Testissä : Google Home

Kattava Google

Google Home -järjestelmässä on valtavasti mahdollisuuksia, mutta kaiuttimena ei kovin ihmeellinen.

Google Home

Ääni & Kuva kiteyttää

Ehkäpä markkinoiden onnistunein puheohjaus ja yhteensopivien älytuotteiden verkosto.
Basso on täyteläinen mutta pilaa puheassistentin ja uutistenlukijaan puheen. Google puhuu jo ruotsia, tanskaa ja norjaa – missä suomi viipyy?
Tyyppi: Älykaiutin

Puheohjaus: Google Home

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth

Liitännät: –

Kaiutinelementit: 2 x 2-tuumainen + 2 x 2-tuumainen passiivisäteilijä

Mitat: 9,6 x 14,2 x 9,6 cm

Väri: Valkoinen harmaalla kankaalla

Verkkosivusto: storegoogle.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Testatessamme Google Homea viimeksi olimme innoissamme konseptista ja helppokäyttöisyydestä, emmekä kiinnittäneet niinkään huomiota äänenlaatuun. Nyt kun kilpailijat ovat tuoneet vastaavia kaiuttimiaan markkinoilla, on äänenlaatuakin punnittava tarkemmin.

Google Home on helppo yhdistää yhteensopiviin laitteisiin kuten älyvalaistukseen, robotti-imuriin, Chromecast-suoratoistoon ynnä muuhun.

Google Home ohjaa laitteita näppärästi. Omia laitteita voi nimetä ja ohjata niitä sitten sen mukaan. Määritä kuistille vaikkapa ”Porch Light” -niminen älylamppu, jonka jälkeen voit vain sanoa: ”OK, Google, switch on the Porch Light”. Useampia käskyjä voi myös liittää yhteen rutiiniksi, jolloin voi vaikkapa sanoa: ”OK, Google, after work”. Kuistin valo syttyy, lempiradiokanavasi alkaa soida ja uunikin menee päälle, joten kotiin on mukava tulla.

Kaiuttimena Google Home on pettymys. Basso on täyteläisempi kuin edullisemmassa Home Mini -kaiuttimessa, mutta se soi sulkeutuneesti ja tunkkaisesti, mikä hankaloittaa puheen ymmärtämistä. Google Homessa on kaksisuuntainen Bluetooth, joten kaiuttimen voi yhdistää muihin langattomiin kaiuttimiin tai kuulokkeisiin, tai striimata ääntä kännykästä Home-kaiuttimeen.

Johtopäätökset

Google Home on helppokäyttöinen ja käytön myötä älykkäämmäksi oppiva kaiutin. Ikävä kyllä äänenlaadultaan kaiutin ei yllä muiden testattujen tasolle, joten ostaisimme mieluummin Home Mini -kaiuttimen tai minkä tahansa muun tämän testin Google-yhteensopivista laitteista.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös