: Samsung WAM5500 R5

Lieriö soi kaikkialle

Helppokäyttöinen kaiutin pitää sisällään monia hyviä ominaisuuksia, mutta äänessä olisi parantamisen varaa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Yksinkertaisen linjakas design ja joka suuntaan soiva ääni tekevät kaiuttimen sijoittelusta helppoa. Voidaan liittää osaksi Samsungin monihuonejärjestelmää. Hyvä sovellus tekee käytöstä helppoa.
Käyttö vain langattomien yhteyksien avulla. Soundi on hieman lattea ja ikävä.
Ulostulo: Ei ilmoitettu

Liitännät: BT, Wifi

Akunkesto: -

Mitat: 31 x 17 x 17 cm

Hinta: 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

R5 on osa Samsungin jatkuvasti kasvavaa monihuonejärjestelmää, ja se kuuluu malliston parempiin laitteisiin. Olemme testanneetkin sen monihuonekaiuttimena, mutta nyt keskitymme arvioimaan, miten se toimii yksinään Bluetooth-kaiuttimena. Simppeli lieriömäinen muoto ei herätä kovasti tunteita. Napit yhteyden muodostamiseen on piilotettu laitteen pohjaan, missä on myös virtanappi, mutta valitettavasti ei lainkaan vaihtoehtoja johdollisille liitännöille.

Samsungin applikaatio tekee R5:n yhdistämisestä nettiin helppoa, ja yhtä kätevästi käy kännykkään liittäminen Bluetoothia käyttämällä. Sovellus on selkeä ja valinnanvaraa musiikkilähteiden suhteen löytyy runsaasti, mukaan lukien poikkeuksellinen määrä suorotoistopalveluita. Olisimme kaivanneet myös mahdollisuutta säätää ääntä. Laitteen päältä löytyvät kosketusnapit yleisille toiminnoille kuten Bluetoothin ja wifin valintaan ja volyymin säätöön. Pieni statuksen ilmoittava näyttö syttyy tarvittaessa.

Harman Kardonin Auran tapaan myös R5 heijastaa äänen joka suuntaan, joten sen sijoittelusta ei juur tarvitse murehtia. Kunhan sitä ei laita aivan seinän viereen, on ääni samanlaatuinen kuuntelijan sijainnista riippumatta. Yleisesti ottaen äänenlaatu on hyvä ja kaikkialle säteilevänä ääni on isompi ja ilmavampi kuin tavallisilla kaiuttimilla. Huonona puolena on se, että musiikkiin syntyy vähemmän läsnäolon tuntua ja se kuulostaa sen vuoksi hieman lattealta ja tylsältä.

Johtopäätökset

Jos kaipaa tilaan huomaamattomasti sulautuvaa kaiutinta, on vaikea kuvitella neutraalimpaa laitetta kin R5. Jos lisäksi tavallisen kaiuttimen sijoittelussa on hankaluuksia, on R5 siinäkin hyvä: ääni soi joka suuntaan, joten se ei aseta rajoituksia kaiuttimia sijoittelulle. Kaiuttimen voi yhdistää muihin saman sarjan laitteisiin ja rakentaa monihuonejärjestelmän. Käyttö on erittäin yksinkertaista. Sointitavan vuoksi ääni hajoaa niin, että soundista tulee latteampi kuin tavanomaisesti suuntaavilla kaiuttimilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös