: Marshall Stanmore

Rock’n’ Roll -kaiutin

Käännä nupit kaakkoon ja herätä naapurit – langaton Stanmore soittaa taatusti täydellä höyryllä.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Omaperäinen design ja luotettava laatu. Hyvät volyymiresurssit ja basso, joka on suunniteltu rokkia ajatellen. Poikkeuksellisen hyvä valikoima liitäntävaihtoehtoja.
AirPlay-tuki puuttuu. Ei sovellu kaikille musiikkityyleille.
Tehot: 80 W RMS

Elementit: 1 x 5,25-tuumainen + 2 x 0,75-tuumainen

Taajuusalue: 45–22 000 Hz

Langattomasti: Bluetooth 4.0 AptX

Liitännät: Aux, RCA, optinen

Hinta: 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Marshallista tulee mieleen 60- ja 70-lukujen legendaaristen rokkibändien valtavat kaapit. Kuuluja kitaravahvistimia käyttivät ja osin kehittelivätkin Deep Purple, The Who ja Eric Clapton. Mutta ajat muuttuvat, ja nykyään tarvitaan pieniäkin laitteita tavallisille ihmiselle. Marshallin logolla varustettuja kuulokkeita ja kaiuttimia valmistaa ruotsalainen Zound Industries, joka toimii myös esimerkiksi Urban Earsin (UE) taustalla.

Reilu vuosi sitten näki päivänvalon ensimmäinen Marshall-kaiutin, Hanwell. Nimensä se sai Jim Marshallin ensimmäisen putiikin sijainnin mukaan. 10-kiloisessa retrokaiuttimessa oli vain analoginen sisääntulo ja korkea hinta karkotti monet ostajat. Uusi Stanmore on kevyempi, pienempi ja edullisempi. Lisäksi se on saanut joustavammat liitännät ja käyttö onnistuu myös langattomasti.

Designista ja laadusta

Stanmore on pieni ja kevyt kaiutin monien Bluetooth-kaiuttimien joukossa. Kokonsa puolesta se vertautuu B&W:n ja Loewen isompiin malleihin, eli se muistuttaa isoa kenkälaatikkoa tai kirjahyllykaiutinta hifi-sanastoa lainataksemme. Vaikka se on edeltäjäänsä puolet kevyempi, ero on silti huima joidenkin kilpailijoiden höyhenenkeveisiin muovikaiuttimiin verrattuna.

Kaappi on melko jykevä, josta lähtee uskottavan kumea ääni kopauttaessa. Nahkapäällys, messinkiyksityiskohdat, kangasverkko ja klassinen Marshallin logo alleviivaavat sen pitkäikäistä laatua. Erittäin cool! Pohjan kumijalat estävät kaiutinta kaatumasta ja suojaavat pohjaa. Nappulat ja vivut ovat vankan oloiset ja hyvälaatuiset.

Käyttömukavuudesta

Marshallin säätimet eivät ole samanlaiset kuin muilla. Kosketusnäppäimiä tai näyttöä ei löydy. Stanmore on varustettu vaikuttavan kokoisilla nupeilla. Virtakytkin on metallinen vipu, ja säätimet volyymille, bassolle ja diskantille perinteiset nupit. Päällipuolelta löytyy myös nappi, josta saa kännykän liitettyä kaiuttimeen Bluetoothin kautta, sekä statuksesta ja valitusta äänilähteestä ilmoittavat valot.

mainos

Takapuolelta löytyy RCA-sisääntulo, joten kaiuttimiin saa kiinni CD-soittimen tai LP-soittimen. Jopa optinen sisääntulo löytyy, joten laitteeseen saa vaikka Apple TV:n parempaa äänenlaatua tuomaan. 3,5 mm:n plugiin Marshall tarjoaa hienon kierrejohdon, joka luo fiiliksen siitä, että olisikin liittämässä laitteeseen kitaraa kännykän sijaan.

mainos
Marshall Stanmoren säätimiä. Vankat retrohenkiset nupit ja vivut viimeistelevät kaiuttimen tyylin.

 

Äänenlaadusta

Kaiutin on tehty rock’n’rollille, mikä ei tietysti yllätä. Siispä soittolistalle valikoitui tavallista enemmän Jimi Hendrixiä ja AC/DC:tä. Rokin kaiutin hoitelee kiitettävästi: kitarariffit pärisevät herkullisesti ja rummut saavat hakkaamaan nyrkillä ilmaa, kuten yllättävän syvä bassokin. Sen lisäksi se jaksaa soittaa kovalla volyymillä. Niin kovalla, että naapurit häiriintyvät. ”It goes to eleven”, kuten Spinal Tapissa sanotaan.

Kaiutin osoittautui hyväksi myös elektronisen musiikin kanssa. Se on itse asiassa harvoja Bluetooth-kaiuttimia, joka saa The Knifen ”Silent Shout” -kappaleen kuulostamaan siltä, miltä pitääkin. Sitä vastoin monivivahteisemman ja rauhallisemman musiikin kanssa Stanmore ei ole edukseen. Norah Jonesin ”Come Away With Me” kuulostaa hieman ahdetulta. Laulu kuulostaa hyvältä, mutta soitinten resonanssi hukkuu eikä soundi kuulosta niin luonnolliselta ja läsnä olevalta kuin kuuluisi.

mainos

Johtopäätökset

Stanmore kohdalla ulkonäkö ei petä. Marshallin ikonisella logolla varustettu kaiutin kuulostaa juuri siltä kuin voisi kuvitellakin. Vankka laite on hyvää laatua ja tyydyttää varmasti brändin fanit. Tältä kaiuttimelta odottaa ulvovia kitaroita ja tymäkkää bassoa korviahuumaavan volyymin kera, ja sitä se myös tarjoaa. Liitäntävaihtoehdot ovat hyvät, mikä tekee Stanmoresta hyvän kaiuttimen ensiasunnon tai viihdehuoneen ainoaksi kaiuttimeksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös