Mainos
Mainos
Mainos

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Maailmaa muuttuu kiihtyvään tahtiin ja kodeista tulee jatkuvasti älykkäämpiä. Eri tuotteet ovat jo älykkäitä, ja nyt on aika yhdistää ne toimimaan saumattomasti. Ratkaisu on älykaiutin. Älykaiutin on kompakti kotiverkkoon liitetty laite, jota voi ohjata puheella sisäänrakennetun mikrofonin ansiosta. Voit pyytää kaiutinta soittamaan suosikkibiisisi, kysyä kellonaikaa, tiedustella liikenteen ruuhkatilannetta tai päivän sääennustetta ja pyytää muistuttamaan tulevista tapaamisistasi.

Kaiutin ohjaa myös muita laitteita. Voit esimerkiksi käskeä älykaiutintasi laittamaan älykkään robotti-imurisi päälle, pyytää himmentämään valaistusta tai laittamaan Netflixin päälle ja tarkistaa, kuka soitti ovikelloa. ”Hei Google, kuinka kauan pesukoneelle vielä menee?” Kun kodin laitteet kommunikoivat keskenään, tulee elämästä yhtäkkiä jännällä tavalla helpompaa. Kaikki koneet eivät keskustele vielä saumattomasti keskenään, mutta pitkällä ollaan jo.

Yhdeksän kaiutinta, kolme järjestelmää

Älykaiuttimet toimivat johonkin kolmeen puheohjaukseen perustuen: Amazon Alexa, Google Home tai Apple HomeKit. Kaikki tekevät lähes samoja asioita ja ohjaavat samoja tuotteita, mutta ne eivät ole keskenään yhteensopivia. Tällä hetkellä laitteet ymmärtävät vain englantia.

Otimme vertailuun yhdeksän puheohjattavaa kaiutinta, jotka käyttävät joko Google Homea tai Amazon Alexaa, ja lisäksi testasimme Apple HomePodin.

Kolmannen osapuolen valmistajat jakautuvat Amazonin ja Googlen talliin. Puheohjaustoiminnot ovat samat kuin alkuperäisissä kaiuttimissa, ja käytettävyydeltään ne ovat kehittyneitä. Eroja löytyy rakenteessa, äänenlaadussa ja muissa ominaisuuksissa, kuten akunkestossa ja vedenkestävyydessä. Sonos One on tässä mielessä erikoinen, sillä se tukee Alexaa ja se voidaan liittää osaksi Applen HomeKitiä (jolloin ohjaus on mahdollista epäsuorasti vain Apple-kaiuttimen tai iPhonen kautta). Myös tuki Google Homelle on tulossa, ja päivityksen myötä Sonoksesta tulee ainoa valmistaja, joka tarjoaa sekä Googlen että Amazonin samassa tuotteessa. Marshall Stanmore II Voicesta on olemassa kaksi versiota: Google Homelle omansa ja Amazon Alexalle omansa, mutta samassa laitteessa ei siis voi olla molempia. Testasimme tässä Google-version.

Älykkäämpi kaiutin ei takaa parempaa ääntä

Olisi helppo erehtyä kuvittelemaan, että moderni tuote tuo automaattisetsi mukanaan parempaa äänenlaatua. Näin ei välttämättä ole. Yksinkertaisimmissa kaiuttimissa on yksi täyselementti, ja mahdollisesti passiivisäteilijä tai bassorefleksiportti täyteläisemmän basson luomiseksi. Toisessa päässä janaa on puolestaan Apple HomePod, joka on varustettu useammalla elementillä ja DSP, joka säätää ääntä ympäröivän tilan mukaan soiden lähes samanlaisesti sijainnistaan riippumatta. Testimme osoitti, että kaiuttimien äänenlaadussa on eroja, ja keskimäärin laatu on samalla tasolla kuin tavallisissa kompakteissa pöytäkaiuttimissa.

Palveluiden testaamisesta

Apple tuli mukaan leikkiin melko myöhään HomePod-kaiuttimellaan ja HomeKit-älyjärjestelmällään. Tämä yhdistettynä siihen tosiasiaan, että yhtiö on erittäin tarkka verkkoturvallisuuden suhteen ja toimii hyvin suljetussa piirissä tarkoittaa, että Applen puheohjausjärjestelmään ei ole kovin montaa laitetta yhdistettävänä – paitsi jos turvautuu epävirallisiin ratkaisuihin kuten HomeBridgeen, joka yhdistää laitteita toisiinsa. Tähän mennessä kolmannen osapuolen valmistajat eivät ole saaneet lupaa tehdä täysiverisiä vaihtoehtoja Applen omalle HomePodille.

Google tuli kisaan vuoden verran Amazonin jälkeen, mutta laajensi äkkiä Home-järjestelmänsä kattavaksi ja käyttäjäystävälliseksi kokonaisuudeksi. Alexan tapaan Google Home on yhteensopiva lukuisten kolmannen osapuolten valmistamien tuotteiden kanssa. Järjestelmään voi luoda omia rutiinia, vaikkapa ”Hey Google, movie night”, jolloin systeemiin liitetyt älykotilaitteet himmentävät valaistuksen, laskevat kaihtimet ja laittavat telkkarista Netflixin päälle.

Amazon aloitti puheohjausvillityksen lanseeratessaan Echo-älykaiuttimensa ja Alexa-puheassistentin vuonna 2014. Alexa ei virallisesti toimi vielä Suomessa, joten käyttö onnistuu vain englannin-, saksan tai japanintaitoiselta. Amazon-tilin luomiseen vaaditaan lisäksi ulkomainen osoite, esimerkiksi Briteissä sijaitseva.

Kolmannen osapuolen Alexa-kaiuttimet (esimerkiksi Sonos) vaativat rekisteröitymiseen samoin osoitteen, joka ei ole Suomessa. Musiikkipalveluista Alexa toimii parhaiten Amazonin oman Music Unlimited -palvelun kassa, joka ei niin ikään toimi suomalaisen osoitteen haltijalla. Kaiken lisäksi, jos laskutusosoitteeksi saa järjestettyä vaikka Briteissä sijaitsevan kaverin osoitteen, ei maksua voi suorittaa suomalaisella luottokortilla. Alexa toimii Spotifyn kanssa, mutta silloin on aina erikseen ilmoitettava, että haluaa musiikkia soitettavan Spotifystä.

Alexa tukee monia älylaitteita, ja kun homma toimii, se toimii hyvin. Google Home tottelee satunnaisemmin: käsky, joka pari minuuttia sitten sai toimintaa aikaiseksi, ei välttämättä seuraavan kerran toimikaan. Alexassa hienoa on sekin, että imuroinnin alettua (”Ask Roomba to start cleaning”), sitä voi pyytää lopettamaan, ja Alexa osaa kysyä, haluaisitko imurin palaavan latausasemalleen. Google Home vain jättää imurin niille sijoilleen. Alexaan voi myös määritellä rutiineja, jolloin yhdellä käskyllä saa monta toimintoa suoritettua samanaikaisesti, kuten Googlessakin.

Libratone Zipp Mini 2

Libratone Zipp Mini 2
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Termospullo soi

Libratone ui vastavirtaan termospullon näköisellä Alexa-kaiuttimellaan Zipp Mini 2. Se on kannettava, soi hienosti ja on yhdistettävissä toiseen stereoksi.

12 tunnin akunkesto tekee kaiuttimen käytöstä joustavaa. Selkeä ääni puheella ja tyydyttävä musiikilla.
Basso on vaisu eikä kaiuttimessa riitä ruuti kovempaan soittoon. Amazon Alexa ei ymmärrä suomea.

Libratonea ohjataan Alexalla, eli englanninkielen taidon on oltava kohtalaisella tasolla sitä käyttääkseen. Kun kaiutin on yhdistetty verkkoon ja järjestelmään, toimii kaikki mukavasti. Alexa osaa myös esittää jatkokysymyksiä, mikäli oma pyyntö on epäselvä. Libratone Zipp Mini 2 on kannettava kaiutin, jonka akunkesto on Kygo B9/800 -kaiutintakin parempi. Libratone ei tosin kestä vettä toisin kuin Kygo, mutta sietää sentään kosteutta ja sopii siten kylpyhuoneeseenkin, kunhan sitä ei ota suihkuun mukaan.

Zipp Mini 2 on kivannäköinen siihen asti, kun keksii sen näyttävän termospullolta – sen jälkeen mielikuva ei irtoa päästä. Punainen testikappaleemme näytti silti hauskalta ikkunalaudalla. Päällys on vetoketjulla kiinni ja vaihdettavissa muunväriseen.

Äänen puolesta kaiutin on tasapainoinen ja puhe erottuu selkeästi, mikä on puheassistentin ymmärtämisen ja uutisten kannalta tärkeää. Keskirekisteri toistuu miellyttävästi, samoin kuin diskantti, eikä kohinaa kuulu. Libratone ei toisaalta jaksa rokata kovaa ja korkealta, vaan on enemmän taustamusiikin soittaja.

Äänenlaatu on yleisesti parempi kuin Kygo B9/800:ssa, jolloin Kygon ainoaksi valtiksi jää vedenkestävyys.

Johtopäätökset

Libratone Zipp Mini 2 on kannettava älykaiutin, jonka 12 tunnin akunkesto ja hauska ulkonäkö miellyttävät. Myös äänenlaatu on hyvä: avoin ja miellyttävä, ja puhe erottuu hienosti. Energiaa saisi olla enemmänkin, joten rock ja metalli jäävät vähän valjuiksi. Taustamusiikin soittoon kaiutin sopii mainiosti, ja Alexa toimii yhtä hyvin kuin Amazonin omalla Echo-kaiuttimella. Toisaalta Zipp Mini 2:n valinta Echon sijaan vaatii erityistä arvostusta kannettavuutta tai termosmaista ulkonäköä kohtaan.

Faktat

Tyyppi: Langaton älykaiutin

Puheohjaus: Amazon Alexa

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay 2, Spotify Connect

Liitännät: 3,5 mm aux, USB

Kaiutinelementit: 3-tuumainen basso, 1-tuumainen diskantti

Mitat: 10 x 22,4 x 10 cm

Väri: Paljon vaihtoehtoja

Erityistä: Kannettava

Verkkosivusto: libratone.com

Bästa pris på Libratone Zipp Mini 2

Harman Kardon Citation 100

Harman Kardon Citation 100
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Kaunein kakku

Citation 100 lienee luokkansa kaunein kaiutin. Äänenlaatu ei kuitenkaan ole linjassa suuremman ulkokuoren kanssa.

Kaunis villainen päällinen, tyylikäs kokonaisuus. Ääni on selkeä ja miellyttävä.
Googlen puheohjaus ei vieläkään ymmärrä suomea, vaikka ruotsi, norja ja tanska kuuluvat jo valikoimiin. Kaiutin ei soi yhtä komeasti kuin koon perusteella odottaisi.

Sylinterimäinen Harman Kardon Citation 100 on aikamoinen näky muihin älykaiuttimiin verrattuna. Testiversiomme oli päällystetty harmaalla villalla, ja on niin tyylikäs, että vaimonikin ihastui siihen.

Käytön kannalta kaiutin on kuten muutkin Google-kaiuttimet. Sen voi siis yhdistää hyvin monenlaisiin muihin laitteisiin, ja se tekee hämmentäviä virheitä kieltäytymällä yhtenä päivänä ymmärtämästä ohjetta, jota on kaikkina muina päivinä kuuliaisesti totellut.

Citation 100:n ääni on hyvä, osin jopa erittäin hyvä. Akustisessa musiikissa on hyvää painoa ja bassoa, johon Google Home, Amazon Echo, Kygo B9 ja Libratone Zipp Mini 2eivät yllä. Naisten äänet soivat kuulaasti yläpäästä, ja basso erottuu selkeänä ja syvempänä kuin testin pienemmissä kaiuttimissa. Matalat miesäänet jäävät hiukan latteiksi keskeltä, mutta kovempana erottuvat naisten äänet soivat kirkkaasti ja miellyttävästi. Uutistenlukijan ääni erottuu selkeämmin kuin Google Homella.

Ongelmia tulee vasta volyymin noustessa. Kovalla soittaessa ääni latistuu, basso katoaa ja soundi ohenee. Kaiuttimen voi yhdistää toiseen ja soittaa stereona, jolloin ääni täyttää huoneen paremmin, mutta dynamiikan puutteisiin sekään ei auta.

Johtopäätökset

Harman Kardon Citation 100 on luokkansa kaunein kaiutin, jonka harmaa villatakki ihastuttaa. Käyttäjäystävällisyys on erinomainen, ja ääni selkeä ja miellyttävä. Bassossa riittää enemmän täyteläisyyttä kuin testin pienemmissä kaiuttimissa. Volyymin noustessa basso kuitenkin liukenee ja äänestä tulee eloton. Stereoita kaiutin ei korvaa.

Faktat

Tyyppi: Langaton älykaiutin

Puheohjaus: Google Home

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth

Liitännät: –

Kaiutinelementit: 102 mm:n basso, 20 mm:n diskantti

Mitat: 17,2 x 27,5 x 16,3 cm

Väri: Harmaa tai musta

Erityistä: Kaksi kaiutinta voi yhdistää stereoksi

Verkkosivusto: fi.harmankardon.com

Bästa pris på Harman Kardon Citation 100

Marshall Stanmore II Voice Google Assistant

Marshall Stanmore II Voice Google Assistant
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Kirjahylly konserttisalina

Marshall soi väkevämmin kuin vastustajansa, mutta ei äänen tasapainoisuuden kustannuksella.

Muut kuulemamme älykaiuttimet eivät pysty Marshallin äänenpaineeseen. Vielä hienompaa on, että soundi on tasapainossa ja toimii myös hiljaisemman musiikin kanssa.
Soundi voi tuntua kovahkolta, eikä Marshallin ulkonäkö ole kaikkien mieleen.

Marshall Stanmore II Voice näyttää saman valmistajan kitaravahvistimelta. Siihen on helppo muodostaa viha-rakkaussuhde, mutta tietyntyylisissä kodeissa se on ehdottomasti oikea valinta. Nyt kaiuttimesta on saatavilla Google Assistantia hyödyntävä versio, jonka saa liitettyä osaksi Google Home -järjestelmää. Alexa-versiokin löytyy, joten ole tarkkana ostoksilla!

Stanmore II Voice on luokkansa suurimpia ja tämän testin ehdottomasti suurin kaiutin. Koossa on etua: kaiuttimeen mahtuu 5-tuumainen basso ja kaksi diskanttielementtiä, joten stereosoitto onnistuu. 80 watin vahvistintehoa ja 107 dB:n maksimiäänenpaine takaavat hyvän murinan.

Marshallin soundi onkin voimakas. Olipa soittolistalla AC/DC tai Ariana Grande, saa kaiutin musiikista enemmän mahtia irti kuin muut saman luokan laitteet. Basso ei murise yhtä syvältä kuin Applen HomePodissa, ja samaa vaivaa bassokitaran ja laulun matalimpia ääniä. Applen kaiutin on myös diskantissa hienostuneempi. Marshallin keskibassoäänet ovat kuitenkin omaa luokkaansa. Ääni on lisäksi riittävän tasapainoinen toimiakseen akustisen musiikin kuunteluun, jolloin Stanmore II:n tehot tulevat erityisen voimalla esiin. Tämä on ensimmäinen testaamamme älykaiutin, joka pystyy melkein korvaamaan stereokaiuttimet, ainakin pienessä olohuoneessa.

Johtopäätökset

Ulkonäkö on kuin kitaravahvistimella, ja tehoja enemmän kuin muilla pienehköillä älykaiuttimilla. Marshall Stanmore II Voicen äänenlaatu on parempi kuin muilla. Kaiuttimesta löytyy versio sekä Google- että Amazon-puheohjaukselle. Soundi on karskinpuoleinen mutta rokkaa! Silti ääni on hyvin tasapainossa ja sopii myös akustiseen musiikkiin. Tämä on viihdettä jos mikä!

Faktat

Tyyppi: Langaton älykaiutin

Puheohjaus: Google Home

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth, Chromecast

Liitännät: 3,5 mm, RCA

Kaiutinelementit: 5,5-tuumainen basso, 2 x ¾-tuumainen diskantti

Mitat: 35 x 19,5 x 18,5 cm

Väri: Musta

Verkkosivusto: www.marshallheadphones.com

Bästa pris på Marshall Stanmore II Voice Google Assistant

Apple HomePod

Apple HomePod
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Tyydyttävä Applelle

HomePodin äänenlaatu ja käytettävyys ovat hyvällä tolalla, mutta älyohjaus on jähmeää.

Vaikuttavan syvä basso ja kirkas, ilmava soundi. HomeKit toimii luotettavasti.
Järjestelmään voi liittää vasta melko vähän laitteita.

HomePod on todella tyylikäs 360-kaiutin, joka säteilee ääntä kutakuinkin joka suuntaan. Käyttö on taattua Apple-tasoa: lataat Home-sovelluksen iPhonellesi, ja homma toimii.

Laitteiden lisääminen järjestelmään ei ole yhtä sujuvaa. Philips Hue -valojen lisääminen vaatii 8-numeroisen koodin, joka löytyy jostakin kohtaa laatikkoa. Silti Applen hallinta on vakaampaa kuin muiden. Vaikka Philipsin palvelimet olivat alhaalla ja Google ja Alexa nostivat kädet pystyyn ongelman edessä, napsautti Apple valot punaiseksi kuten pyysimme!

Toiset älylaitteet, kuten iRobot Roomba -imuri ja Arlo-valvontakamera vaativat epävirallisen HomeBridge-ohjelman lataamisen. Jopa Apple TV:n ohjaus on rajoitettua. Äänenvoimakkuus, pause, soiton aloitus ja lopetus sekä kappaleiden vaihto onnistuvat, mutta televisiota ei voi pyytää laittamaan Netflixiä päälle, mikä onnistuu sekä Alexan että Googlen (Fire Stickin ja Chromecastin avulla) kanssa.

Äänenlaadullisesti Apple ohittaa Googlen ja Amazonin kaiuttimet. Sisäänrakennettu DSP analysoi ympäröivää tilaa ja säätää äänen sen mukaan. Kolmannen osapuolen valmistajat vastaavat haasteeseen, ja HomePod ei kokonaisuutena ehkä ole paras valinta, sillä se on kallis ja älyjärjestelmä joustamaton.

Johtopäätökset

Apple HomePod soi paremmin kuin useimmat älykaiuttimet. Älyohjaus toimii luotettavasti ja lähes virheettömästi. Ikävä kyllä Applen järjestelmään on hankala liittää kolmannen osapuolen valmistamia laitteita, jolloin on turvauduttava epävirallisiin virityksiin. Myös virallisesti tuettujen laitteiden lisääminen systeemiin on turhan hankalaa. HomeKitin jäykkä rakenne vie vähän hauskuutta koko hommasta.

Faktat

Tyyppi: Langaton älykaiutin

Puheohjaus: HomeKit

Langaton käyttö: Wi-Fi, AirPlay 2, Bluetooth (ikke til lyd)

Liitännät: –

Kaiutinelementit: 1 basso, 7 diskanttia

Mitat: 14,2 x 14,2 x 17,2 cm

Väri: Harmaa tai valkoinen

Verkkosivusto: apple.com

Bästa pris på Apple HomePod

Sonos One

Sonos One
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Älykkäämpi Sonos

Eräänä kauniina päivänä Sonos One tulee tarjoamaan sekä Google Assistantin että Amazon Alexan yhdessä paketissa. Googlea joutuu kuitenkin vielä hiukan odottamaan.

Kestää kosteutta ja soi hienosti. Tuleva päivitys tekee Sonos Onesta markkinoiden monipuolisimman älykaiuttimen.
Tällä hetkellä tukee vain Alexaa. Basso saisi olla väkevämpi.

Kooltaan Sonos One on kuin Play:1, mutta ulkonäöltään se sulautuu sisustukseen huomaamattomammin. Soittoa ja volyymiä ohjataan nappien sijaan kosketuksella.

Asennus sujuu totuttuun tapaan naurettavan helposti. Sovelluksesta valitaan lisättävä laite, kaiuttimesta painetaan yhdistämisnappia, ja siinäpä se. Kaksi kaiutinta voi liittää yhteen stereoksi tai pienen kotiteatterin takakaiuttimiksi, jos ne yhdistää Playbasen tai Sonos Playbarin kanssa.

Simppelin Play:1-kaiuttimen tapaan One yllättää kokoonsa nähden hienolla äänellään. Soundi on avoin ja laulun ja soitinten kannalta tärkeä keskirekisteri kilpailijoitaan lämpimämpi ja täyteläisempi. TruePlay-tilakorjaus auttaa erottelemaan ylä-ääniä, mutta voi myös liioitella sen kanssa. Sonos on joka tapauksessa testin parhaimman kuuloisia kaiuttimia.

Alexa toimii Sonos Onen kanssa yhtä hyvin kuin Amazon Echon kanssa. Kaiuttimessa on myös AirPlay 2, jota voi puheohjata iPhonen tai Apple HomePodin kautta, mutta ei suoraan Applen omalla järjestelmällä. Google Home -yhteensopivuutta on lykätty jatkuvasti alkuperäisestä lanseerauksesta lähtien eli vuodesta 2017. Uusin tieto, on että Sonos työskentelee asian parissa ja ”suunnittelee julkaisua 2019”. Toistaiseksi on siis tyytyminen Alexaan.

Johtopäätökset

Vain Sonos on Sonos, ja Sonos One -kaiuttimen käyttäjäystävällisyys on valmistajan tuttua laatua eli huippuluokkaa. Ääni on hieno, ja täyteläinen keskirekisteri tuo lauluun ja soittimiin mukavaa lämpöä. Selkeä puhe plussaa, kun keskustelee kaiuttimen kanssa. Toistaiseksi kaiutin tukee vain Alexaa, mutta Google Home -tukea on lupailtu tälle vuodelle.

Faktat

Tyyppi: Älykaiutin

Puheohjaus: Amazon Alexa

Langaton käyttö: Wi-Fi, AirPlay 2, Spotify Connect

Liitännät: Ethernet

Kaiutinelementit: Ei ilmoitettu

Mitat: 16 x 12 x 12 cm

Väri: Valkoinen tai musta

Erityistä: Voi yhdistää stereoksi

Verkkosivusto: sonos.com

Bästa pris på Sonos One

Hama Sirium 1400ABT

Hama Sirium 1400ABT
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Isompi kaiutin ei tarkoita isompaa ääntä

Haman pienin Alexa-kaiutin on selvästi suurempi kuin Amazon Echo, mutta ei tarjoa ääntä samassa suhteessa.

