TESTISSÄ : Argon Style

Ylellinen seurustelukaiutin

Tyylikkään näköinen ja yllättävän kovaääninen Argon istuu täydellisesti puutarhajuhliin.

Argon Style

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs design ja hienot materiaalit. Helppokäyttöinen. Mukana tulee kuljetuspussukka.
Ei siedä vettä tai pölyä. Melko painava kokoonsa nähden. Lattea basso.
  • Liitännät: Bluetooth 4.0, Aux
  • Akunkesto: 8 h (Mikro USB)
  • Elementit: 2 x 1,75” + 3,5”
  • Luokitus: –
  • Mitat/paino: 21 x 11 x 9 cm/1500 g
  • Verkkosivusto: hifiklubben.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 150 €

HiFi klubbenin oma merkki Argon Audio on usein hintaansa nähden loisto-ostos, esimerkiksi Alto 5 Active. Aikojen myötä valikoima on kasvanut, ja mukaan on tullut myös kuulokkeita ja langattomia Bluetooth-kaiuttimia. Jos Argon Audio Style vaikuttaa omaan makuun liian suurelta tai kalliilta, on tarjolla myös pienempi malli, Style Mini. Ja jos valkoinen ei sovi tyyliin, on kaiutin saatavana myös mustalla kankaalla. On mukavaa, että kaiuttimen mukana toimitetaan tarvittavat johdot ja tukeva kangaspussukka, johon kaiuttimen voi pakata kuljetuksen ajaksi.

Laatu ja käyttö

Argon Style kuuluu ehkä enemmän lifestyle- tai designkategoriaan kuin testin muut kaiuttimet. Puukantensa vuoksi se tuntuu hienommalta kuin suurin osa testin kantikkaista muovikaiuttimista. Tyyli menee osin käytännöllisyyden edelle: puu ei kestä kastumista, joten uimarannan tai metsäretken sijaan sen oikea käyttökohde on ennemminkin parvekkeella tai terassilla. Sitä paitsi kaiutin on myös melko painava, joten sen kanniskelu ei ehkä muutenkaan ole kovin mukavaa.

Tyylikäs puupinta ja selkeät napit tekevät Argonista sisustajan suosikin. Kuva: Argon Audio

Kaiken lisäksi kaiuttimen akunkesto on testin huonoin, joskin ihan riittävä grillijuhliin. USB-C-liitäntä puuttuu, joten pikalatauskaan ei onnistu, vaan lataaminen kestää 3 tuntia. Kaiuttimen käyttö on helppoa, sillä kannessa olevat napit soiton ohjaukseen, kappaleen vaihtamiseen ja volyymin säätöön ovat isot ja selkeät.

Äänenlaatu

Vankan ja melko suuren kokonsa ansiosta ei ehkä ole ihme, että kaiuttimessa riittää volyymia. Soittaa voi kovallakin ilman, että ääni muuttuu huonoksi. Akustinen musiikki, jazz ja muu rauhallisempi musiikki toimii todella hyvä. Sen sijaan EDM ei kuulu kaiuttimen soittolistalle, sillä basso on turhan ohut nostattaakseen tanssitunnelmaa.

Johtopäätökset

Kaikki kannettavat kaiuttimet eivät sovi bileisiin tai eräilyyn. Argon Style on aikuisemman maun kaiutin, joka sopii parhaiten (katetulle) terassille – se on tyylikäs mutta ei siedä vettä. Basso ei riitä tunnelmanluojaksi, mutta volyymi riittää ulkona soittamiseen mainiosti, jos pitää esimerkiksi akustisesta musiikista tai jazzista. Niinpä Argon Style on omimmillaan soittaessaan viileää loungemusiikkia kesäisten drinkkihetkien taustalla – kesäyön kreisibailaukseen sopii paremmin jokin muu kaiutin.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös