: Pioneer MRX-5

Käytännöllisyys ennen kauneutta

Äänenlaadussa ei ole juuri moittimista, mutta käytettävyys voisi olla parempi.

Ääni & Kuva kiteyttää

Toimii akulla. Sisäänrakennettu Chromecast ja DTS Play-Fi. Normaalilla äänenvoimakkuudella soundi on hyvä.
Lyhyt akunkesto. Design ei ole erityisen houkutteleva. Hankalat wifi-asetukset.
Tehot: Ei ilmoitettu

Elementit: 2 x 3” + 1”

Liitännät: Aux, Ethernet, Wifi, BT 4.1 Akunkesto: 4 tuntia

Mitat: 32 x 18 x 15 cm

Verkkosivusto: pioneer-audiovisual.eu

Hinta: 400 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Langattomista all-in-one-kaiuttimista puhuttaessa Pioneer ei varmastikaan tule ensimmäisenä mieleen. Kuitenkin jo seitsemän vuotta sitten pääsimme testaamaan heidän iPod-telakkana toimivaa kaiutintaan, ja 2013 langatonta stereokaiutinta WX-BTS5. Nyt nämä kaksi ovat sulautuneet MRX-5-kaiuttimeksi, joka on toinen Pioneerin monihuonejärjestelmän all-in-one-kaiuttimista. Jos akkukäyttöisyys ei ole ehdoton vaatimus, voi tutustua myös muuten vastaavaan MRX-3-kaiuttimeen.

Kaiutinta on selvästi suunniteltu enemmän käytännön kuin kauneuden ehdoilla. Kuori on joko mustaa tai valkoista muovia, etupaneeli ja siitä nousevat napit metallia ja verkko kangasta. Valot palavat edessä, mutta niiden merkitys kerrotaan laitteen sivulla.

Takapuolelta löytyy Aux-sisääntulo ulkoisille soittimille ja Ethernet, jos ei halua käyttää wifiä. Mikä on mahdollista, sillä wifin käyttö on yhtä hankalaa kuin Onkyolla. Valmistajat ovat selvästikin päätyneet käyttämään samaan tekniikkaa. Myös sovellus on yhtä kökkö kuin Onkyolla mutta etuna ovat samat langattomat palvelut elli Chromecast, Spotify Connect ja DTS Play-Fi eri kaiutinten yhdistämiseen.

Yleisesti ottaen äänenlaatu on hyvä. Useimmat musiikkityylit kuulostavat oikein hyviltä tavallisella äänenvoimakkuudella. Laulussa on miellyttävä lämpöä, eikä äänistä mikään nouse yli muiden. Pilkunviilaajina mainitsemme kuitenkin, että jotkut vivahteet voisivat erottua hieman paremmin. Syvin basso puuttuu, ja Rage Against the Machine kovalla volyymilla soitettuna tuntuu olevan liikaa kaiuttimelle. Diskantti on välillä turhan terävä.

Johtopäätökset

Bluetooth-kaiuttimena MRX-5 toimii hyvin, eli hankalat wifi-asetukset kannattaa unohtaa. Hyvä tuki suoratoistopalveluille. Kaiutin kuulostaa hyvältä melkein kaiken musiikin kanssa kunhan volyymiä ei yritä nostaa liiaksi. Designin puolesta on outoa, että monihuonejärjestelmän osaksi tarkoitettu kaiutin näyttää näin kömpelöltä. Toinen ihmetyksen aihe on akku – miksi nähdä vaivaa akkukäyttöisen laitteen tekemiseen, kun akunkesto on näin heikko?

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös