: LG FH2

Bileet pyörähtävät paikalle!

FH2 rullaa helposti mukana ja sopii hyvin vaikka festareille.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Akunkesto on hyvä. Pyörät helpottavat uklokäyttöä. Paljon musiikkilähdevaihtoehtoja. Karaoketoiminto.
Syvin basso puuttuu. Ei kestä sadetta.
Ulostulo: 50 wattia

Taajuusalue: 40 Hz-20 kHz

Elementti: 6,5-tuumainen basso

Äänilähteet: USB, 3.5 mm, BT, FM-radio

Mitat: 42 x 35 x 29 cm

Paino: 9,7 kg

Akku: On, kestää 15 tuntia

Hinta: 200 €

Verkkosivusto: lg.com/fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Ei ole helppoa löytää kaiutinta, joka olisi sekä helposti mukana kulkeva että ääniresursseiltaan riittävä ulkokäyttöön. LG:llä on pieniä matkakaiuttimia, jotka ovat näppäriä mutta äänenvoimakkuudeltaan toki hillittyjä. Suurempi FH6-malli on varustettu DJ-ominaisuuksilla ja vilkkuvaloilla, mutta hintakin on kaksinkertainen FH2:een nähden. Niinpä ajattelimme, että FH2 on täydellinen kompromissi.

Ensisilmäyksellä FH2-kaiuttimessa huomiota herättävät sen pyörät ja kokoontaittuva kahva – se on kuin matkalaukku! Kymmenkiloista laitetta olisikin muuten ikävä kuljetella pitkin leirintäaluetta, mutta näin sitä voi kätevästi vetää perässä. Se on vankkarakenteinen ja varmasti kestää tavallisessa käytössä. Ikävä puolin on tosin se, että sitä ei ole merkitty veden- eikä pölynkestäväksi, joten rantaoloissa sen kanssa pitää olla varovainen.

Käyttö

Jos ei halua striimata musiikkia kännykän Bluetooth-yhteyden avulla, on musiikin soittamiseen hyvin muitakin vaihtoehtoja. Laitteeseen saa kiinni USB-muistitikun ja 3,5 mm:n johdon tai sitä voi käyttä FM radiona. Bonuksena löytyy paikka mikrofonille, joten sitä voi käyttää karaokeenkin. Ominaisuuksiakin löytyy: laulun voi vaientaa, eri tasoja laskea tai nostaa, ja efektejäkin on.

Laitteen käyttö on melko helppoa. Bluetooth-yhdistämistä varten pidetään nappia pohjassa kunnes FH2 näkyy puhelimen BT-laitevalikoimassa. Sitten musiikkia voi soittaa kännykän kautta. USB-muistia käyttäessä musiikkia ohjataan kaiuttimen päältä löytyvistä napeista. Suosikkiradioasemansa voi tallentaa pikavalintoihin. Suurta volyyminappia ei voi olla huomaamatta.

Pyörät ja vetokahva helpottavat kaiuttimen siirtelyä. (Kuva: LG)

 

Äänenlaatu

Tehdäksemme oikeutta FH2-kaiuttimille oli soittolistamme hieman tavallisesta poikkeava: enemmän bassoa, enemmän bilefiilistä, enemmän elektronista tanssimusiikkia ja rokkia.

The Knifen ”Silent Shout” sopii tarkoitukseen täydellisesti jumputtavine bassoineen. Se soi mukavalla voimalla ja vakaudella. Jokainen sykäys tuntuu vatsanpohjassa juuri niin kuin kuuluukin. Bassoltaan vielä vaativampi James Blaken ”Limit to Your Love” soi matalalta eloisasti, mutta sen kohdalla huomaa, että kaikkein syvimmät bassoäänet jäävät soittamatta. Tunne ei vie syvyyksiin

mainos

Kaikkihan eivät EDM:stä välitä, joten soitimme kokeeksi myös vanhaa kunnon AC/DC:tä. Se toimii hyvin ja kuulostaa läsnä olevalta. Portisheadsin ”All Mine” puuroutuu äänimaisemaltaan hieman, ja syvyys jää uupumaan tässäkin. Kokeilimme myös akustista musiikkia, joka kuulostaa hiukan suljetulta, menettäen intiimin läheisyyden vaikutelman.

mainos
Kaikki tarvittavat napit löytyvät laitteen päältä. (Kuva: LG)

 

Johtopäätökset

LG FH2 on mainio valinta, kun kaiutinta tarvitsee siirrellä, sillä siinä on pyörät ja vetokahva. Vettä se ei kuitenkaan siedä. Musiikkia voi soittaa Bluetoothin tai johdon kautta kännykästä, muistitikulta tai radiosta. Käyttö on helppoa ja bonuksena on karaokeominaisuus tarpeellisine efekteineen. Odotetusti soundi on voimakas ja basso vahva, mikä tekee siitä loistavan bilekaiuttimen. Kaikkein syvimmät bassoäänet kuitenkin puuttuvat.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös