TESTISSÄ : DALI Katch One

Soundbar musiikille

Harva soundbar on yhtä musikaalinen kuin Katch One!

 itemprop
DALI Katch One

Ääni & Kuva kiteyttää

Musiikki soi luonnollisen tasapainoisesti ja yllättävän täyteläisen basson saattelemana. Sekä puhe että laulu toistuvat selkeästi.
Ei Dolby- ja DTS-tukea. Ääni ei ole yhtä vahva kuin subwooferilla varustetuilla soundbareilla.
  • Sopiva näytön koko: 40-tuumaisesta ylöspäin
  • HDMI: 1 sisään, 1 ulos (eARC)
  • Digitaalinen sisääntulo: Optinen
  • Verkko: Wi-Fi
  • Langaton käyttö: Bluetooth, Spotify Connect
  • Analoginen sisääntulo: Ei ole
  • Subwoofer: Langaton
  • Mitat: 86 x 16,4 x 6,9 cm
  • Väri: Musta, valkoinen tai valko-harmaa
  • Verkkosivusto: www.dali-speakers.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 800 €

DALI Katch One erottuu mustien soundbarien joukosta tyylikkään pyöristetyillä reunoillaan ja puisilla jaloillaan. Testikappaleemme oli valkoinen; mikä raikas tuulahdus tavallisten mustien laatikoiden sijaan!

Pyöristetyt reunat antavat Katch Onelle uniikin ilmeen. Kuva: DALI

DALI on selvästi panostanut helppokäyttöisyyteen ominaisuusvalikoiman sijaan. Katch Onessa voi valita äänilähteen, säätää volyymiä ylös ja alas sekä laittaa surroundefektin päälle ja pois. Viimeinen antaa kolmiulotteisen vaikutelman ääneen, mikä on elokuvia tai urheilua katsoessa tai pelatessa mainio ominaisuus.

Liitännöistä löytyy kaksi optista ja yksi HDMI-sisääntulo, joka toimii myös television äänenpalautuskanavana, sekä 3,5-millinen analoginen sisääntulo. Lisäksi löytyy Bluetooth langattomaan soittoon, ja se tukee parempaa äänenlaatua aptX- ja AAC-koodekkien muodossa. Katch One on tarkoitettu toimimaan ilman subwooferia, mutta sellaisellekin löytyy takaa liitäntä.

Mukana tuleva kaukosäädin on simppeli käyttää: jokaiselle sisääntulolle on oma nappinsa. Tekstin sijaan ikonit osoittavat toimintoja, mikä on näppärää, kunhan kuvien merkitykset on opetellut.

Hukkasitko kaukosäätimen? Katch Onea voi onneksi käyttää myös soundbarin omista napeista. Kuva: DALI

Musiikin taikaa

Ensisilmäyksellä näyttää siltä, että DALI Katch One on vähän puolivillainen soundbar: se ei tue Dolby- tai DTS-elokuvaääniformaatteja. Se johtuukin siitä, että soundbar on oikeastaan tarkoitettukin ensisijaisesti musiikin kuunteluun. Musiikkikaiuttimena se on poikkeuksellisen hyvä. Laulu ja soittimet toistuvat kauniin ilmavasti.

Bonnie ”Prince” Billyn laulu In Good Faith -kappaleessa toistuu kirkkaasti ja artikuloidusti. Voisi luulla, että ilman subwooferia olisi tyydyttävä vain kirkkaaseen ääneen ilman täyteläisyyttä, mutta DALI on saanut kaiken upeasti tasapainoon. Bonnien rintaäänessä on hyvää syvyyttä, ja vierailevan tähden Joan Shelleyn falsetti soi ilmavasti ja miellyttävästi. Laulu toimitetaan keveän, melankolisen pianon ja kauniin kitaran saattelemana.

Bassokitara soi luonnollisesti, ja soundbar saa jopa bassorekisteriin puhallettua ilmaa.

mainos

Sigur Rósin upean Flugufrelsarinn-kappaleen bassokitarassa on hyvä sävyrakenne, ja vaikka Katch One ei varsinaisesti toista syväbassoa, on keskirekisteri riittävän täyteläinen, jotta subwooferin puuttumista ei huomaa.

mainos
Kuva: DALI

Television ja elokuvien ääni

Koska kyseessä on musiikkikaiutin, on Euroviisujen ja muiden musiikkiohjelmien katselu todella mukavaa. Samalla kaiutin paljastaa, kuinka lattea ääni televisio-ohjelmissa yleensä on. Ero television ja suoratoistopalvelujen musiikin välillä on iso.

Elokuvia katsellessa televisio pitää asettaa PCM-digitaaliäänelle eikä bittivirralle. Silloin puhe toistuu hyvin ja Katch One onnistuu jopa tarjoamaan surroundääntä efektin ollessa päällä. Scifileffa Alita: Battle Angel toistuu ison ja avoimen äänimaiseman kera, ja puhe on erittäin selkeää ja ilmavaa. Toimintakohtauksissa kaipaan lisää dynamiikkaa, sillä rajuimmat kohdat jäävät hiukan latteiksi. Siihen olisi tarvittu subwooferia, joka toisi potkua räjähdyksiin.

Katch Onen voi ripustaa seinälle nahkaremmeillä. Kuva: DALI

Johtopäätökset

DALI Katch One on raikas tuulahdus tylsien mustien soundbarien joukossa. Se on erinomainen soundbar musiikin kuunteluun: ääni on kaunis ja eläväinen. Soittimet erottuvat äänimaisemasta hyvin ja niillä on tilaa soida vivahteikkaasti. Laulu toistuu kirkkaasti ja yllättävän täyteläisesti, vaikka Katch Onen mukana ei tule subwooferia.

Elokuvia katsoessa subwooferia saattaa joskus kaivata, etenkin toimintakohtauksissa. Dolby Digitalia ja DTS:ää ei ole tarjolla, joten televisio on laitettava PCM:lle. Toisin sanoen, Katch One on soundbar erityisesti musiikin kuunteluun ja siinä hommassa erinomainen. Tosin, eikö samalla rahalla saisi vielä isompaa ääntä jalustakaiuttimien, esimerkiksi DALIn oman Zensor 1 AX:n muodossa?

mainos
Kuva: DALI

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

TCL C815 (65C815)

Kiva kokemus edullisesti

TCL C815 -televisio tarjoaa hyvää kuvaa ja paljon älyominaisuuksia huokeaan hintaan. Jopa äänenlaatu on kohdillaan!

TCL RAY-DANZ TS9030 lifestyle

Kiintoisa konsepti

TCL Ray-Danz TS9030 simuloi surround-ääntä älykkäillä akustisilla ratkaisuilla DSP:n sijaan.

Beoplay H95 støydempende hodetelefoner

Parhaat melunvaimentajat

Kaipaatko pois hälystä? Kokosimme listaan tämän hetken parhaat vastamelukuulokkeet.

Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

Mestarien mestari

Panasonicin huippumalli on todellinen herkkupala tv-harrastajille: HZ2000 tarjoaa mielettömän tyylikästä kuvaa ehdalla studiolaadulla!

Beoplay H95 spread

Loistavaa vastamelua B&O:lta

Olemmekin odotelleet highend-luokkaan vastamelukuulokkeita, ja jotenkin ei yllätä, että Bang & Olufsen ehtii ensimmäisenä erinomaisella Beoplay H95 -mallillaan!

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Vieritä ylös