: Bilekaiuttimet

Pihabileet pystyyn!

Suuret juhlat vaativat suuren kaiuttimen.

 itemprop
 • Tämän testin tuotteet
 • Sony GTK-XB5
 • LG FH2
 • Kesällä ei ole mitään merkitystä sillä, kuinka upealla viihdejärjestelmällä olohuone on varustettu – eihän kukaan sisällä ole! Pihan viihdyttäjänä voi tietysti käyttää mobiiliohjattavaa pientä matkakaiutinta, mutta niiden ääniresurssit ovat usein rajalliset, ja ne sopivat paremmin pienen porukan käyttöön.

   

  Lue testimme luksusluokan matkakaiuttimista tästä!

   

  Jos kuitenkin haluat pitää kunnon kesäjuhlat, tarvitset tehokkaamman ämyrin. Tätä testiä varten vertasimme kahta mallia. Sonyn bilekaiutin on varustettu strobovaloilla, jotka luovat oikeaa juhlatunnelmaa. Sitä ei kuitenkaan voi käyttää akulla, joten se toimii parhaiten parvekkeella tai pitkän jatkojohdon kanssa puutarhassakin. Kannettavampaa mallia edustaa LG:n kaiutin, jonka pyörien avulla jättiä on helppo rullailla vaikka festarialueella – ja akkukin kestää koko päivän!

  Omista tarpeista riippuu, kumpi kaiutin vie voiton – tarkemmat tiedot kaiuttimista löytyvät omien linkkien takaa oikealta. (Kuva: Sony)

   data-srcset

  Disko parvekkeellasi

  Strobovaloilla ja kunnon bilesoundilla varustettu kaiutin toimii hyvin esimerkiksi terassilla.

  Ääni & Kuva kiteyttää

  Strobovalot. Moderneja ominaisuuksia. Voidaan yhdistää muihin kaiuttimiin.
  Vaatii virtajohdon, ei akkua. Vähän liitäntävaihtoehtoja. Heikosti erottuvat napit.
  Elementti: 5,1-tuumainen basso

  Äänilähteet: RCA, BT 3.0 (NFC)

  Koodekki: LDAC, AAC (ei AptX)

  Sovellus: SongPal

  Mitat: 52 x 27 x 26 cm

  Paino: 7 kg

  Akku: Ei ole

  Hinta: 230 €

  Verkkosivusto: sony.fi

  lisää
  vähemmän

  Vejl.pris €

  Sonyllakin on kattava valikoima bilekaiuttimia aina kotikäyttöisistä DJ-laitteista kannettaviin matkamalleihin. Tätä suurempi malli XB7 on varustettu laajemmalla ominaisuusvalikoimalla, mutta valitsimme testiin XB5:n, joka on hinnaltaan vertailukelpoinen LG:n mallin kanssa.

  On päivänselvää, että XB5 on tehty bilekäyttöön. Värivaihtoehdot ovat iloisia, kuten punainen, vihreä, sininen, mutta musta löytyy toki myös. Strobovalot vasta juhlakäytöstä kielivätkin. Kaiuttimessa on kantokahvat, joten sen saa näppärästi kannettua patiolle. Valitettavasti siinä ei ole akkua, joten musiikki on jatkojohdon varassa. Kaiuttimen verkko on tukevaa metallia, mutta muovisen kuoren kanssa kannattanee olla varovainen.

  Käyttö

  Sonyn kaiuttimessa ei ole yhtä paljon valinnanvaraa soittolähteen valinnassa kuin LG:llä. Käytännössä musiikkia voi soittaa Bluetoothilla puhelimesta. NFC:n avulla laite yhdistää kännykkään nopeasti. Takaa löytyy vielä RCA-sisääntulo, jota voi käyttää jos kännykkään sattuu löytymään oikeanlainen johto. RCA:n pääidea on kuitenkin se, että sen avulla voi yhdistää useampia saman sarjan kaiuttimia keskenään, jolloin sointi onkin jo varsin muhkea.

  Kaiuttimen lyhyellä sivulla on kaikki tarvittavat napit musiikin ohjaukseen. Tai pitkällä sivulla, jos kaiuttimen asettaa makaamaan, jolloin soundi osaa mukautua uuteen asentoon. Virtanappi ja volyyminappi ovat melko selkeät, mutta valoja, lisäbassoa ja muita ominaisuuksia säätäväiä nappeja on vaikea havaita laitteen pinnasta, sillä ne ovat samanväriset ja samassa tasossa pinnan kanssa. Juhlahumussa säätäminen voi siis mennä säätämiseksi.

  Väreinä ovat musta, punainen, vihreä ja sininen. (Kuva: Sony)

   

  Äänenlaatu

  Vaikka Sony soittaa klassistakin hyvin, soitimme vertailun nimissä saman soittolistan läpi kuin LG:lläkin. Bassoa kuulosteltiin taas The Knifen ”Silent Shout” -biisillä. Tunnelma ja läsnäolo välittyvät hyvin. Basso on tehokas, mutta samaa fyysistä vaikutusta ei synny kuin LG:llä. James Blaken ”Limit to Your Love” todisti, että Sony sukeltaa syvimpiinkin bassoääniin. Tuntuu kuin basson lisäksi koko huone värähtelisi.

  mainos

  Rokkikukkoja varten testasimme taas AC/DC:n tenhoa, joka valitettavasti jäi luonnollisuudessa LG:tä heikommaksi. Kitarat soivat liian terävästi ja rummuista taas puuttuu iskevyyttä. Sony voittaa ottelun Portisheadin ”All Mine” -kappaleen kohdalla: se kuulostaa siltä kuin pitääkin, basso on muhkea ja sointi vivahteikkaampi. Akustinenkin musiikki toimii, mutta silloin kannattaa laittaa ekstrabasso pois päältä.

  mainos
  Vilkkuvat valot vievät juhlafiiliksen kattoon. (Kuva: Sony)

   

  Johtopäätökset

  Akun puuttumisen vuoksi Sony on käypä laite lähinnä sisä-, parveke- tai terassikäyttöön. Jykevien kantokahvojen ansiosta sitä on helppo liikutella paikasta toiseen, ja sitä voi käyttää niin pysty- kuin vaaka-asennossakin. Musiikkia soitetaan Bluetoothilla tai tarvittaessa johdon kanssa. RCA-johto on kuitenkin lähinnä tarkoitettu useampien kaiuttimien yhdistämiseen, mikä toimii isoissa juhlissa hyvin. XB5:n basso ei tempaa mukaansa kuten FH2, mutta ulottuu toisaalta syvempiin soundeihin kuin kilpailijansa. Sony toimii myös eri genrejen kanssa tasalaatuisemmin.

   data-srcset
  LG FH2
  FH2 rullaa helposti mukana ja sopii hyvin vaikka festareille.
  Lisää
  Keskustelu

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lisää
  Keskustelu
  Lisää
  Keskustelu

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lue myös

  MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

  Vaativan pelaajan budjettikone

  Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

  Sony WH-1000XM4

  Vastamelun uusi valtias – taas

  Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

  Timekettle M2

  Tulkki korvassa

  Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

  Hifiman HE1000se

  Suloista hulluutta

  Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

  Sony XH9005 (KD-65XH9005)

  Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

  Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

  JBL Bar 9.1

  Iskevää 3D-ääntä

  JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

  Sonos Arc

  Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

  Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

  Vieritä ylös