Riittävän selkeä ääni, Alexa-puheohjaus.
Koosta huolimatta ääni ei ole suurempi kuin testin pienemmillä laitteilla. Ei voida yhdistää stereoksi.

Hama Sirium 1400ABT on keskikokoinen kaiutin, suurin piirtein Apple HomePodin luokkaa. Viimeistelyn ilmeisestä edullisuudesta huolimatta Hama on onnistunut luomaan tyylikkään kaiuttimen, jonka kullanväriset yksityiskohdat on toteutettu hyvällä maulla muuten mustaan laitteeseen.

Kaiuttimessa on Bluetooth kännykkästriimaukseen, ja DLNA:n avulla voi suoratoistaa ääntä verkosta. Testijaksollamme Spotify ei ollut virallisesti tuettu sovellus, mutta saimme beta-version kokeiluun, ja Haman mukaan Spotify-päivitys on tuloillaan.

Diskantti erottuu selkeästi, joten laulu ja puhe kuuluvat kirkkaasti. Äänistä puuttuu hieman vivahteita, eikä kaiuttimen suurempi koko tuo hyötyä äänenlaatuun verrattuna vaikka Libratone Zipp Mini 2:een ja Amazon Echo G2:een. Jäimme kaipaamaan enemmän bassoa ja tehoja. Soundi on ihan hyvä eikä siinä ole mitään häiritsevää vikaa, mutta vähän latteaksi se jää. Hama soi avoimemmin ja selkeämmin kuin Google Home, mutta niin tosin kaikki muutkin tässä testissä.

Käyttäjäystävällisyys on kohdillaan kuten muissakin Alexa-kaiuttimissa. Samat jipot ja sovellus tässäkin, mikä on hyvä kunhan englanti sujuu.

Johtopäätökset

Hama Sirium 1400ABT on melko tyylikkään älykaiuttimen, joka kuulostaa riittävän hyvältä. Ylä-äänistä puuttuu vivahteita ja ilmaa, eikä suuri koko tuo etuja soundin suhteen. Äänenlaadussa ei kuitenkaan ole mainittavia vikoja. Kaiutin on käyttäjäystävällinen, mutta kalliimpi kuin Amazon Echo -olematta kuitenkaan parempi. Stereomahdollisuus olisi ollut hyvä lisä, ja valmistajalla on se kuulemma työn alla.

Faktat

Tyyppi: Älykaiutin

Puheohjaus: Amazon Alexa

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth, DLNA

Liitännät: USB (vain päivityksiin)

Kaiutinelementit: Ei ilmoitettu

Mitat: 14 x 14 x 18.5 cm

Väri: Musta

Verkkosivusto: turascandinavia.com

Bästa pris på Hama Sirium 1400ABT

Google Home

Google Home
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Kattava Google

Google Home -järjestelmässä on valtavasti mahdollisuuksia, mutta kaiuttimena ei kovin ihmeellinen.

Ehkäpä markkinoiden onnistunein puheohjaus ja yhteensopivien älytuotteiden verkosto.
Basso on täyteläinen mutta pilaa puheassistentin ja uutistenlukijaan puheen. Google puhuu jo ruotsia, tanskaa ja norjaa – missä suomi viipyy?

Testatessamme Google Homea viimeksi olimme innoissamme konseptista ja helppokäyttöisyydestä, emmekä kiinnittäneet niinkään huomiota äänenlaatuun. Nyt kun kilpailijat ovat tuoneet vastaavia kaiuttimiaan markkinoilla, on äänenlaatuakin punnittava tarkemmin.

Google Home on helppo yhdistää yhteensopiviin laitteisiin kuten älyvalaistukseen, robotti-imuriin, Chromecast-suoratoistoon ynnä muuhun.

Google Home ohjaa laitteita näppärästi. Omia laitteita voi nimetä ja ohjata niitä sitten sen mukaan. Määritä kuistille vaikkapa ”Porch Light” -niminen älylamppu, jonka jälkeen voit vain sanoa: ”OK, Google, switch on the Porch Light”. Useampia käskyjä voi myös liittää yhteen rutiiniksi, jolloin voi vaikkapa sanoa: ”OK, Google, after work”. Kuistin valo syttyy, lempiradiokanavasi alkaa soida ja uunikin menee päälle, joten kotiin on mukava tulla.

Kaiuttimena Google Home on pettymys. Basso on täyteläisempi kuin edullisemmassa Home Mini -kaiuttimessa, mutta se soi sulkeutuneesti ja tunkkaisesti, mikä hankaloittaa puheen ymmärtämistä. Google Homessa on kaksisuuntainen Bluetooth, joten kaiuttimen voi yhdistää muihin langattomiin kaiuttimiin tai kuulokkeisiin, tai striimata ääntä kännykästä Home-kaiuttimeen.

Johtopäätökset

Google Home on helppokäyttöinen ja käytön myötä älykkäämmäksi oppiva kaiutin. Ikävä kyllä äänenlaadultaan kaiutin ei yllä muiden testattujen tasolle, joten ostaisimme mieluummin Home Mini -kaiuttimen tai minkä tahansa muun tämän testin Google-yhteensopivista laitteista.

Faktat

Tyyppi: Älykaiutin

Puheohjaus: Google Home

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth

Liitännät: –

Kaiutinelementit: 2 x 2-tuumainen + 2 x 2-tuumainen passiivisäteilijä

Mitat: 9,6 x 14,2 x 9,6 cm

Väri: Valkoinen harmaalla kankaalla

Verkkosivusto: storegoogle.com

Bästa pris på Google Home

Amazon Echo (2nd Generation)

Amazon Echo (2nd Generation)
Tee tilaus jatkaaksesi lukemista
Tilaa Ääni & Kuva

Oletko jo tilaaja?
Kirjaudu sisään

Selvä homma

Puheassistentin selkeä ääni auttaa ylittämään kielimuurin.

Kompakti ja kivannäköinen, selkeä puhe, vakaa järjestelmä muiden laitteiden ohjaamiseen. Kaksi kaiutinta voi yhdistää stereoksi.
Soundi on kesy musiikin kuunteluun.

Kun on luonut Amazon-tilin tuetun maan osoitetta käyttäen (me käytimme osoitetta Iso-Britanniassa), sujuu asennus helposti ja intuitiivisesti. Jos yrität liittää kaiuttimeen älylaitetta, joka ei löydy ”add device” -kohdasta, kannattaa kokeilla myös ”skill”-kohtaa. Esimerkiksi iRobotin robotti-imurimme oli hypännyt skill-valikkoon.

Älyvalaistuksen (Philips Hue) ohjaaminen sujuu helposti ja robotti-imuri ryhtyy työhön mukisematta mutta aina musiikkia soittaessamme saamme virheilmoituksen, jonka mukaan palvelin on offline. Jos pyydämme Alexalta jotakin tiettyä kappaletta Spotifystä, se yleensä onnistuu. Joskus Alexa väittää, ettei kappaletta löydy. Virallisesti Alexa tukee myös Tidalia, mutta ei Suomessa.

Ääni on melko suoraviivainen ja puhe erittäin selkeää. Musiikki toistuu kuitenkin latteasti. Kaiuttimen voi onneksi kytkeä parempaan audiosysteemiin Bluetoothin tai johdon avulla. Kahden Echo-kaiuttimen yhdistäminen stereoksi onnistuu myös, mutta raha kannattaa ehkä kuitenkin sijoittaa muhkeampiin kaiuttimiin.

Johtopäätökset

Echo on kiva pieni kaiutin, joka näyttää hyvältä ja sopii sisustukseen. Niinkin pieni, että ääni ei tahdo riittää musiikin kuunteluun. Puhe erottuu kuitenkin selkeästi. Musiikki soi latteasti mutta ei sen huonommin kuin muutama isompi kilpailijakaan. Jos englanti sujuu, sujuu käyttökin helposti.

Faktat

Tyyppi: Älykaiutin

Puheohjaus: Amazon Alexa

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth

Liitännät: 3,5mm aux

Kaiutinelementit: 2,5-tuumainen basso, 1-tuumainen diskantti

Mitat: 14,8 x 8,8 x 8,8 cm

Väri: valkoinen, musta, harmaa

Erityistä: Voi yhdistää stereoksi

Verkkosivusto: amazon.com

Bästa pris på Amazon Echo (2nd Generation)

Kygo B9/800

Kygo B9/800

Uimataitoinen älykaiutin

Kygo on tietääksemme ainoa älykaiutin, jonka voi ottaa uima-altaaseen mukaan.

Kestää upotusta metrin syvyyteen 30 minuutin ajan. Kelluu! Google Home tekee Kygo B9/800:sta jännittävän kannettavan kaiuttimen.
Ääni voi käydä rasittavaksi ajan mittaan. Paikallaan pidettävänä USB-johto törröttää pöhkösti laitteen päältä.

Kygo B9/800 on ensimmäinen kannettava älykaiutin testipenkissämme. Akku kestää kahdeksan tuntia ja kaiuttimessa on sekä Bluetooth kännykkäkäyttöön että Wi-fi Google Home -järjestelmää varten. Ulkokäyttöönkin laite sopii, sillä se on IPX7-luokiteltu ja kestää upotuksen veteen. Kaiutin on kumipintainen, joka pitää elektroniikan hyvin suojattuna – samalla se kuitenkin vaimentaa ääntä, jollei ota taajuuskorjainta ja DSP:tä käyttöön.

Kaksi kaiutinta voi yhdistää stereoksi, ja muuten kaiutin toimii yhtä hyvin kuin muutkin Google-mallit. ”OK, Google, vacuum!”. Laite menee lepotilaan ilman virtaa, joten kotona sitä kannattaa pitää johdon päässä. Siinä mielessä on kumma ratkaisu, että USB tököttää suoraan kaiuttimen päältä: kaiutin näyttää höhlältä. Laitteen voi asettaa myös vaaka-asentoon, mutta parhaiten se toimii pystyssä.

Puheassistentin ääni on selkeä, parempi kuin Googlen omassa Home-kaiuttimessa. Ylärekisterin saaminen kumipäällysteen läpi vaatii työtä ja luo jonkin verran häiriötä. Diskantti ei ole järin eroteltu tai ilmava, ennemminkin terävä. Bassoa ei ole nimeksikään, ja pidemmän päälle kuunnellessa soundi käy rasittavaksi.

Johtopäätökset

Jos kaipaat Google-yhteensopivaa älykaiutinta, joka on sekä kannettava että kestää vettä (ja jopa kelluu!), on Kygo B9/800 turvallinen ostos ja sen äänikin on ok. Samaan hintaan saa kuitenkin paremman kuuloisia kaiuttimia. Myös parempia kannettavia kaiuttimia on tarjolla, jos Googlen puheohjaus ei ole prioriteetti. Vaihtoehtoisesti voi käyttää 60 euroa Google Home Miniin ja törsätä loput budjetista parempaan kannettavaan.

Faktat

Tyyppi: Langaton älykaiutin

Puheohjaus: Google Home

Langaton käyttö: Wi-Fi, Bluetooth

Liitännät: Aux, USB C

Kaiutinelementit: 2 x 1,75”

Mitat: –

Väri: Valkoinen tai musta

Erityistä: Kannettava, vedenkestävä (IPX7), voidaan yhdistää stereoksi

Verkkosivusto: kygolife.com

Bästa pris på Kygo B9/800
Maailmaa muuttuu kiihtyvään tahtiin ja kodeista tulee jatkuvasti älykkäämpiä. Eri tuotteet ovat jo älykkäitä, ja nyt on aika yhdistää ne toimimaan saumattomasti. Ratkaisu on älykaiutin. Älykaiutin on kompakti kotiverkkoon liitetty laite, jota voi ohjata puheella sisäänrakennetun mikrofonin ansiosta. Voit pyytää kaiutinta soittamaan suosikkibiisisi, kysyä kellonaikaa, tiedustella liikenteen ruuhkatilannetta tai päivän sääennustetta ja pyytää muistuttamaan tulevista tapaamisistasi. Kaiutin ohjaa myös muita laitteita. Voit esimerkiksi käskeä älykaiutintasi laittamaan älykkään robotti-imurisi päälle, pyytää himmentämään valaistusta tai laittamaan Netflixin päälle ja tarkistaa, kuka soitti ovikelloa. ”Hei Google, kuinka kauan pesukoneelle vielä menee?” Kun kodin laitteet kommunikoivat keskenään, tulee elämästä yhtäkkiä jännällä tavalla helpompaa. Kaikki koneet eivät keskustele vielä saumattomasti keskenään, mutta pitkällä ollaan jo.

Yhdeksän kaiutinta, kolme järjestelmää

Älykaiuttimet toimivat johonkin kolmeen puheohjaukseen perustuen: Amazon Alexa, Google Home tai Apple HomeKit. Kaikki tekevät lähes samoja asioita ja ohjaavat samoja tuotteita, mutta ne eivät ole keskenään yhteensopivia. Tällä hetkellä laitteet ymmärtävät vain englantia. Otimme vertailuun yhdeksän puheohjattavaa kaiutinta, jotka käyttävät joko Google Homea tai Amazon Alexaa, ja lisäksi testasimme Apple HomePodin. Kolmannen osapuolen valmistajat jakautuvat Amazonin ja Googlen talliin. Puheohjaustoiminnot ovat samat kuin alkuperäisissä kaiuttimissa, ja käytettävyydeltään ne ovat kehittyneitä. Eroja löytyy rakenteessa, äänenlaadussa ja muissa ominaisuuksissa, kuten akunkestossa ja vedenkestävyydessä. Sonos One on tässä mielessä erikoinen, sillä se tukee Alexaa ja se voidaan liittää osaksi Applen HomeKitiä (jolloin ohjaus on mahdollista epäsuorasti vain Apple-kaiuttimen tai iPhonen kautta). Myös tuki Google Homelle on tulossa, ja päivityksen myötä Sonoksesta tulee ainoa valmistaja, joka tarjoaa sekä Googlen että Amazonin samassa tuotteessa. Marshall Stanmore II Voicesta on olemassa kaksi versiota: Google Homelle omansa ja Amazon Alexalle omansa, mutta samassa laitteessa ei siis voi olla molempia. Testasimme tässä Google-version.

Älykkäämpi kaiutin ei takaa parempaa ääntä

Olisi helppo erehtyä kuvittelemaan, että moderni tuote tuo automaattisetsi mukanaan parempaa äänenlaatua. Näin ei välttämättä ole. Yksinkertaisimmissa kaiuttimissa on yksi täyselementti, ja mahdollisesti passiivisäteilijä tai bassorefleksiportti täyteläisemmän basson luomiseksi. Toisessa päässä janaa on puolestaan Apple HomePod, joka on varustettu useammalla elementillä ja DSP, joka säätää ääntä ympäröivän tilan mukaan soiden lähes samanlaisesti sijainnistaan riippumatta. Testimme osoitti, että kaiuttimien äänenlaadussa on eroja, ja keskimäärin laatu on samalla tasolla kuin tavallisissa kompakteissa pöytäkaiuttimissa.

Palveluiden testaamisesta

Apple tuli mukaan leikkiin melko myöhään HomePod-kaiuttimellaan ja HomeKit-älyjärjestelmällään. Tämä yhdistettynä siihen tosiasiaan, että yhtiö on erittäin tarkka verkkoturvallisuuden suhteen ja toimii hyvin suljetussa piirissä tarkoittaa, että Applen puheohjausjärjestelmään ei ole kovin montaa laitetta yhdistettävänä – paitsi jos turvautuu epävirallisiin ratkaisuihin kuten HomeBridgeen, joka yhdistää laitteita toisiinsa. Tähän mennessä kolmannen osapuolen valmistajat eivät ole saaneet lupaa tehdä täysiverisiä vaihtoehtoja Applen omalle HomePodille. Google tuli kisaan vuoden verran Amazonin jälkeen, mutta laajensi äkkiä Home-järjestelmänsä kattavaksi ja käyttäjäystävälliseksi kokonaisuudeksi. Alexan tapaan Google Home on yhteensopiva lukuisten kolmannen osapuolten valmistamien tuotteiden kanssa. Järjestelmään voi luoda omia rutiinia, vaikkapa ”Hey Google, movie night”, jolloin systeemiin liitetyt älykotilaitteet himmentävät valaistuksen, laskevat kaihtimet ja laittavat telkkarista Netflixin päälle. Amazon aloitti puheohjausvillityksen lanseeratessaan Echo-älykaiuttimensa ja Alexa-puheassistentin vuonna 2014. Alexa ei virallisesti toimi vielä Suomessa, joten käyttö onnistuu vain englannin-, saksan tai japanintaitoiselta. Amazon-tilin luomiseen vaaditaan lisäksi ulkomainen osoite, esimerkiksi Briteissä sijaitseva. Kolmannen osapuolen Alexa-kaiuttimet (esimerkiksi Sonos) vaativat rekisteröitymiseen samoin osoitteen, joka ei ole Suomessa. Musiikkipalveluista Alexa toimii parhaiten Amazonin oman Music Unlimited -palvelun kassa, joka ei niin ikään toimi suomalaisen osoitteen haltijalla. Kaiken lisäksi, jos laskutusosoitteeksi saa järjestettyä vaikka Briteissä sijaitsevan kaverin osoitteen, ei maksua voi suorittaa suomalaisella luottokortilla. Alexa toimii Spotifyn kanssa, mutta silloin on aina erikseen ilmoitettava, että haluaa musiikkia soitettavan Spotifystä. Alexa tukee monia älylaitteita, ja kun homma toimii, se toimii hyvin. Google Home tottelee satunnaisemmin: käsky, joka pari minuuttia sitten sai toimintaa aikaiseksi, ei välttämättä seuraavan kerran toimikaan. Alexassa hienoa on sekin, että imuroinnin alettua (”Ask Roomba to start cleaning”), sitä voi pyytää lopettamaan, ja Alexa osaa kysyä, haluaisitko imurin palaavan latausasemalleen. Google Home vain jättää imurin niille sijoilleen. Alexaan voi myös määritellä rutiineja, jolloin yhdellä käskyllä saa monta toimintoa suoritettua samanaikaisesti, kuten Googlessakin.
Pääsy kaikkiin Ääni & Kuvan sisältöihin | Kuukauden ilmainen tilaus | Testiarkistomme vapaa käyttö
Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään
-
Digitaalinen tilaus
0 €/kk1. kuukausi ilmaiseksi
Vapaa lukuoikeus lbaanijakuva.fi-sivustolle
-
Vain 5 €/kk, voit irtisanoa milloin tahansa
Bästa pris på 9 älykaiutinta

Lisää

Keskustelu
Sony KD-65AG9

Lisää ruutia!

Sonyn paras OLED-televisio tekee vaikutuksen mehukkaalla kuvallaan – mutta kunnollinen HDR-fiilis uupuu.

Sony WF-1000XM3

Mahtavuutta minikoossa

Sonyn uudet ANC-nappikuulokkeet ovat kuin täysikokoisten vastamelukuulokkeiden parhaiden puolien langaton miniversio.

6 kannettavaa kaiutinta

Musiikki mukaan matkalle!

Kätevä kannettava kaiutin viihdyttää niin rannalla kuin piknikilläkin.

Kygo Life A11/800

Kygo haastaa Bosen ja Sonyn

Norjalainen lifestylebrändi Kygo hyppää mukaan ylellisten vastamelukuulokkeiden markkinaan.

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Täydellisesti hallinnassa

On vaikea kuvitella parempia pelikuulokkeita kuin SteelSeriesin huippumalli.

Saammeko esitellä: pöyristyttävän hyvä 8K-tv!

Sonyn ensimmäinen 8K-televisio saa hifistelijän lähes kyynelehtimään ihastuksesta.

Logitech G502 Lightspeed

Peliklassikko on irti!

G512-hiiren langaton versio on yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, erona on vain johdottomuus (ja hinta).

Tivoli Audio PAL+ BT

Helppoa kuin heinänteko

Tivolin matkaradio on entistäkin parempi – ja sopii kaikkiin kesän rientoihin!

Asus Zenbook 13 vs. Huawei MateBook 13

Kannettavien maaottelu: Kiina–Taiwan

Asus on PC-markkinoiden valtiaita, ja Huawei taas melko tuore tulokas alalla. Kumpi onnistuu ultrabookinsa kohdalla paremmin?

LG OLED65C9

Onko tässä paras OLED?

LG:n uusi sulavalinjainen OLED65C9 on varustettu kuumimmilla ominaisuuksilla ja mahtavalla kuvanlaadulla – sekä hämmästyttävästi kilpailijoitaan edullisemmalla hinnalla.

Mainos
Sony IER-Z1R

Miltä kuulostavat 2 000 euron nappikuulokkeet?

Pitäkää kiinni hatuistanne! Kaikkien aikojen kalleimmat testaamamme nappikuulokkeet toistavat musiikin mikroskooppisella tarkkuudella.

Sony KD-75XG9505

Sonyn paras LCD tykittää adrenaliinia

Sony KD-75XG9505 vakuuttaa upealla kontrastillaan ja syvillä väreillään, joiden ansiosta kuva on ilmiömäisen hyvä.

5 bilekaiutinta

Kunnon basso, kunnon bileet

Kokosimme kovaäänisimmät kaiuttimet kesän juhliin.

6 jalustakaiutinta

Mieletön ääni, pieni kaiutin

Kompaktista jalustakaiuttimesta saa todella hyvää ääntä, jos ei tyydy ihan halvimpaan.

6 True Wireless -kuuloketta

Ei sitoutumispakkoa

Unohda johdot ja ole vapaa: Truly Wireless on nappikuulokkeiden uusi musta!

3 pelikuuloketta

Perhesuhteita

Logitech vastaan Logitech. Pitkääkö aina olla kalleinta vai viekö edullisin malli voiton?

9 älykaiutinta

Ääni komentaa

Haluaisitko kuunnella uutta kaiutinta? Miten olisi sellainen, joka myös kuuntelee sinua? Älykaiuttimella voi ohjata koko kotia - mutta miten on äänenlaadun laita?

Kaksintaistelu: 2 pelikannettavaa

Uusi sheriffi kaupungissa

Kauppoihin on saatu ensimmäiset Nvidian kaikkien aikojen nopeimmalla näytönohjaimella varustetut pelikannettavat. Kumpi vetää nopeammin?

5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Mainos
Asus ZenBook 14 UX433FA-A60225T

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.