Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: LG FH2

Bileet pyörähtävät paikalle!

FH2 rullaa helposti mukana ja sopii hyvin vaikka festareille.

Julkaistu 25.05.2017 - 11:35
LG FH2
Jonas Ekelund

Ei ole helppoa löytää kaiutinta, joka olisi sekä helposti mukana kulkeva että ääniresursseiltaan riittävä ulkokäyttöön. LG:llä on pieniä matkakaiuttimia, jotka ovat näppäriä mutta äänenvoimakkuudeltaan toki hillittyjä. Suurempi FH6-malli on varustettu DJ-ominaisuuksilla ja vilkkuvaloilla, mutta hintakin on kaksinkertainen FH2:een nähden. Niinpä ajattelimme, että FH2 on täydellinen kompromissi.

Ensisilmäyksellä FH2-kaiuttimessa huomiota herättävät sen pyörät ja kokoontaittuva kahva – se on kuin matkalaukku! Kymmenkiloista laitetta olisikin muuten ikävä kuljetella pitkin leirintäaluetta, mutta näin sitä voi kätevästi vetää perässä. Se on vankkarakenteinen ja varmasti kestää tavallisessa käytössä. Ikävä puolin on tosin se, että sitä ei ole merkitty veden- eikä pölynkestäväksi, joten rantaoloissa sen kanssa pitää olla varovainen.

Käyttö

Jos ei halua striimata musiikkia kännykän Bluetooth-yhteyden avulla, on musiikin soittamiseen hyvin muitakin vaihtoehtoja. Laitteeseen saa kiinni USB-muistitikun ja 3,5 mm:n johdon tai sitä voi käyttä FM radiona. Bonuksena löytyy paikka mikrofonille, joten sitä voi käyttää karaokeenkin. Ominaisuuksiakin löytyy: laulun voi vaientaa, eri tasoja laskea tai nostaa, ja efektejäkin on.

Mainos

Laitteen käyttö on melko helppoa. Bluetooth-yhdistämistä varten pidetään nappia pohjassa kunnes FH2 näkyy puhelimen BT-laitevalikoimassa. Sitten musiikkia voi soittaa kännykän kautta. USB-muistia käyttäessä musiikkia ohjataan kaiuttimen päältä löytyvistä napeista. Suosikkiradioasemansa voi tallentaa pikavalintoihin. Suurta volyyminappia ei voi olla huomaamatta.

LG FH2 large08
Pyörät ja vetokahva helpottavat kaiuttimen siirtelyä. (Kuva: LG)

 

Äänenlaatu

Tehdäksemme oikeutta FH2-kaiuttimille oli soittolistamme hieman tavallisesta poikkeava: enemmän bassoa, enemmän bilefiilistä, enemmän elektronista tanssimusiikkia ja rokkia.

The Knifen ”Silent Shout” sopii tarkoitukseen täydellisesti jumputtavine bassoineen. Se soi mukavalla voimalla ja vakaudella. Jokainen sykäys tuntuu vatsanpohjassa juuri niin kuin kuuluukin. Bassoltaan vielä vaativampi James Blaken ”Limit to Your Love” soi matalalta eloisasti, mutta sen kohdalla huomaa, että kaikkein syvimmät bassoäänet jäävät soittamatta. Tunne ei vie syvyyksiin

Kaikkihan eivät EDM:stä välitä, joten soitimme kokeeksi myös vanhaa kunnon AC/DC:tä. Se toimii hyvin ja kuulostaa läsnä olevalta. Portisheadsin ”All Mine” puuroutuu äänimaisemaltaan hieman, ja syvyys jää uupumaan tässäkin. Kokeilimme myös akustista musiikkia, joka kuulostaa hiukan suljetulta, menettäen intiimin läheisyyden vaikutelman.

LG FH2 large07 460x379
Kaikki tarvittavat napit löytyvät laitteen päältä. (Kuva: LG)

 

Johtopäätökset

LG FH2 on mainio valinta, kun kaiutinta tarvitsee siirrellä, sillä siinä on pyörät ja vetokahva. Vettä se ei kuitenkaan siedä. Musiikkia voi soittaa Bluetoothin tai johdon kautta kännykästä, muistitikulta tai radiosta. Käyttö on helppoa ja bonuksena on karaokeominaisuus tarpeellisine efekteineen. Odotetusti soundi on voimakas ja basso vahva, mikä tekee siitä loistavan bilekaiuttimen. Kaikkein syvimmät bassoäänet kuitenkin puuttuvat.

Ääni & Kuva kiteyttää

Akunkesto on hyvä. Pyörät helpottavat uklokäyttöä. Paljon musiikkilähdevaihtoehtoja. Karaoketoiminto. Syvin basso puuttuu. Ei kestä sadetta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top