TESTISSÄ

DALI Katch One

 itemprop
TESTISSÄDALI Katch One
DALI Katch One

Soundbar musiikille

Harva soundbar on yhtä musikaalinen kuin Katch One!

Musiikki soi luonnollisen tasapainoisesti ja yllättävän täyteläisen basson saattelemana. Sekä puhe että laulu toistuvat selkeästi.
Ei Dolby- ja DTS-tukea. Ääni ei ole yhtä vahva kuin subwooferilla varustetuilla soundbareilla.

DALI Katch One erottuu mustien soundbarien joukosta tyylikkään pyöristetyillä reunoillaan ja puisilla jaloillaan. Testikappaleemme oli valkoinen; mikä raikas tuulahdus tavallisten mustien laatikoiden sijaan!

Pyöristetyt reunat antavat Katch Onelle uniikin ilmeen. Kuva: DALI

DALI on selvästi panostanut helppokäyttöisyyteen ominaisuusvalikoiman sijaan. Katch Onessa voi valita äänilähteen, säätää volyymiä ylös ja alas sekä laittaa surroundefektin päälle ja pois. Viimeinen antaa kolmiulotteisen vaikutelman ääneen, mikä on elokuvia tai urheilua katsoessa tai pelatessa mainio ominaisuus.

Liitännöistä löytyy kaksi optista ja yksi HDMI-sisääntulo, joka toimii myös television äänenpalautuskanavana, sekä 3,5-millinen analoginen sisääntulo. Lisäksi löytyy Bluetooth langattomaan soittoon, ja se tukee parempaa äänenlaatua aptX- ja AAC-koodekkien muodossa. Katch One on tarkoitettu toimimaan ilman subwooferia, mutta sellaisellekin löytyy takaa liitäntä.

Mukana tuleva kaukosäädin on simppeli käyttää: jokaiselle sisääntulolle on oma nappinsa. Tekstin sijaan ikonit osoittavat toimintoja, mikä on näppärää, kunhan kuvien merkitykset on opetellut.

Hukkasitko kaukosäätimen? Katch Onea voi onneksi käyttää myös soundbarin omista napeista. Kuva: DALI

Musiikin taikaa

Ensisilmäyksellä näyttää siltä, että DALI Katch One on vähän puolivillainen soundbar: se ei tue Dolby- tai DTS-elokuvaääniformaatteja. Se johtuukin siitä, että soundbar on oikeastaan tarkoitettukin ensisijaisesti musiikin kuunteluun. Musiikkikaiuttimena se on poikkeuksellisen hyvä. Laulu ja soittimet toistuvat kauniin ilmavasti.

Bonnie ”Prince” Billyn laulu In Good Faith -kappaleessa toistuu kirkkaasti ja artikuloidusti. Voisi luulla, että ilman subwooferia olisi tyydyttävä vain kirkkaaseen ääneen ilman täyteläisyyttä, mutta DALI on saanut kaiken upeasti tasapainoon. Bonnien rintaäänessä on hyvää syvyyttä, ja vierailevan tähden Joan Shelleyn falsetti soi ilmavasti ja miellyttävästi. Laulu toimitetaan keveän, melankolisen pianon ja kauniin kitaran saattelemana.

Bassokitara soi luonnollisesti, ja soundbar saa jopa bassorekisteriin puhallettua ilmaa.

mainos

Sigur Rósin upean Flugufrelsarinn-kappaleen bassokitarassa on hyvä sävyrakenne, ja vaikka Katch One ei varsinaisesti toista syväbassoa, on keskirekisteri riittävän täyteläinen, jotta subwooferin puuttumista ei huomaa.

mainos
Kuva: DALI

Television ja elokuvien ääni

Koska kyseessä on musiikkikaiutin, on Euroviisujen ja muiden musiikkiohjelmien katselu todella mukavaa. Samalla kaiutin paljastaa, kuinka lattea ääni televisio-ohjelmissa yleensä on. Ero television ja suoratoistopalvelujen musiikin välillä on iso.

Elokuvia katsellessa televisio pitää asettaa PCM-digitaaliäänelle eikä bittivirralle. Silloin puhe toistuu hyvin ja Katch One onnistuu jopa tarjoamaan surroundääntä efektin ollessa päällä. Scifileffa Alita: Battle Angel toistuu ison ja avoimen äänimaiseman kera, ja puhe on erittäin selkeää ja ilmavaa. Toimintakohtauksissa kaipaan lisää dynamiikkaa, sillä rajuimmat kohdat jäävät hiukan latteiksi. Siihen olisi tarvittu subwooferia, joka toisi potkua räjähdyksiin.

Katch Onen voi ripustaa seinälle nahkaremmeillä. Kuva: DALI

Johtopäätökset

DALI Katch One on raikas tuulahdus tylsien mustien soundbarien joukossa. Se on erinomainen soundbar musiikin kuunteluun: ääni on kaunis ja eläväinen. Soittimet erottuvat äänimaisemasta hyvin ja niillä on tilaa soida vivahteikkaasti. Laulu toistuu kirkkaasti ja yllättävän täyteläisesti, vaikka Katch Onen mukana ei tule subwooferia.

Elokuvia katsoessa subwooferia saattaa joskus kaivata, etenkin toimintakohtauksissa. Dolby Digitalia ja DTS:ää ei ole tarjolla, joten televisio on laitettava PCM:lle. Toisin sanoen, Katch One on soundbar erityisesti musiikin kuunteluun ja siinä hommassa erinomainen. Tosin, eikö samalla rahalla saisi vielä isompaa ääntä jalustakaiuttimien, esimerkiksi DALIn oman Zensor 1 AX:n muodossa?

mainos
Kuva: DALI

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin

Faktat

 • Sopiva näytön koko: 40-tuumaisesta ylöspäin
 • HDMI: 1 sisään, 1 ulos (eARC)
 • Digitaalinen sisääntulo: Optinen
 • Verkko: Wi-Fi
 • Langaton käyttö: Bluetooth, Spotify Connect
 • Analoginen sisääntulo: Ei ole
 • Subwoofer: Langaton
 • Mitat: 86 x 16,4 x 6,9 cm
 • Väri: Musta, valkoinen tai valko-harmaa
 • Verkkosivusto: www.dali-speakers.com

Hinta

800 €

Paras hinta

  Lisää
  Keskustelu

  Lue myös

  Hifiman HE1000se

  Suloista hulluutta

  Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

  Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

  JBL Bar 9.1

  Iskevää 3D-ääntä

  JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

  Sonos Arc

  Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

  Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

  LG NANO 90 (65NANO906)

  Väkevää kontrastia LCD-tv:stä

  Uusi kuvapaneeli ja parempi kirkkaudenhallinta nostavat LG NANO 90 -television parhaiden LCD-ruutujen joukkoon.

  11 täysin langatonta kuuloketta

  Täydellisen langatonta vapautta

  Ostoslistalla uudet kuulokkeet? Testasimme 11 täysin langatonta nappikuuloketta, joista kelpaa valita!

  JBL Live 300TWS

  Hifinapit korviin

  JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

  Sony Xperia 1 II

  Loistava päivitys

  Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

  Samsung The Sero QE43LS05T

  Instagram-telkkari

  Moottoroitu televisio, joka kääntyy pystyasentoon nappia painamalla – onko Samsung seonnut vai onko The Sero vuoden siistein tv?

  Vieritä ylös