: Onkyo NCP-302

Kaunis kapine

Onkyon kaiuttimessa on jännittäviä uusia ratkaisuja ja kaunis design, mutta soundi on pelkästään kohtalainen.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Sisäänrakennettu Chromecast ja DTS Play-Fi. Erittäin onnistunut design.
Kömpleö wifi-asennus. Heikko sovellus. Keskinkertainen soundi.
Tehot: 2 x 14 W + 9 W

Taajuusalue: Ei ilmoitettu

Liitännät: Aux, Ethernet, Wifi, BT

Akku: -

Mitat: 32 x 17 x 11 cm

Verkkosivusto: eu.onkyo.com

Hinta: 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Onkyo tuonee useimpien mieleen kotiteatterijärjestelmät ja massiiviset vahvistimet pienten kaiuttimien sijaan. Valikoimaa on kuitenkin laajennettu, ja viime aikoina Onkyo on esitellyt myös täysin langattomia laitteita, kuten Bluetooth-kaiuttimen X9, jossa on tyylikäs perforoitu alumiinikuori ja neutraali soundi. NCP-302 kurottelee eri suuntaan voimakkaammalla soundillaan, monihuonejärjestelmätuellaan ja monilla striimausmahdollisuuksineen.

X9:n metallikuoret ja Porsche-vaikutteet olivat tosiaan toista maata kuin NCP-302, joka tuo mieleen enemmänkin Tivoli Audion sympaattiset laitteet. Kuori on puujäljitelmää, ja metalliverkon painaumat vihjaavat muuten huomaamattoman laatikon olevan kaiutin. Etenkin valkoinen versio on meidän silmäämme erityisen tyylikäs, suorastaan testin kaunein. Laatuvaikutelma on hyvä ja kaiuttimen olemus on vankka. Tukevat kumijalat saavat sen pysymään paikoillaan liukkaammallakin hyllyllä.

Bluetooth-yhdistäminen sujuu vaivattomasti, mutta wifiä varten on käytettävä audiokaapelia, jotta asetukset saa siirtymään ei lainkaan kätevää. Sovellus, jolla hallinnoidaan monihuonejärjestelmää, tuntuu myös epäloogiselta ja sekavalta. Musiikin soittaminen onnistuu kuitenkin helposti, ja laitteessa on valmiiksi tuki Chromecastille ja Spotifylle. Kaiuttimessa on myös DTS Play-Fi, jonka avulla sen saa yhdistettyä muihin samaa standardia tukeviin laitteisiin, vaikka ne olisivatkin eri merkiltä.

Ensivaikutelma äänenlaadusta on positiivinen, ja jos ei kuuntele kovin keskittyneesti, kuulostaa musiikki miellyttävältä. Jos kuitenkin lisää painetta, alkaa heikkouksia ilmetä. Elektroninen musiikki ei oikein lähde lentoon, akustinen musiikki soi hieman latteasti eikä laulu kuulosta tulevan läheltä. Diskanteissa voi esiintyä terävyyttä. Kokonaisuutena soundi on ehdottomasti parempi kuin monilla muilla, mutta tässä testissä hyvä ei ehkä riitä.

Johtopäätökset

Tämä on varmastikin testin kaiuttimista se, joka houkuttelee väen kaupassa ensimmäiseksi luokseen, niin tyylikäs se on. NCP-302 myös tuntuu hyvältä, ja upotettu volyymisäädin ja hillityt valot viimeistelevät elegantin ulkosasun. Monihuonejärjestelmään liittyminen on hankalaa. Bluetoothilla käyttö on kuitenkin helppoa. Valitettavasti äänenlaatu ei yllä designin tasolle, paitsi jos taustamusiikkiin riittävä kaiutin on juuri se, mitä haetaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

TCL C815 (65C815)

Kiva kokemus edullisesti

TCL C815 -televisio tarjoaa hyvää kuvaa ja paljon älyominaisuuksia huokeaan hintaan. Jopa äänenlaatu on kohdillaan!

TCL RAY-DANZ TS9030 lifestyle

Kiintoisa konsepti

TCL Ray-Danz TS9030 simuloi surround-ääntä älykkäillä akustisilla ratkaisuilla DSP:n sijaan.

Beoplay H95 støydempende hodetelefoner

Parhaat melunvaimentajat

Kaipaatko pois hälystä? Kokosimme listaan tämän hetken parhaat vastamelukuulokkeet.

Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

Mestarien mestari

Panasonicin huippumalli on todellinen herkkupala tv-harrastajille: HZ2000 tarjoaa mielettömän tyylikästä kuvaa ehdalla studiolaadulla!

Beoplay H95 spread

Loistavaa vastamelua B&O:lta

Olemmekin odotelleet highend-luokkaan vastamelukuulokkeita, ja jotenkin ei yllätä, että Bang & Olufsen ehtii ensimmäisenä erinomaisella Beoplay H95 -mallillaan!

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site! Vieritä ylös