Mainos
Mainos
Mainos

Sonos Playbar

Sonos lähtee leffaan

Sonosin Playbar on joustava soundbar, jonka ympärille voi rakentaa surround-järjestelmän.

Joustava järjestelmä. Helppo käyttää.
Ilman subwooferia soundi jää kesyksi.

Sonosin soundbarista ehdittiin huhuta jo pitkään. Kysyin jo vuosia sitten Sonosin Fiede Schiellmölleriltä, eivätkö he lähtisi tekemään monikanavaista ratkaisua, minkä hän silloin kielsi. Ilmeisesti samoihin aikoihin alkoi kuitenkin Playbarin idean hahmottelu, samoin kuin myöhemmin julkaistun subwooferin.

Jos Sonos ei ole yrityksenä kovin tutu, kerrottakoon, että he myyvät langattomia soittimia, jotka soittavat oman verkkonsa kautta lähestulkoon mistä vain suoratoistettavaa materiaalia (radiosta, tietokoneelta, NAS:sta, nettipalveluista, kännykästä…), kunhan materiaali vain on tavallisessa formaatissa. Kysyin mahdollisuudesta, että Sonosilla voisi soittaa myös korkearesoluutioista musiikkia, mutta tätä ei luvattu. Siihen vaadittu kaistan leveys kuulemma vaarantaisi järjestelmän joustavuuden.

Uusi Playbar yhdistetään televisioon. Järjestelmäsi ensimmäinen Sonos-laite pitäisi yhdistää kaapelilla reitittimeen. Tarkoitukseen sopii pieni Sonos Bridge parinkympin passiivinen laatikko, joka ratkaisee tilanteen, jos reitittimen viereen ei mahdu Sonosin soitinta.

Playbarin voi sijoittaa seinälle tv:n ylä- tai alapuolelle. (Kuva: Sonos)

 

Ääntä kolmella tapaa

Playbar on kaikessa yksinkertaisessaan soundbar, tai tasokaiutin, joka on tarkoitettu yhdistettäväksi television. Se toimii toki myös musiikkisoittimena.

Laite itsessään sisältää yhdeksän kaiutinelementtiä, jotka on ryhmitelty kolmeen ryhmään koostuen kahdesta basso/keskirekisterielementistä sekä yhdestä diskantista. Kaiuttimet saavat virtaa D-luokan vahvistimelta, joka on DSP:n ohjaama. Kaiuttimet on asennettu 45 asteen kulmaan, mikä mahdollistaa kolme sijoitusvaihtoehtoa: tasolle television eteen, seinälle tv:n ylle tai seinälle tv:n alapuolelle. Laite tunnistaa asentonsa ja säätää äänentoiston sen mukaan. Soittimesta löytyy yhdeksän EQ DSP –asetusta jokaiselle asennolle, joten yhteensä vaihtoehtoja on 27. Toimii!

Kolmeen ryhmään sijoitetut kaiuttimet toimivat vasempana ja oikeana sekä keskikanavana 5.1-soittimella. Playbar osaa luoda surround-vaikutelman. (Kuva: Sonos)

 

Plug-and-play

Kuten Sonosilla yleensäkin, toimii laite helposti plug-and-play-tyyliin. Niinpä asentaminen on helppoa: tarvitsee vain vastata ohjaimensa (joka voi olla kännykkä, tietokone, tabletti tai Sonosin oma ulkoinen ohjain) esittämiin kysymyksiin ja laite on käyttövalmis alta aikayksikön. Televisioon soundbar yhdistyy optisella johdolla. HDMI-sisääntuloa ei ole. Laite suoriutuu tavallisista audioformaateista, mukaan lukien Dolby Digital.

Television kaukosäädintä voi käyttää myös Playbarin ohjaukseen, kun se on kytkeytyy tv:seen. Testissä Playbar reagoi välillä väärin kaukosäätimeen ja välillä hitaasti. Kokonaisuutena se kuitenkin toimii yli odotusten.

Playbar istuu huomaamattomasti myös tason päällä. (Kuva: Sonos)

 

Musiikki ja puhe

Äänen puolesta voimme jakaa kuunteluun useampaan osaan. On musiikki, television ääni, elokuvat ja muut monikanavaiset lähteet. Playbaria voi nimittäin laajentaa, ja aika paljonkin.

Musiikki kuulostaa samankaltaiselta kuin Sonos Play:5 -soittimellakin. Soundi on hyvä, ja plug-and-playn, vahvistimet, kaiuttimet, ja helppokäyttöiset striimausmahdollisuudet huomioiden rahoilleen saa paljon vastinetta. Yleisesti ottaen soundi voi tuntua hieman lattealta, mutta hinta-laatusuhteeltaan äänenlaatu on erittäin hyvä.

Jos mukaan yhdistää Sonos Sub -subwooferin, saa soundiin sitä mehua, jota jäimme äsken kaipaamaan. Sonos Sub osoittautui varsin vakuuttavaksi subwooferiksi.

Televisioäänen kanssa Playbar on silkkaa neroutta, Litteät tv:t eivät tunnetusti kuulosta yksinään miltään, joten ulkoinen soitin on välttämätön hankinta. Playbar tekee televisiolle oikeutta, ja jopa verrattuna kalliimpaan audiojärjestelmään on soundi erittäin nautinnollinen. Puhe erottuu selkeästi, mikä television äänessä on kaiken a ja o. Musiikkiohjelman seuraaminenkin oli ilo korville Palybarin kanssa.

Playbar todistaa myös sen, että monilla televisioyhtiöllä on ongelmia kunnollisen äänen tuottamisessa. Eurosportia katsellessani kuului kummallista kaikuefektiä, josta oli vaikea sanoa, johtuiko se Playbarista vai tuotannosta. Välillä kuulosti siltä kuin kommentaattorit olisivat olleet lasipurkissa.

Sovellus tarjoaa kaikki tarvittavat säätömahdollisuudet, kuten puheen ja kuvan synkkaamisen kohdalleen.

Elokuvat ja monikanavaisuus

Elokuvien katselu (tai siis kuuntelu) Playbarin kanssa on todella miellyttävää muihin saman hintaluokan soundbareihin verrattuna. Tässäkin tapauksessa Sonos Sub ansaitsee paikkansa. Se tekee soundista paljon syvemmän, keskittyipä elokuva sitten musiikkiin, puheeseen tai actioniin. Leffat toimivat hyvin pelkällä Playbarillakin, mutta omasta mielestäni ne heräävät todella henkiin vasta subwooferin kanssa.

Playbar-järjestelmällä on vielä yksi ässä hihassaan. Perusasetuksella se simuloi monikanavaista ääntä, mutta sen voi myös yhdistää Play:3- tai Play:5-kaiuttimeen, joita voi käyttää takakaiuttimina.

Sitä saattaisi toivoa, että Playbariin voisi yhdistää Sonos ZP100- tai ZP80-soittimen (vahvistimella tai ilman), onhan moni Sonos-asiakas päivittänyt pikkuiset laitteensa vuosien varrella, allekirjoittanut mukaan lukien. Kysyin asiasta ja sain vaikutelman, että ohjelmistopäivityksellä ongelma saattaisi ratkaista.

On todella helppoa yhdistää soundbariin pari Play:3-kaiutinta, jolloin yhtäkkiä kotona onkin erittäin vakuuttava surround-järjestelmä. Helppo asentaa, helppo käyttää ja kaikki laitteet yhteenlaskettunakin varsin kohtuullisen hintainen järjestelmä. Ei huono!

Johtopäätökset

Sonos Playbar päästää modernin television oikeuksiinsa ja saa äänenlaadun vastaamaan kuvanlaatua. Järjestelmä on joustava ja helppokäyttöinen. Sen heikkous on musiikin soittamisessa, mutta hinnan ja käytettävyyden huomioiden se toimii musiikinkin kuunteluun oikein kivasti.

Jos soundbariin yhdistää vielä saman merkin subwooferin, saa sekä musiikkiin että elokuviin kaivattua eloa. Lisäksi kokonaisuuden voi vielä täydentää Sonos Play:3 -kaiuttimilla, jolloin luomus on täysiverinen surround-järjestelmä. Sonos Playbar on fiksu, yksinkertainen, joustava ja edistyksellinen tulevaisuuden ratkaisu.

Soundbar on suhteellisen litteä. (Kuva: Sonos)

Erilainen yritys

Playbarin lanseerauksen yhteydessä pääsin vierailemaan Sonosilla Kalifornian Santa Barbarassa. Kävi ilmi, että yritys on jotakin muuta kuin olin kuvitellut – yllätyksellinen, jännittävä ja innovatiivinen.

Yritys perustettiin 2005, kun tuotekehittelyä ja ideointia oli takana jo kolme vuotta. Yksi perustajista, Tom Collin, kertoo, että suoratoisto tuntui tulevaisuuden ratkaisulta, ja sitä haluttiin lähteä tukemaan ”user experience” edellä. Designiin panostettiin: tavoitteena oli tehdä tunnistettavaa muotoilua, jossa toiminnot ovat intuitiivisia. Niinpä muotoilija oli ensimmäisiä firman palkkaamia henkilöitä, ja hän työskentelee Sonosilla vieläkin.

Nykyään työntekijöitä on jo 600 (!) jakautuneena neljän konttorin kesken: kaksi sijaitsee Yhdysvalloissa, yksi Euroopassa ja yksi Kiinassa. Santa Barbarassa työskentelee noin 40 henkilöä designin ja hallinnon parissa. Kaikki Sonosilla tehdään itse osista kokoamiseen ja ohjelmistoja myöten – laitteiden ohjaaminen ilmaisella Android- tai iOS-sovelluksella vaatiikin jatkuvaa ohjelmistokehitystä.

Rakennusosasto Santa Barbarasssa on eriskummallinen rakennus, jossa työntekijät kehittelevät vapaasti ideoitaan luovassa ympäristössä, positiivisen ilmapiirin ja kaikkien mahdollisten kuviteltavissa olevien mittalaitteiden ympäröimänä.

Sonosilla on myös oma äänistudion ja gallerian yhdistelmänsä Los Angelesin keskustassa, jossa järjestetään näyttelyitä, konsertteja ja workshoppeja. Kiinnostava konsepti, joka synnyttää varmaankin enemmän ideoita kuin rahaa. Sellainen onkin Sonosin filosofia, joka rakentuu ideoille ja tulevien trendien haistamiselle.

Sonos on todellakin nyt aikamoisessa kasvussa. Kesällä 2011 maailmassa oli jo miljoona “Sonos-huonetta”, kuten he niitä kutsuvat. Helmikuussa 2013 määrä oli kivunnut jo 2,5 miljoonaan…

Sonosin soundbarista ehdittiin huhuta jo pitkään. Kysyin jo vuosia sitten Sonosin Fiede Schiellmölleriltä, eivätkö he lähtisi tekemään monikanavaista ratkaisua, minkä hän silloin kielsi. Ilmeisesti samoihin aikoihin alkoi kuitenkin Playbarin idean hahmottelu, samoin kuin myöhemmin julkaistun subwooferin. Jos Sonos ei ole yrityksenä kovin tutu, kerrottakoon, että he myyvät langattomia soittimia, jotka soittavat oman verkkonsa kautta lähestulkoon mistä vain suoratoistettavaa materiaalia (radiosta, tietokoneelta, NAS:sta, nettipalveluista, kännykästä…), kunhan materiaali vain on tavallisessa formaatissa. Kysyin mahdollisuudesta, että Sonosilla voisi soittaa myös korkearesoluutioista musiikkia, mutta tätä ei luvattu. Siihen vaadittu kaistan leveys kuulemma vaarantaisi järjestelmän joustavuuden. Uusi Playbar yhdistetään televisioon. Järjestelmäsi ensimmäinen Sonos-laite pitäisi yhdistää kaapelilla reitittimeen. Tarkoitukseen sopii pieni Sonos Bridge parinkympin passiivinen laatikko, joka ratkaisee tilanteen, jos reitittimen viereen ei mahdu Sonosin soitinta. [caption id="attachment_70402" align="alignnone" width="460"] Playbarin voi sijoittaa seinälle tv:n ylä- tai alapuolelle. (Kuva: Sonos)[/caption]  

Ääntä kolmella tapaa

Playbar on kaikessa yksinkertaisessaan soundbar, tai tasokaiutin, joka on tarkoitettu yhdistettäväksi television. Se toimii toki myös musiikkisoittimena. Laite itsessään sisältää yhdeksän kaiutinelementtiä, jotka on ryhmitelty kolmeen ryhmään koostuen kahdesta basso/keskirekisterielementistä sekä yhdestä diskantista. Kaiuttimet saavat virtaa D-luokan vahvistimelta, joka on DSP:n ohjaama. Kaiuttimet on asennettu 45 asteen kulmaan, mikä mahdollistaa kolme sijoitusvaihtoehtoa: tasolle television eteen, seinälle tv:n ylle tai seinälle tv:n alapuolelle. Laite tunnistaa asentonsa ja säätää äänentoiston sen mukaan. Soittimesta löytyy yhdeksän EQ DSP –asetusta jokaiselle asennolle, joten yhteensä vaihtoehtoja on 27. Toimii! [caption id="attachment_70404" align="alignnone" width="460"] Kolmeen ryhmään sijoitetut kaiuttimet toimivat vasempana ja oikeana sekä keskikanavana 5.1-soittimella. Playbar osaa luoda surround-vaikutelman. (Kuva: Sonos)[/caption]  

Plug-and-play

Kuten Sonosilla yleensäkin, toimii laite helposti plug-and-play-tyyliin. Niinpä asentaminen on helppoa: tarvitsee vain vastata ohjaimensa (joka voi olla kännykkä, tietokone, tabletti tai Sonosin oma ulkoinen ohjain) esittämiin kysymyksiin ja laite on käyttövalmis alta aikayksikön. Televisioon soundbar yhdistyy optisella johdolla. HDMI-sisääntuloa ei ole. Laite suoriutuu tavallisista audioformaateista, mukaan lukien Dolby Digital. Television kaukosäädintä voi käyttää myös Playbarin ohjaukseen, kun se on kytkeytyy tv:seen. Testissä Playbar reagoi välillä väärin kaukosäätimeen ja välillä hitaasti. Kokonaisuutena se kuitenkin toimii yli odotusten. [caption id="attachment_70403" align="alignnone" width="460"] Playbar istuu huomaamattomasti myös tason päällä. (Kuva: Sonos)[/caption]  

Musiikki ja puhe

Äänen puolesta voimme jakaa kuunteluun useampaan osaan. On musiikki, television ääni, elokuvat ja muut monikanavaiset lähteet. Playbaria voi nimittäin laajentaa, ja aika paljonkin. Musiikki kuulostaa samankaltaiselta kuin Sonos Play:5 -soittimellakin. Soundi on hyvä, ja plug-and-playn, vahvistimet, kaiuttimet, ja helppokäyttöiset striimausmahdollisuudet huomioiden rahoilleen saa paljon vastinetta. Yleisesti ottaen soundi voi tuntua hieman lattealta, mutta hinta-laatusuhteeltaan äänenlaatu on erittäin hyvä. Jos mukaan yhdistää Sonos Sub -subwooferin, saa soundiin sitä mehua, jota jäimme äsken kaipaamaan. Sonos Sub osoittautui varsin vakuuttavaksi subwooferiksi. Televisioäänen kanssa Playbar on silkkaa neroutta, Litteät tv:t eivät tunnetusti kuulosta yksinään miltään, joten ulkoinen soitin on välttämätön hankinta. Playbar tekee televisiolle oikeutta, ja jopa verrattuna kalliimpaan audiojärjestelmään on soundi erittäin nautinnollinen. Puhe erottuu selkeästi, mikä television äänessä on kaiken a ja o. Musiikkiohjelman seuraaminenkin oli ilo korville Palybarin kanssa. Playbar todistaa myös sen, että monilla televisioyhtiöllä on ongelmia kunnollisen äänen tuottamisessa. Eurosportia katsellessani kuului kummallista kaikuefektiä, josta oli vaikea sanoa, johtuiko se Playbarista vai tuotannosta. Välillä kuulosti siltä kuin kommentaattorit olisivat olleet lasipurkissa. Sovellus tarjoaa kaikki tarvittavat säätömahdollisuudet, kuten puheen ja kuvan synkkaamisen kohdalleen.

Elokuvat ja monikanavaisuus

Elokuvien katselu (tai siis kuuntelu) Playbarin kanssa on todella miellyttävää muihin saman hintaluokan soundbareihin verrattuna. Tässäkin tapauksessa Sonos Sub ansaitsee paikkansa. Se tekee soundista paljon syvemmän, keskittyipä elokuva sitten musiikkiin, puheeseen tai actioniin. Leffat toimivat hyvin pelkällä Playbarillakin, mutta omasta mielestäni ne heräävät todella henkiin vasta subwooferin kanssa. Playbar-järjestelmällä on vielä yksi ässä hihassaan. Perusasetuksella se simuloi monikanavaista ääntä, mutta sen voi myös yhdistää Play:3- tai Play:5-kaiuttimeen, joita voi käyttää takakaiuttimina. Sitä saattaisi toivoa, että Playbariin voisi yhdistää Sonos ZP100- tai ZP80-soittimen (vahvistimella tai ilman), onhan moni Sonos-asiakas päivittänyt pikkuiset laitteensa vuosien varrella, allekirjoittanut mukaan lukien. Kysyin asiasta ja sain vaikutelman, että ohjelmistopäivityksellä ongelma saattaisi ratkaista. On todella helppoa yhdistää soundbariin pari Play:3-kaiutinta, jolloin yhtäkkiä kotona onkin erittäin vakuuttava surround-järjestelmä. Helppo asentaa, helppo käyttää ja kaikki laitteet yhteenlaskettunakin varsin kohtuullisen hintainen järjestelmä. Ei huono!

Johtopäätökset

Sonos Playbar päästää modernin television oikeuksiinsa ja saa äänenlaadun vastaamaan kuvanlaatua. Järjestelmä on joustava ja helppokäyttöinen. Sen heikkous on musiikin soittamisessa, mutta hinnan ja käytettävyyden huomioiden se toimii musiikinkin kuunteluun oikein kivasti. Jos soundbariin yhdistää vielä saman merkin subwooferin, saa sekä musiikkiin että elokuviin kaivattua eloa. Lisäksi kokonaisuuden voi vielä täydentää Sonos Play:3 -kaiuttimilla, jolloin luomus on täysiverinen surround-järjestelmä. Sonos Playbar on fiksu, yksinkertainen, joustava ja edistyksellinen tulevaisuuden ratkaisu. [caption id="attachment_70406" align="alignnone" width="460"] Soundbar on suhteellisen litteä. (Kuva: Sonos)[/caption]

Erilainen yritys

Playbarin lanseerauksen yhteydessä pääsin vierailemaan Sonosilla Kalifornian Santa Barbarassa. Kävi ilmi, että yritys on jotakin muuta kuin olin kuvitellut – yllätyksellinen, jännittävä ja innovatiivinen. Yritys perustettiin 2005, kun tuotekehittelyä ja ideointia oli takana jo kolme vuotta. Yksi perustajista, Tom Collin, kertoo, että suoratoisto tuntui tulevaisuuden ratkaisulta, ja sitä haluttiin lähteä tukemaan ”user experience” edellä. Designiin panostettiin: tavoitteena oli tehdä tunnistettavaa muotoilua, jossa toiminnot ovat intuitiivisia. Niinpä muotoilija oli ensimmäisiä firman palkkaamia henkilöitä, ja hän työskentelee Sonosilla vieläkin. Nykyään työntekijöitä on jo 600 (!) jakautuneena neljän konttorin kesken: kaksi sijaitsee Yhdysvalloissa, yksi Euroopassa ja yksi Kiinassa. Santa Barbarassa työskentelee noin 40 henkilöä designin ja hallinnon parissa. Kaikki Sonosilla tehdään itse osista kokoamiseen ja ohjelmistoja myöten – laitteiden ohjaaminen ilmaisella Android- tai iOS-sovelluksella vaatiikin jatkuvaa ohjelmistokehitystä. Rakennusosasto Santa Barbarasssa on eriskummallinen rakennus, jossa työntekijät kehittelevät vapaasti ideoitaan luovassa ympäristössä, positiivisen ilmapiirin ja kaikkien mahdollisten kuviteltavissa olevien mittalaitteiden ympäröimänä. Sonosilla on myös oma äänistudion ja gallerian yhdistelmänsä Los Angelesin keskustassa, jossa järjestetään näyttelyitä, konsertteja ja workshoppeja. Kiinnostava konsepti, joka synnyttää varmaankin enemmän ideoita kuin rahaa. Sellainen onkin Sonosin filosofia, joka rakentuu ideoille ja tulevien trendien haistamiselle. Sonos on todellakin nyt aikamoisessa kasvussa. Kesällä 2011 maailmassa oli jo miljoona “Sonos-huonetta”, kuten he niitä kutsuvat. Helmikuussa 2013 määrä oli kivunnut jo 2,5 miljoonaan…
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på Sonos Playbar

Sonos Playbar – langaton soundbar televisiolle, 800 €

Sonos Sub – langaton subwoofer, 800 €

Sonos Play:3 – langaton soitin, 350 €

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.