Mainos
Mainos
Mainos

Testissä: Dynaudio Music 1

Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Automaattinen äänensäätö tilan mukaan. Yhdeksän kuukauden Tidal kuuluu hintaan. Helppo kantaa mukana ympäri kotia.
Suosituimpia kilpailijoita hieman kalliimpi. Ei digitaalisia sisääntuloja.

Monihuonekaiuttimet ovat kätevä ja helppo tapa saada musiikkia koko kotiin tarvitsematta vetää johtoja joka nurkkaan. Valikoimakin alkaa olla mallillaan, ja perinteisetkin kaiutinvalmistajat oat lähteneet tekemään omia monihuonemallejaan. Yksi sellaisista on tanskalainen Dynaudio.

Testasimme hiljattain sarjan huippumallin, Dynaudion Music 7 -kaiuttimen, joka suoriutui erinomaisesti. Tällä kertaa otimme tarkkailun alle sarjan pienimmän ja edullisimman version, Music 1:n. ”Edullinen” pätee tosin vain sarjan muihin osiin. Lähes 500 euroa maksava pikkukaiutin on nimittäin omassa luokassaan melko hintava.

Dynaudio Music 1 on käsilaukun kokoinen ja sellaista hieman kevyempi kaiutin. Sarjan muiden kaiutinten tapaan sen prismanmuotoinen design näyttää erilaiselta ja tyylikkäältä. Etu- ja takaosat on päällystetty tukevalla kankaalla. Metallinen reunus menee kaiuttimen ympäri ja siihen on upotettu soittoa ohjaavat napit. Napit voi ohjelmoida vaikkapa radiolle, soittolistalle tai Music Now -ominaisuudelle, joka pitää huolen siitä, että striimattu musiikki sopii omaan makuun. Kankaan takana on 1-tuumainen kalottidiskantti ja 4-tuumainen basso/keskirekisteri. Molemmilla elementeillä on 40 watin vahvistin. Laitteesta löytyy analoginen sisääntulo ja USB-portti iOS-laitteille.

Music Now

Viime vuosina valmistajat ovat kunnostautuneet omien musiikkipalveluidensa suunnittelussa. Dynaudion versio on nimeltään Music Now. Kun sen laittaa ensimmäisen kerran päälle, valitaan suosikkiartistinsa, jonka jälkeen kaiutin soittaa musiikkia heiltä ja ”samankaltaisilta” artisteilta. Aina kappaleen loputtua sille on mahdollista antaa arvio (plussa tai miinus), jonka avulla ohjelma säätää soittolistaansa.

(Kuva: Dynaudio)

Suoratoisto

Kirjoitushetkellä Music-kaiuttimet tukevat vain Tidal-striimauspalvelua. Eli ei Spotifytä. Lohdutukseksi Tidalin saa ilmaiseksi yhdeksän kuukauden ajan. Myös internetradiota voi kuunnella. Suoratoiston lisäksi musiikkia voi kuunnella toki myös verkosta (DLNA ja AirPlay) sekä Bluetoothin kautta.

Automaattinen äänen säätö

Kaikissa Dynaudion Music-kaiuttimissa on RoomAdapt-niminen toiminto, joka yrittää vähentää huoneen vaikutusta ääneen. Mikrofoni mittaa tilan kaiut ja säätää äänen niiden mukaan. Koko homma on ohi muutamassa sekunnissa, toisin kuin tilakorjaimen omaavissa kotiteatterivahvistimissa, jotka vaativat mikin ja testiäänien kanssa äheltämistä.

Toinen kaiuttimista löytyvä ominaisuus on nimeltään NoiseAdapt, joka säätää musiikkia taustametelin mukaan. Se kompressoi musiikin kuulumaan, vaikka ihmiset juttelisivat kovaan ääneen kaiuttimen vieressä. Se on erityisen kätevä ominaisuus Music 1:n kaltaisessa kaiuttimessa, jota kokonsa ja akkukäyttöisyytensä ansiosta varmastikin kanniskellaan ympäri taloa – pesukoneen ja kokkailun äänet eivät pääse häiritsemään, kun kaiutin säätää itse itsensä.

Dynaudio Music 1 on käsilaukun kokoinen ja painaa vain 1,6 kg.

Music 1:n äänenlaatu

Music 1 -kaiutinta voi käyttää monella tapaa. Akkunsa ansiosta sen voi viedä minne vain talossa ja kuunnella musiikkia missä kulloinkin on. Monihuonesoittoa halpismoodissa siis – eipähän tarvitse ostaa kaiutinta joka huoneeseen. Tässä RoomAdapt pääsee oikeuksiinsa: laittoipa kaiuttimen mihin vain, pian ympäristö on analysoitu ja ääni säädetty sen mukaan.

Basso on luonnollisesti tämänkokoisen kaiuttimen heikkous. Tai niin sitä luulisi. Pieni 4-tuumainen elementti kuitenkin tekee kaikkensa todistaakseen kyvykkyytensä, saaden avitusta äänen automaattisäädöstä. Jopa urkuteos Koyaanisqatsi toistuu hienosti. James Blaken ”Limit To Your Love” ei saa yhtä paljon painetta kuin täysikokoisilla kaiuttimilla, mutta huonolta se ei kuulosta.

Diskantti pysyy basson mukana. Se on varmasti oikean 1-tuumaisen diskanttielementin ansiota – monet muut valmistajat ovat tyytyneet yhteen (ja huomattavasti edullisempaan) täysrekisterielementtiin.

Ohjausnapit on sijoitettu kaiutinta ympäröivään metallikehykseen.

Kaikesta huolimatta kyseessä on mono-kaiutin. Päästäksemme selville Music 1:n todellisesta luonteesta, haimme testiin toisenkin kappaleen ja asetimme ne testihuoneemme stereojalustojen päälle. Ne tuntuivat heti olevansa kuin kotonaan, vaikka näyttivätkin hieman hassuilta. Oikein sijoiteltuna niitä voi hyvin verrata ”oikeisiin” stereokaiuttimiin, jotka maksavat saman verran tai enemmänkin. Stereoperspektiivi, tilantuntu ja erottelevuus ovat Music 1 -parilla hienoja.

Jos haluaa käyttää kahta kaiutinta stereona, on muistettava valita samat RoomAdapt- ja NoiseAdapt-asetukset molemmista – laite ei osaa tehdä sitä automaattisesti. Kuulostaa todella oudolta, jos toinen kaiutin kompressoi äänen NoiseAdaptilla ja toinen ei.

Yleisesti ottaen Music 1 on melkeinpä vaikuttavampi kuin Music 7. Ei siksi, että se kuulostaisi paremmalta, vaan siksi, että odotukset pienen kaiuttimen kohdalla ovat niin erilaiset kuin huippumallin kohdalla. Music 1 on paljon kalliimpi kuin samantyyppiset laitteet vaikkapa Sonokselta, jonka perusmalli maksaa puolet vähemmän. Puhtaampi soundi ja laajempi taajuusalue kompensoivat hintaeroa.

(Kuva: Dynaudio)

Johtopäätökset

Dynaudio Music 1 -kaiuttimella on paljon kilpailijoita. Music-sarjan hinnat alkavat tasolta, johon muiden päättyvät, joten tämän monokaiuttimen hinnalla saa helposti stereoparin joltakin toiselta. Toisaalta äänenlaatu on omaa luokkaansa. Lähin kilpailija on itse asiassa Music 7, jonka hinnalla sa kaksi Music 1:tä. Jos rahaa siis riittää, voi valita raa’an voiman ja keskirekisterin erottelevuuden (Music 7) sekä laajemman stereokuvan ja kannettavuuden tuoman kätevyyden väliltä (kaksi Music 1:tä).

Bästa pris på Dynaudio Music 1

Elementit: 4-tuumainen basso/keskirekisteri, 1-tuumainen kalottidiskantti

Rakenne: Suljettu, aktiivinen, digitaalinen

Taajuusalue: 50–20 000 Hz (-3 dB)

Sisäänrakennettu vahvistin: 2 x 40 wattia

Liitännät: Analoginen (3,5 mm minijakki), USB (iOS)

Resoluutio: 24 bittiä/96 kHz

Ominaisuudet: Äänen automaattinen säätö taustamelun ja tilan mukaan

Akunkesto: 8 tuntia

Mitat: 22,9 x 22,0 x 14,2 cm

Paino: 1,6 kg

Värit: Tummanharmaa, vaaleanharmaa, sininen, punainen

Verkkosivusto: dynaudio.com

Hinta: 499 €

Dynaudio Music 1 produktside

Lisää

Keskustelu
Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

Mainos
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Mainos
Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.