: Urbanears Stammen

Yllättävä lifestyle-kaiutin

Stammen on todellinen helmi: designkaiutin, jonka äänenlaatu on yllättävän hyvä.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tuki monihuonejärjestelmälle. Paljon langattomia ominaisuuksia. Kunnolliset volyymiresurssit ja erittäin hyvä soundi.
Karkea kangas on pölysyöppö. Ylöspäin suuntautuvat säätimet ovat epäkäytännölliset, jos kaiutin sijoitetaan hyllylle.
Tehot: 36 W

Taajuusalue: 50 Hz-20 kHz

Liitännät: Aux, Wifi, BT 4.2

Akku: -

Mitat: 21 x 21 x 14 cm

Verkkosivusto: urbanears.com

Hinta: 350 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Urbanears tunnettaneen parhaiten coolina kuulokemerkkinä, jonka tuotteet ovat ulkonäöltään riisuttuja ja saatavilla trendikkäissä väreissä. Yllättävää kyllä juuri Urbanears, eikä samaan Zound Industries -yritysryppääseen kuuluva Marshall, tekee suuryrityksen ensimmäiset monihuonekaiuttimet. Ehkäpä kaiutin on ajateltu sopivan nuorenparin ensimmäiseen yhteiseen kotiin? Stammenin lisäksi saatavana on myös suurempi ja tehokkaampi Baggen, joka maksaa satasen enemmän.

Aivan kuten kuulokkeillaan, Urbanears onnistuu kaiuttimillaankin hätkähdyttämään; tällaista emme ole ennen nähneet. Kuutiomainen kaiutin on verhoiltu kauttaaltaan karkealla kankaalla, joka lienee samaa materiaalia kuin kuulokkeiden pannassakin. Värivaihtoehtoja riittää tietenkin: ainakin musta, harmaa, sininen, vihreä, oranssi ja vaaleanpunainen. Värin valinnalla kaiuttimen saa joko sulautumaan sisustukseen tai hyppäämään katseenvangitsijaksi. Ulkonäkö on enneminkin rento kuin ylellinen, mutta rakenne vaikuttaa laadukkaalta.

Liitännät löytyvät pohjasta, jossa sijaitsee myös bassoportti. Virtajohdon lisäksi kaiuttimeen saa ulkoisia audiolähteitä Aux-johdolla, ja puhelimen lataus onnistuu USB-portin kautta. Wifin avulla kaiutin herää todelliseen loistoonsa, sillä silloin saa käyttöönsä sisäänrakennetun tuen Chromecastille, Airplaylle ja Spotify Connectille. Yläpuolen nupista valitaan äänen lähde, valmis soittolista tai soitto useammasta kaiuttimesta samanaikaisesti.

Keskikokoiseksi kaiuttimeksi Stammensin volyymi riittää yllättävän pitkälle – se riittää mainiosti kotikutsuille ja naapureiden häiriköintiin. Naapurit kiittelevät varmasti sitä, että basso ei sukella yhtä syvälle kuin Baggen-mallissa. Yleisesti ottaen soundi on hyvä ja akustisessa musiikissa on mukavaa läsnäolon tuntua. Diskantti saattaa äityä turhan teräväksi esimerkiksi symbaalien soidessa.

Johtopäätökset

On helppo sivuuttaa Urbanears merkkinä, joka keskittyy enemmän tyyliin kuin soundiin. Se olisi kuitenkin epäreilua kuulokebrändin ensimmäistä kaiutinta kohtaan. Stammens kuulostaa nimittäin oikein hyvältä, kunhan ei yritä vetää painetta tappiin tai odota hifi-laatua. Bluetoothin lisäksi soitto onnistuu parempaa äänenlaatua tarjoavalla wifillä, ja kaiuttimen saa osaksi monihuonejärjestelmää. Eikä haittaa ole siitäkään, että lukuisten värivaihtoehtojen ansiosta kaiutin on varsin sisustuksellinen.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Asus ZenBook Flip S UX371 on tämän hetken parhaita hybridikannettavia, jonka näyttö tekee erityisen suuren vaikutuksen.
Philips on varustanut värikkään OLED-televisionsa vahvalla Bowers & Wilkinsin soundbarilla. Lopputuloksena on todellinen unelma-tv!
Himoitsetko 8K-televisiota, mutta pankkitili ei kannusta sellaisen hankkimiseen? Samsung Q700T saattaa olla oiva ratkaisu ongelmaan.
Applen ensimmäiset pantakuulokkeet ovat järjettömän hintaiset, mutta todella hyvät – melkein kaikessa.
Nikon on kuunnellut arvostelijoita ja hienosäätänyt Z6 II -malliaan tehden siitä tämän hetken parhaita kameraostoksia.
Uusien kuulokkeiden ostajat päätyvät nyt useimmiten täysin langattomiin nappikuulokkeisiin, eikä ihme.
Joskus harvoin tulee vastaan kaiutin, joka saa ihmisen pohtimaan olemassaoloaan ja elämäänsä.
Saitko juuri hankittua uuden PlayStation 5:n tai Xbox Series X:n? Ehkäpä parempi peliruutukin kelpaisi siinä tapauksessa. Testasimme parhaat pelitelevisiot!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös