: 9 langatonta kaiutinta kotiin

Parhaat Bluetooth-kaiuttimet kotikäyttöön

Jos musiikinkuuntelusi on siirtynyt suoratoistopalveluihin, kodin perinteiset stereolaitteet kannattaa vaihtaa langattomiin kaiuttimiin.

 itemprop

Perinteinen stereolaitteisto ja levyhyllyt ovat käymässä yhä uhanalaisemmiksi. Mitä nuorempi musiikinkuuntelija, sitä todennäköisemmin musiikki kulkee kännykässä, ja sitä kuunnellaan suoratoistopalveluista. Kotona musiikin kuunteluun tarvitaan kuitenkin muutakin kuin kännykkä, jos ei halua viettää aikaa kuulokkeet päässä. Tähän testiin valitsimme jämeriä kaiuttimia, jotka voivat hyvin palvella olohuoneen ainoana musiikkilaitteena. Useimmat testatuista eivät ole kannettavia – niistä kiinnostuneen kannattaa lukea matkakaiutintestimme.

Mitä sitten tulisi ottaa huomioon, kun hankkii langattomia kaiuttimia? Helppokäyttöisyys on ainakin tärkeää kuinka monimutkaista asennus on, entä musiikkilähteen vaihtaminen? Jos haluaa kytkeä kaiuttimensa CD-soittimeen tai MP3-soittimeen ilman Bluetoothia, pitää kaiuttimessa olla aux-sisääntulo. Äänenlaatu on tietysti tärkeä: voimaa pitäisi löytyä sen verran, että musiikki jaksaa tanssittaa juhlavieraita, ja sen pitäisi kuulua helposti myös viereiseen huoneeseen. Bluetoothin kantama on rajallinen, mikä kannattaa ottaa huomioon: jos haluat kävellä ympäri asuntoa kännykän kanssa, kannattaa hankkia kaiutin, joka voi siirtää ääntä myös kotiverkon kautta. Äänenlaatua voi parantaa, jos ääni siirtyy Applen Airplayn tai Google Castin kautta. Bluetoothin siirtämä äänenlaatu ei nimittäin yksinään yllä lähellekään CD-levyn ääntä.

Monihuonejärjestelmät

Useimmat testin wifi-tuetuista kaiuttimista voidaan liittää monihuonejärjestelmän osaksi. Silloin voi hankkia useita saman sarjan kaiuttimia ja sijoittaa niitä kodin eri tiloihin. Kaiuttimia voi ohjata helposti kännykkäsovelluksella. Monihuonejärjestelmässä voi joko soittaa samaa musiikkia joka huoneessa tai valita eri musiikit eri kaiuttimiin.

Tärkeitä termejä

Bluetooth – Langaton standardi lyhyen matkan kantamiin, tavallisesti yhteys riittää 10 metrin päähän. Käytännöllinen tapa yhdistää kännykkä langattomien kuulokkeiden tai kaiuttimien kanssa.

NFC – Near Field Communication. Yksinkertainen tapa yhdistää kaksi laitetta vain tuomalla ne toisiinsa kiinni. Bluetoothiin verrattuna ei siis tarvita salasanoja. Uusimmat puhelimet iPhonea lukuunottamat tukevat NFC:tä.

mainos

aptX – Pakkausstandardi, joka parantaa langattomasti (Bluetoothilla) siirretyn äänen laatua. Sekä äänilähteen (kännykkä) että vastaanottajan (kaiutin) täytyy tukea aptX:ää.

mainos
 data-srcset

Nerokas äänikuutio

Vaikka Sony X88 tarjoaa ominaisuuksia joka lähtöön, on käyttö helppoa ja mikä tärkeintä, soundi upea.

Ääni & Kuva kiteyttää

Paljon liitäntävaihtoehtoja, myös Google Cast. Helppo käyttää ja hyvä sovellus. Dynaaminen ja kirkas ääni, joka toimii musiikkityylistä riippumatta.
Basso ei ulotu niin syvlle kuin suuremmissa kaiuttimissa.
Ulostulo: 154 W

Liitännät: BT 3.0, Wifi, Airplay, USB, aux

Akunkesto: -

Mitat: 43 x 13 x 13 cm

Hinta: 475 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Sonyn X-sarjan laitteet ovat pärjänneet testeissämme erinomaisesti. Tähän testiin valikoitui X99:mallia pienempi X88. Tässä kategoriassa se on normaalikokoinen. Tuntuma on ylellinen ja laadukas. Kuutiomainen muotoilu voi jakaa mielipiteitä, mutta meidän silmäämme se on linjakkuudessaan ajaton. Langattomien yhteyksien lisäksi takaa löytyy verkkoportti, aux-sisääntulo ja USB.

X88 kuuluu Sony monihuonejärjestelmään, johon kuuluu muitakin laitteita, kuten soundbareja. Asennus sujuu hujauksessa Songpal-kännykkäsovelluksen opastuksella. Bluetoothin käyttö on nopeaa NFC-tuen ansiosta. Muutenkin laitteen käyttö on naurettavan helppoa. Kaiutinta ohjataan joko sovelluksesta, josta voi valita äänilähteen ja hallita asetuksia, tai päällä sijaitsevista kosketusnapeista. Plussaa sekä Airplay- että Google Cast -tuesta.

Vaikka Sony ylvästelee Hi-Res Audion tuottavan parempaa Bluetooth-ääntä mikäli musiikkilähde sattuu tukemaan Sonyn omaa LDAC-äänitekniikkaa. Ilmankin ääni on testin parhaimmistoa. Samanlaista pohjia luotavaa bassoa ei X88 tuota kuin jotkut suuremmat testin laitteista, mutta se on tarkka ja dynaaminen. Keskirekisteri on vivahteikas ja täyteläinen. Diskantti tekee suurimman vaikutuksen vivahteikkaalla soinnillaan. Kaiutin selviytyy siis loisteliaasti kaikesta rokista.

Johtopäätökset

Sonyn X-sarja iskee jälleen ja vie voiton tässäkin testissä. X88:n ainoa puute on isompia kaiuttimia heikompi bassontoisto. Muuten kaikki on mallillaan. Se on yksinkertaisuudessaan tyylikäs ja sovelluksen asniosta helppo käyttää. Musiikkilähteissä ja liitännöissä riittää valinnanvaraa. Soundi on poikkeuksellise puhdas ja dynaaminen, joten kaiuttimesta on ilo kuunnella lempimusiikkiaan, edustipa se mitä genreä hyvänsä.

 data-srcset

Modernia retroilua

Beolit on tyylikkäimpiä testaamiamme kannettavia kaiuttimia, ja äänenlaatukin on parhaimmistoa.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä äänenlaatu ja erittäin cool muotoilu. Hyvä akunkesto tekee kaiuttimesta todella kannettavaksi sopivan.
Ei selkeää stereo-ominaisuutta. Vähän liitäntävaihtoehtoja. Ei erityisiä hienouksia, ja hinta on kannettavien Bluetooth-kaiuttimien yläpäässä.
Ulostulo: 2 x 35 W

Liitännät: BT 4.0, Aux

Akunkesto: 24 tuntia

Mitat: 23 x 19 x 13,5 cm

Hinta: 480 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Ehdimme jo testaamaan Beolit 15:n yksinään, ja nyt on aika asettaa se vertailuun muiden kaltaistensa kanssa. Design on taattua tanskalaista tyyliä. Beolit on ulkonäöltään todella moderni, mutta iskee silmä 60-luvun transistoriradioille. Materiaalit ovat tietysti ensiluokkaisia ja värivaohtoehdot hienot. Jos haluaa kuunnella musiikkia lähteestä, joka ei tue Bluetoothia, löytyy kaiuttimesta aux-sisääntulo.

Tasaisen ylätason kumimainen pinta pitää kännykän paikoillaan. Päältä löytyvät myös nappi, josta kaiutin yhdistetään kännykkään drkä volyymisäädin. Kahva on sijoiteltu epäsovinnaiseen tapaan, mutta se tekee kaiuttimesta itse asiassa hyvin vakaan, kun sitä kantaa. Ja kyllä sitä kelpaa kanniskella, se on nimittäin yksi testin harvoja, josta löytyy akku. Jos jotain valittamisen aihetta etsii, niin ominaisuuksia kaiutin tarjoaa vähän, edes kaiutinpuhelut eivät onnistu.

Soundi on erittäin cool. Diskantti on kevyt, keskirekisteri soi luonnollisesti ja basso – elektroniikan avustama – on lähes hävyttömän syvä ja täyteläinen. Beolit 15 soittaa kahvalliseksi kaiuttimeksi hämmästyttävän korkealta. Silloinkin merkittävää säröä ei synny, vaan ääni on siisti. Tämä takana on DSP, jonka tehtävä on varmistaa, ettei kaiutin ylitä kapasiteettiaan. Ääni levittäytyy ympäri kaiutinta, joten musiikki kuulostaa joka suuntaan yhtä hyvältä.

Johtopäätökset

Jos hyvä design on sydäntäsi lähellä, B&O varmaankin on jo toivelistallasi. Tämä kaiuttimien piknik-kori ei ole vain tyylikäs, vaan sopii myös kannettavaksi suuren sisäänrakennetun akkunsa ansiosta. Beolit 15 on myös kevyesti parhaimman kuuloinen kannettava kaiutin, jota olemme kuulleet. Kaikki on loppuun asti mietittyä ja käyttö on erittäin helppoa, osaksi myös siksi, että ominaisuuksia on niin vähän. Edulliseksi sitä ei voi kutsua, kun vertaa, mitä muut valmistajat tarjoavat samaan hintaan.

 data-srcset
Samsung WAM5500 R5
Helppokäyttöinen kaiutin pitää sisällään monia hyviä ominaisuuksia, mutta äänessä olisi parantamisen varaa.
 data-srcset
Panasonic SC-ALL9
Panasonicin kaiuttimessa on paljon ominaisuuksia ja voimakas ääni, mutta käyttömukavuus ontuu.
 data-srcset
Onkyo X9
Hyvännäköinen kaiutin toimii akulla, mikä ei kylläkään ole olohuonekaiuttimelle tarpeellisin ominaisuus.
 data-srcset
Marshall Woburn
Woburn on täydellinen kaiutin wannabe-rokkikitarastaralle.
 data-srcset
Harman Kardon Aura Plus
Mieleen jäävän näköisen ja joka suuntaan soivan kaiuttimen äänenlaatu on yllättävän hyvä.
 data-srcset
Cambridge Audio Air 200
Luotettava laite tarjoaa kunnon ääntä, joka sopii parhaiten runsaita vivahteita arvostavalle kuulijalle.
 data-srcset
Bose SoundTouch 20 Serie III
Kuuntele internet-radiota ja striimaa musiikkia ja liitä halutessasi osaksi monihuonejärjestelmää.
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös