: SYSTEM AUDIO SAXO 70

Elämää (ihanassa) kuplassa

System Audion soidessa ei tylsää hetkeä tule. Saxo 70 on malliesimerkki dynaamisesta ja eläväisestä soundista.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä koheesio sävyjen välillä. Ei kuulosta koskaan ikävän terävältä. Soittaa silti virvelirummunkin iskut tarkasti. Laaja äänimaisema.
Saxo 70 ei kaivaudu yhtä syvälle bassorekisterissä kuin jotkut kilpailijansa.
Tyyppi: 2,5-tie-lattiakaiutin

Herkkyys: 89 dB, 4–8 ohmia

Taajuusalue: 40–25 000 Hz

Mitat: 16,5 x 115 x 25 cm

Hinta: 1 800 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Saadakseen mahdollisimman paljon vauhtia musiikkiin suosii System Audio mieluummin montaa pientä kuin yhtä isoa elementtiä. Pienten elementtien rivistö antaa vauhdin lisäksi vähemmän heijastuksia seinistä ja katosta, eli suurempi osa korviin kantautuvasta musiikista tulee suoraan kaiuttimista. Saxo 70:n tapauksessa varustelu käsittää kaksi 5-tuumaista bassoelementtiä, jotka pitävät huolen bassosta kunnioitettavan matalaan 40 Hz:iin asti.

Bassoelementtien yläpuolella on kaksi keskirekisterielementtiä, joiden väliin jää diskantti. Diskantin sijainnin pitäisi tuottaa tarkempaa akustista siirtymää ylä- ja keskirekisterin välillä. Useiden pienten elementtien peittämä pylväs tekee kaiuttimesta kapean ja tyylikkään, samoin kuin jäykkä runko, joka aiheuttaa vähemmän säröä.

System Audion kaiuttimet näyttävät hyvältä sekä mustana että valkoisena, mutten muutoin niissä ei ole mitään erityistä designin puolesta. Esimerkiksi verkko on kiinnitetty tavallisilla muovikiinnikkeillä, joten jos sen ottaa irti, jäävät reiät näkyviin.

Äänenlaatu

Äänenlaatu on kaiuttimissa kuitenkin pääasia, ja Saxo 70:llä ei tylsää hetkeä tule. Sävyt pysyvät hyvin kasassa ja viulut levittäytyvät laajalle. Diana Krallin ääni soi kauniisti etenkin keskirekisterissä. Bassojen ja rumpujen tullessa mukaan ei kappaleen bassorekisteri pääse samaan tukevuuteen kuin DALIlla. System Audion etuna on kuitenkin se, että kaiuttimet voi sijoittaa seinän viereen, mihin useimmat käyttäjät haluavatkin kaiuttimensa laittaa. Seinä antaa bassolle lisää täyteläisyyttä ilman, että se kuulostaa turvonneelta tai ikävältä.

Rage Against the Machine kuulostaa kovalta, ja meistä System Audiolla on enemmän ytyä virvelirummuissa kuin DALIlla. Symbaalit kuulostavat ilmavilta ja ylipäätään rummuissa on miellyttävää eläväisyyttä. Bassorekisterissä ei päästä samaan tukeen, mutta Saxo 70 on hallitumpi ja rytmisempi.

Lorden ”Royals” toistuu mukavan tasapainoisesti ja ilmavasti. Syvimmät bassit eivät kuulu yhtä jykevästi kuin DALIlla tai Focalilla, mutta jälleen System Audio ihastuttaa rytmikkyydellään. Erittäin hyvät kaiuttimet, jotka ansaitsevat tulla kuulluiksi!

Näkemyksemme

System Audion kaiuttimet ovat yleensäkin hyvin rytmisiä, ja sama pätee Saxo 70:een – kuuntele virvelirumpua niin ymmärrät! Soittimet toistuvat vivahteikkaasti jopa ylärekisterissä. Soundissa on mukavaa lämpöä etenkin tärkeillä laulutaajuuksilla, ja muutenkin ylä-äänissä on hyvää ilmavuutta. Äänimaisema on laaja ja kokonaisuutena Saxo 70 ilahduttaa kuulijaansa. Osa ihmisistä voi kuitenkin kaivata bassoon enemmän tehoja.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös