: Harman Kardon Aura Plus

Ympärisoiva avaruusalus

Mieleen jäävän näköisen ja joka suuntaan soivan kaiuttimen äänenlaatu on yllättävän hyvä.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Jännittävän high-tech-henkinen design. Helppo sijoittaa tilaan joka puolelle soivan ja kauniin äänensä ansiosta. Paljon liitäntävaihtoehtoja.
Tarvitsee huolellisen käyttäjän, sillä pieninkin naarmu tai pöly erottuu laitteen pinnasta. Poikkeuksellinen ulkonäkö ei istu joka ympäristöön.
Ulostulo: 30 W + 2 x 15 W

Liitännät: BT, Wifi, Airplay, aux, optinen

Akunkesto: -

Mitat: 40 x 30 x 30 cm

Hinta: 480 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Onko se monitoimikone? Onko se design-akvaario? Ei, sehän on langaton Aura-kaiutin – tietokonekaiutinsarja Soundsticksin seuraaja, joka on onnistunut purkittamaan äänen. Zeppeliniä lukuun ottamatta Auran täytyy olla erikoisin Bluetooth-kaiutin, jonka olemme nähneet. Läpinäkyvän muovin haittapuoli on, että kaikki pöly ja naarmut erottuvat selvästi, varsinkin silloin kuin sisätilan valot ovat päällä. Langattoman käytön sijaan laitteen voi yhdistää aux-sisääntulon kautta, ja myös optinen kaapeli löytyy tv:n tai mediasoittimen kytkemiseen.

Asennus hoituu näppärästi Harmanin sovelluksella, mutta sen lisäksi sillä ei voi tehdä juuri muuta kuin säätää volyymiä ja bassoa. Jälkimmäiset voi tehdä myös kosketusohjaimilla, mutta ne toimivat hieman epäluotettavasti, joten applikaatio toimii tässä tapauksessa kätevämmin. Apple-käyttäjiä ilahduttaa Airplay-tuen mahdollistama parempi äänenlaatu, ja muut saavat tyytyä Bluetoothin laatutasoon. Sisäänrakennettua internetradiota ei kaiuttimessa ole, mutta musiikkia voi soittaa verkosta DLNA:n avulla.

Jos kuvittelee erikoisen muotoilun vaikuttavan äänenlaatuun heikentävästi, saa yllättyä. Kaiuttimen alaosassa on subwoofer, jota ympäröi muista taajuuksista huolehtivat kuusi pienempää kaiutinelementtiä. Ne tarjoilevat parhaimpia ympärisoivia äänikokemuksia, joita olemme todistaneet. Subwooferin muotoilun ansiosta Silent Shout -haaste ei tuota vaikeuksia, vaikka kaikkein syvimmät bassoäänet jäävätkin uupumaan. Hienovireisemmän musiikin kanssa soundi on erittäin hyvä. Nirso kuulija voisi huomauttaa Aura Plussan kyvystä erotella instrumettejä monimutkaisemmissa sävellyksissä.

Johtopäätökset

Jos tuntee vetoa erikoiseen designiin, on varmasti helppo pitää Aura-kaiuttimesta, mutta se ei istu saumattomasti kaikkialle, esimerkiksi antiikkikotiin. Sen sijoittelu on kuitenkin vaivatonta, sillä joka suuntaan soiva ääni mahdollistaa kaiuttimen pitämisen jopa lattialla. Herkkäkorvaiset muusikkotyypit voivat havaita heikkouksia sen soundissa, mutta useimmat, jotka luulevat sen ensisilmäyksellä olevan pelkkää pintaa, ilahtuvat kuullessaan miten hyvältä Aura oikeasti kuulostaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös