TESTISSÄ : Polk Audio Magnifi Mini

Minikokoinen soundbar

Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.

Polk Magnifi Mini SPREAD
Polk Audio Magnifi Mini

Ääni & Kuva kiteyttää

Yllättävän vahva ääni kokoonsa nähden. Helppo sijoittaa, helppo käyttää.
Muovinen tuntu. Diskantti on hiukan himmeä.
 • Koko television mukaan: 14 tuumaa
 • HDMI: 1 ulos (ARC)
 • Digitaalinen sisääntulo: Optinen
 • Analoginen sisääntulo: 3,5 mm
 • Verkko: Wi-Fi
 • Langaton käyttö: Google Cast, Bluetooth (SBC)
 • Puheohjaus: Epäsuorasti Google Castin kautta
 • Subwoofer: Langaton (6,5 tuumaa)
 • Mitat: 34 x 8,1 x 11 cm
 • Väri: Musta
 • Verkkosivusto: polkaudio.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 400 €

Pitäisikö Magnifi Miniä kutsua soundbariksi vai ei – kas siinä kysymys. Se ei näytä soundbarilta, vaan ennemminkin keskikokoiselta Bluetooth-kaiuttimelta. Siinä onkin Bluetooth musiikin toistoa varten, mutta se on kuitenkin tarkoitettu televisiohuoneeseen.

Lue myös: Sonos Beam – Voittaja hevosenmitalla

Näin pieni televisiokaiutin vetoaa varmasti moniin. 34 cm leveänä se on lähes huomaamaton, mutta nostaa kuitenkin tv-äänen aivan eri sfääreihin kuin mihin litteän television oma ääni ylettää.  Jos tämä koko on itselle välttämättömyys, voi lakata etsimästä, sillä kilpailua kokoluokassa ei ole. Jos kaiutin saa olla 10-15 cm leveämpi, on tarjolla edullisempi (ja paljon huonompi) Panasonic SC-HTB250 sekä Sony HT-MT300. Sonos Beam, joka on kuitenkin soundbariksi kompakti, on kaksi kertaa leveämpi kuin Polk Magnifi Mini.

Polk Audio Magnifi Mini
Kuva: Polk Audio

Langaton subwoofer

Bassotaajuuksista huolehtii Magnifi Minin mukana tuleva langaton subwoofer. Pohjaan sijoitetulla 6,5-tuumaisella bassoelementillä varustettu laite mahtuu vaikka huoneen nurkkaan.

Useimpien soundbarien tapaan Magnifi Mini yhdistyy televisioon HDMI-johdolla. Kun käyttää television ARC-sisääntuloa, tulee ääni suoraan televisiosta, olipa sisällön lähde mikä tahansa. Jos kotoa löytyy vanhempi tv ilman HDMI ARC -liitäntää, voi käyttää optista digitaalista kaapelia. Myös 3,5-millinen analogiliitäntä löytyy, jos haluaa yhdistää soundbariin äänilähteen, jossa ei ole digitaalista ulostuloa.

Polk Audion esitys Magnifi Ministä:

Chromecast-tuki

Jos musiikinkuuntelusta haluaa saada mahdollisimman paljon irti, voi kaiuttimen kytkeä Wi-Fiin Google Home -sovellusta käyttäen ja striimata sen jälkeen musiikkia suoraan Chromecastia tukevista palveluista. Silloin äänenlaatu on parempi kuin Bluetoothia käyttämällä.

mainos

Magnifi Mini tukee Dolby Digital -surroundääntä, mutta muut ääniformaatit muutetaan PCM:ksi televisiossa enne äänen lähettämistä soundbariin. Laajennettua äänenpalautuskanavaa ei siis ole, sillä tarvitaan vain korkearesoluutioisten ääniformaattien purkamiseen.

mainos
Polk Magnifi Mini drivers
Magnifi Mini on superpieni soundbar, mutta kuuden kaiutinelementin ja digitaalisen teknologian ansiosta se luo paljon isomman äänikuvan kuin luulisi. Kuva: Polk Audio

Helppo käyttää

Helppokäyttöisyys syntyy simppeleistä asioista. Pienessä kaukosäätimessä on omat napit kaikille toiminnoille, ja useimmin tarvittavissa napeissa on valkoinen teksti tai ikoni  mustan taustan päälle. Vähemmän käytetyissä on mustat ikonit, mutta ne on korostettu tai upotettu niin, että ne löytyvät tunnustelemalla. Opettelu voi viedä hetken aikaa, mutta kaukosäädin toimii hyvin ja istuu käteen passelisti.

Olisin suonut, että soundbarin etupaneelissa olisi ollut näyttö, mutta sen sijaan tarjolla on vain ledvalojen rivejä, jotka osoittavat äänenvoimakkuutta ja valittua toimintoa. Siihen tottuu, mutta ratkaisu ei ole järin visuaalinen tai käyttäjäystävällinen.

Voice-toiminnolla voi säätää rekisteriä ylös tai alas ja valita erilaisten ääniasetusten välillä.

Polk Magnifi Mini sub
Langaton subwoofer tuo bassoon täyteläisyyttä. Kuva: Polk Audio

Ääni ei ole mini!

Minulla ei ollut erityisiä odotuksia tämän pienen, kevyen ja varsin muovisen tuntuisen soundbarin suhteen. Niinpä yllätyin iloisesti huomatessani, ettei äänikuva ollut lainkaan niin kapea kuin koon perusteella olisi voinut odottaa. Musiikin stereokuva on paljon kaiutinta leveämpi, samoin elokuvien ääni. En hämääntynyt luulemaan ääntä surroundiksi, mutta äänikuva täyttää huoneen itse asiassa oikein mukavasti. Varsinkin jos istuu suoraan televisiota vastapäätä. Jos istuu sohvan reunalla, on äänikuva kapeampi.

mainos

Parhaalta Magnifi Mini kuulostaa Music-ääniasetuksella. Se pätee musiikin lisäksi myös elokuviin. Jos valitsee Film-asetuksen, on puhe vieläkin selkeämpää, varsinkin jos sitä vielä vahvistaa Voice-napilla. Omaan korvaani kokonaisuus on kuitenkin liian terävä ja luonnoton. Musiikkiasetuksella keskirekisteri laajenee, ja jos ottaa Voice-toiminnon käyttöön, vahvistuu suurempi osa puherekisteristä kuin elokuvasetuksella. Jopa rintaäänet voimistuvat. Music kuulostaa mielestäni luonnollisemmalta ja vähemmän terävältä.

Sekä elokuvat että musiikki kuulostavat todella hyvältä, kun volyymi on matalalla tai keskitasolla. Jäin kaipaamaan vain lisää ilmavuutta yläpäähän. Etenkin naisten äänet menettävät hiukan hehkuaan Polkin kaiuttimella.

Viimeinen tiristys puuttuu

Jos äänenvoimakkuuden nostaa täysille, nousee myös särön määrä. Äänestä tulee terävä, ja verrattuna vaikkapa Sonos Beamiin ei äänenlaatu ole yhtä hyvä. Magnifi Mini tuo pöytään lisäksi subwooferin, mutta Beamin ääni on parempi parin viimeisen basso-oktaavin puuttumisesta huolimatta.

Jos on valmis ottamaan hiukan suuremman soundbarin, on kalliimpi Samsung HW-Q66T pätevä vaihtoehto. Lähes Magnifi Minin tasoisesti kompakti Sony HT-MT300 on edullisempi – eikä siinä ole Chromecastia tai verkkoyhteyttä – ja äänenlaadultaan mielestäni parempi.

Polk Audio Magnifi Mini
Kuva: Polk Audio

Johtopäätökset

Magnifi Mini on äärimmäisen kompakti soundbar, joka mahtuu varmasti mihin tahansa. Koko vastaa 14-tuumaista televisiota, eli kaiutinta tuskin huomaa. Onkin hyvä, että pikkukaiuttimen mukana tulee langaton subwoofer, joka huolehtii bassontoistosta.

Äänikuva on suurempi kuin odottaisi ja piirtyy isoimpana suoraan vastapäätä istuvalle. Musiikki kuulostaa hyvältä ja television ääni samoin. Luonnollisin ääniasetus kaikelle sisällölle on Music.

Bluetooth ja sisäänrakennettu Google Cast laajentavat Polk Magnifi Minin käyttötapoja. Äänenlaatu ei yllä samalle tasolle kuin monella muulla, mutta tämän kaiuttimen valttikortti onkin sen pienuudessa.

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös