: SCANSONIC M-9

Kapeat rock-kaiuttimet

Scansonicin näppärän kokoisista kaiuttimet iskevät bassollaan, joka tuntuu vatsassa asti.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä paine näin pieniksi kaiuttimiksi. Kokonsa puolesta sopivat pieniin tiloihin.
Diskantti voi olla vähän hyökkäävä ja keskirekisteri soi liian ohuesti.
Tyyppi: 3-tie-lattiakaiutin

Herkkyys: Ei ilmoitettu, 6 ohmia

Taajuusalue: 40–30 000 Hz

Mitat: 90 x 15,1 x 29,8 cm

Hinta: 1 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Scansonic on tehnyt paljon töitä kapeiden kaiuttimiensa parissa. Erityinen 8 tuuman bassoelementti on kiinnitetty kaiutinten sivuun kompensoimaan pikkukaiuttimien yleensä heikkoa bassontoistoa. Edestä löytyy nauhadiskantti ja keskirekisterielementti huolehtimaan tasapainoisesta äänimaisemasta.

Korkeakiiltoinen valkoinen tai musta voivat näyttää hieman halvoilta, mutta rahat onkin tässä laitettu soundiin eikä puuviiluun. Sivuun kiinnitetyn bassonsa ansiosta äänessä on enemmän voimaa kuin mitä eteen sijoitettu pikkuelementti voisi tuottaa. Se kuitenkin tuo pienen lisähaasteen kaiutinten sijoitteluun.

Bassoelementtejä ei tule sijoittaa esimerkiksi aivan kirjahyllyn tai sivuseinän viereen, mutta kaiuttimet eivät myöskään voi olla kiinni takaseinässä. Kuten yleensäkin, suosittelemme valitsemaan tehokkaan vahvistimen kaiutinten kaveriksi. M-9 ei nimittäin ole kaikkein herkimmästä päästä, joten volyymia kannattaa säätää tavallista isommalle, jotta äänimaisema jaksaa levittäytyä koko huoneeseen.

Äänenlaatu

Nauhadiskantti tekee Scansonic-kaiuttimien soundista raikkaamman kuin muilla testilaitteilla. Jotkut voivat kokea soundin vähän turhan viileänä, koska paikoin pienimmätkin s-äänteen erottuvat terävästi. On makuasia häiritseekö se vai, joskin ajan myötä se voi alkaa häiritä vaikka aluksi niin ei ajattelisikaan. Testipaneelimme Geir ilmaisi asian hyvin kuunnellessamme Rage Againt the Machinea: ”Ehkäpä hiukan liikaa symbaaleja?”. Ääni on selvästi terävämpi kuin Dynaudiolla ja System Audiolla, ja hieman ohuempi kuin Focalilla. Kitarat soivat kuitenkin paksusti ja laulu avoimesti ja erottelevasti.

Sivuasennetut bassot iskevät tiukasti ja aika tehokkaasti. Lorde ja Diana Krall kuulostavat hyviltä, joskin hiukan ohuesti, mikä paljastaa nauhadiskantin heikkoudet. Leif Ove Andsnesin piano ”Beethoven Journeyssa” – jousisoittimista puhumattakaan – ei soi riittävän selkeästi tai syvästi kuulostaakseen uskottavalta.

Omaan korvaani soundi on miellyttävä ja erotteleva nauhadiskantin ansiosta, mutta myös ohut. Jalka ei ala naputtaa musiikin tahdissa. Tämä ei ole paras kaiutin kaikenlaisen musiikin kuuntelemiseen.

Näkemyksemme

Ohut keskirekisteri saa M-9:n kuulostamaan liian viileältä klassisen musiikin soittamiseen. Scansonic-kaiuttimet voivat sopia sellaiselle, jolla ei ole liiemmin tilaa ja joka kaipaa bassoa rockin kuunteluun. Mikään ”jokaiselle jotakin” -kaiutinpari tämä ei ole.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös