laitteita – vaikkapa Vinyl 500 -levysoittimen, MCR-N870D-stereot tai WXA-50-suoratoistovahvistimen – on luonnollista valita soundbar, joka toimii samalla sovelluksella. Rahoille vastinetta nääs!

MusicCast 20 musiikin kanssa

Halusin testata, miten takakaiuttimina toimivat MusicCast 20:t toimivat puhtaasti musiikkikaiuttimina. Verrattuna esimerkiksi Sonos Play:1:een. Jos nimittäin haluaa jossain vaiheessa täyttää koko talonsa monihuonekaiuttimilla, on 20 itse asiassa aloitusmalli. Itsekseen MusicCast 20 on valitettavasti melko surullinen tapaus. Bassovoittoisan musiikin parissa niiden äänenpaine ei vain riitä, esimerkiksi Billie Eilishin You Should See Me in a Crown -kappaleessa. Hieno kappale ja vahva biitti, mutta kuulostaa melko kamalalta MusicCast 20 -kaiuttimista. Kaiuttimissa on paperilla laajempi dynaaminen alue kuin Sonos Play:1:ssä, mutta ne eivät hallitse äänenvoimakkuutta. Kahdella kaiuttimella äänikuva on laajempi mutta ei erityisesti sen jännittävämpi. Laittaisin kaiuttimet mieluummin omiin huoneisiinsa, vaikkapa keittiöön ja makuuhuoneeseen, sillä ne toimivat vain taustamusiikin soittamiseen.

Subwooferin kanssa

Kun mukaan liittää MusicCast SUB 100 -subwooferin, tilanne muuttuu. Kaiuttimet saavat bassotujauksen ja kestävät suurempaa painetta. Äänikuvan kontrastit erottuvat ja SUB 100 tekee soundista mukaansatempaavan. Basso on siisti ja matala ja sopii bileiden vauhdittajaksi. Samalla se toimii uskottavasti myös akustisen ja klassisen musiikin kanssa. Alempi keskirekisteri soi hieman latteasti ja laulukin ohuemmin kuin toivoisi. 2.1-järjestelmän hinta on hieman yli tuhat euroa – hintaluokka, josta löytyy paljon hyviä stereoita: esimerkiksi Yamahan oma MCR-N870D ja Sonos Play:1 Sonos SUBilla varustettuna. Puhumattakaan DALI Zensor 5 AX-aktiivilattiakaiuttimien paremmasta äänenlaadusta. MusicCast 20 -kaiutinten hankkiminen on siis perusteltua, mikäli ne hankkii takakaiuttimiksi tai haluaa hyödyntää MusicCast-monihuonesoittoa.

Johtopäätökset

MusicCast BAR 400 on Yamahan joustavin soundbar tähän mennessä. Se vie television äänen uusiin ulottuvuuksiin, ja on myös Yamahan ensimmäinen takakaiuttimiin yhdistettävä soundbar. Liittämällä kokonaisuuteen vaikkapa MusicCast 20 -kaiuttimet saa äänikuvasta laajemman kuin mitä olemme koskaan Yamahan soundbarista kuulleet. Soundbar on hyvä yksistäänkin ja hintakin on perusteltu. Takakaiuttimien kanssa ja monihuonemahdollisuuden kanssa se on kuitenkin erityinen. MusicCast 20 toimii hyvin takakaiuttimena mutta on itsekseen vain kohtalainen. Erillisen SUB 100 -subwooferin kanssa musiikki saa painetta, mutta hinta nousee korkeammalle. Voimme kuitenkin suositella BAR 400 -soundbaria MusicCast 20 -kaiutinten kanssa. Silloin hinta nousee melkein viidelläsadalla eurolla. [gallery ids="85887,85888,85889,85890,85891,85892,85893,85894,85896,85895"]
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Sopiva television koko: 40 tuumaa tai isompi

HDMI: 1 sisään, 1 ulos (ARC)

4K/HDR pass-through: On/on

Digitaalinen/analoginen sisääntulo: Optinen/3,5mm

Verkko: Wifi, Ethernet

Langaton käyttö: MusicCast (Tidal, Deezer), AirPlay, Spotify Connect

Ääniohjaus: Amazon Alexa -yhteensopiva

Subwoofer: Langaton

Väri: Musta

Verkkosivusto: fi.yamaha.com

Hinta: 1 210 €

Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20 produktside

Lisää

Keskustelu
Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

6 jalustakaiutinta

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

Mainos
6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Mainos
Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.