Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: Dynaudio Music 7

Dynaudio Music 7

Upea monihuonekaiutin

Dynaudio iskee multiroom-trendiin Music-mallistollaan.

Suuri ja puhdas soundi, jossa yllättävän hyvin painoa. Ääni säätyy automaattisesti tilan mukaan. Yhdeksän kuukauden Tidal-tilaus mukana. Toimii myös soundbarina.
Hieman kalliimpi kuin suosituimmat kilpailijansa. Automaattinen äänensäätö ei vastaa ”aitoa” tilakorjausta. Ei Spotifyta.

Dynaudio tunnetaan etenkin kalliimman hintaluokan kaiuttimistaan, joista olemme testanneet useita – tuoreimpina esimerkkeinä Special Forty, Focus 20 XD ja Contour 60, jotka kaikki erottuvat edukseen hintaluokissaan. Nyt tanskalainen Skanderborg on ottanut uuden haasteen vastaan ja luonut lifestylehenkisen monihuonekaiuttimen. Tästä Music-mallistosta testipöydällämme on nyt huippumalli Music 7.

Music Now

Muinoin stereoaikoina musiikki oli jotakin, jota kuunneltiin hartaasti soittimen edessä istuskellen. Nykyisiä monihuonekaiuttimia ei enää käytetä siten, vaan musiikki on osa kodin varustusta siinä missä sähkö ja vesi – se vain laitetaan päälle. Viime vuosina moni valmistaja on tehnyt omia versioitaan arjen taustalle soivaa soundtrackiä varten. Dynaudion malli on nimeltään Music Now. Järjestelmää ensi kertaa asennettaessa valitaan suosikkiartistinsa. Kaiutin soittaa sitten musiikkia valituilta artisteilta mutta myös muilta samantyyppisiltä bändeiltä ja laulajilta. Siis samaan tapaan kuin Netflix ja Amazon suosittelevat käyttäjää kiinnostavia sarjoja ja kirjoja.

Music 7 on markkinoiden kalleimpia monihuonekaiuttimia, mutta sen laatu perustelee hinnan.

Vaatii tilaa

81 cm leveä Dynaudio Music 7 ei solahda ihan joka paikkaan, vaan vaatii koko hyllyn tai tason itselleen. Kaiuttimelle saa myös seinäkiinnikkeet. Music 7 sopii myös television kaiuttimeksi. Analogisen ja optisen sisääntulon lisäksi laitteessa on HDMI-portti sisäänrakennetulla ARC:llä (Audio Return Channel).

Etuosan verhoilun takaa löytyy kuusi kaiutinelementtiä: kaksi 5-tuumaista bassoa, kaksi 3-tuumaista keskirekisteriä ja kaksi 1-tuumaista diskantti. Jokaisella elementillä on oma vahvistimensa, jonka maksimiteho on 50 wattia eli riittävästi, jotta musiikkia voi soittaa muutenkin kuin taustalla.

Kaiuttimen päällä on napit esiasetuksille, volyymille ja soitolle (play/forward/back). Stop-nappia ei ole – mitäpä siis tehdä, kun puhelin soi ja musiikki raikaa? Ensimmäisen kerran, kun näin tapahtui, päädyin vetämään virtajohdon irti seinästä. Vastaus ongelmaan on yksinkertainen: kaiutinta ei ole tarkoitus laittaa pois päältä. Musiikki sammuu pause-nappulasta, ja kaiutin menee itsekseen lepotilaan hetken kuluttua.

Android-käyttäjät voivat käyttää sovellusta myös soiton ohjaukseen suoratoistopalveluista (iOS-käyttäjät voivat käyttää soveluuksen lisäksi AirPlaytä).

Dynaudio Music 7:n kuunteleminen tuntuu enemmän ”oikean” kaiuttimen kuin monihuonekaiuttimen tai soundbarin kuuntelemiselta.

Kustomoitua musiikkia

Kaiuttimen asennus ei ole koskaan lastenleikkiä, sillä tila vaikuttaa ääneen, etenkin bassoon. Dynausio Music-kaiuttimet on varustettu RoomAdapt-nimisellä ratkaisulla, jonka mikrofoni mittaa tilan ja säätää äänen huoneen mukaan. Kyseessä ei ole ehta tilakorjaus Martin Loganin tapaan, sillä bassoa ei vahvisteta. Niinpä kaiutin ei tiedä, sopiiko taajuusvaste kuuntelualueeseen vai ei. Asennus sujuu joka tapauksessa vain sekunneissa eikä ei tarvitse itse vehdata mikkien ja testien kanssa.

NoiseAdapt on toinen automaattinen ohjelma, joka säätää äänen taustamelun mukaan. Jos huoneessa on paljon keskustelua tai keittiössä kolistaan, vahvistaa kaiutin musiikin soimaan muiden äänien yli – vaisut bileet saavat ehkä näin pientä buustia musiikista!

Yläpuolella on napit esiasetuksille, volyymille ja soitolle – mutta virtanappia ei kaiuttimessa ole.

Suoratoisto

Monihuonejärjestelmän oleellinen osa on napin painalluksella päälle saatava suoratoistopalvelu. Kirjoitushetkellä Music-mallisto ei tue Spotifytä mutta onneksi Tidalista löytyy paljon musiikkia. Kaiuttimen mukana tulee itse asiassa yhdeksän kuukauden mittainen Tidal Premium -tilausjakso. Striimauksen lisäksi musiikkia voi soittaa toki myös verkon (DLNA ja AirPlay) ja Bluetoothin kautta.

Sovellus on välttämätön, jotta kaiuttimet saa yhdistettyä verkkoon ja toisiinsa sekä esivalintanappien ohjelmointia varten. Sovelluksesta myös saa päälle tai pois RoomAdaptin ja NoiseAdaptin.

Music 7 soi

Olemme testanneet monia monihuonekaiuttimia ja usein äänenlaatu on oikein vakuuttava – kun huomioi kaiuttimien yleensä hillityn koon ja hinnan. Parhaimmillaan sellaisen voisi melkein kuvitella olohuoneeseensa. Melkein.

Dynaudio Music 7 pyyhkii kaikki ennakkoluulot. Vaikka se näyttäisikin ylikasvaneelta soundbarilta, on ääni silkkaa hifiä!

Keskirekisteri soi puhtaana ja ilman painotuksia, paljon paremmin kuin yleensä muovikuorisista monihuonekaiuttimista (jotka reiluuden nimissä maksavat puolet vähemmän tai vähemmänkin). Diskantti on miellyttävän erotteleva, ja vaikka stereokuvasta ei voi saada yhtä laajaa kuin perinteisellä kaiutinparilla, on se täysin hyväksyttävä. Jean-Michel Jarren ”Fishing Junks at Sunset” -kappaleella (Concerts in China -livetaltioinnilta) konserttisalin suuruus välittyy kuulijalle.

Ja basso sitten, se on poikkeuksellisen hieno. Kaksi 5-tuumaista tarjoaa vakaa ja vahvan basson aina 40 Hz:iin asti. Basso pysyy mukana, vaikka Chris Jonesin ”No Sanctuary Here” -kappaleen alarekisterissä tapahtuu paljon.

Kun pidimme Music 7:ää tason päällä, lähellä seinää, ei RoomAdapt tehnyt järin suurta eroa ääneen, vaikka saikin bassoon hieman lisää kontrollia. Jos sijoittaa kaiuttimen ”mahdottomaan” paikkaan, kuulee parannuksen selvemmin.

Kaiutin jaksaa soittaa todella kovaa! Jopa suuressa 30-neliöisessä olohuoneessa ja monta metriä kaiuttimesta seisten huone tuntuu täyttyvän äänestä – ja saavuttaa biletason volyymin ennen kuin äänenvoimakkuus on edes puolillaan.

Dynaudio Music 7:n kuunteleminen tuntuu enemmän ”oikean” kaiuttimen kuin monihuonekaiuttimen tai soundbarin kuuntelemiselta.

(Kuva: Dynaudio)

Johtopäätökset

Dynaudio Music 7 on markkinoiden kalleimpia monihuonekaiuttimia, mutta sen laatu riittää perustelemaan hinnan. Se ei kilpaile edullisten mono-mallien kanssa, vaan ”oikeiden” stereokaiuttimien kanssa. Kokonsa vuoksi stereoefekti ja basson mataluus ovat tietyissä rajoissa, mutta ne rajat ovat yllättävän kaukana. Vaikka Music 7:ssa ei ole ”oikeaa” tilakorjausta, toimii äänen automaattinen säätö tilan ja taustamelun mukaan mukavasti.

Bästa pris på Dynaudio Music 7

Elementit: 2 x 5-tuumainen basso, 2 x 3-tuumainen keskirekisteri, 2 x 1-tuumainen kalottidiskantti

Rakenne: Bassorefleksi, aktiivinen, digitaalinen

Taajuusalue: 40–20 000 Hz (-3 dB)

Sisäänrakennettu vahvistin: 6 x 50 wattia

Liitännät: Analoginen (3,5 mm minijakki), optinen digitaalinen, tv (HDMI ARC), USB (iOS)

Resoluutio: 24 bittiä/96 kHz

Ominaisuudet: Automaattinen äänen säätö tilan ja taustamelun mukaan

Mitat: 81,9 x 21,0 x 18,5 cm

Paino: 7,7 kg

Värit: Tummanharmaa, vaaleanharmaa, sininen, punainen

Verkkosivusto: dynaudio.com

Hinta: 1 000 €

Lisää

Keskustelu
Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

6 jalustakaiutinta

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

Mainos
6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Mainos
Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.