: FOCAL ARIA 926

Yksi kaikkien puolesta!

Focalin kaiuttimet soittavat uskottavasti kaikkea klassisesta pop-musiikkiin ja rockiin.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistelias tasapaino sävyissä. Hyvä paine ja uskottava ja viihdyttävä musiikintoisto. Korkea herkkyysluku tarkoittaa, että kaiuttimet syttyvät eloon rajoitetummallakin vahvistimella.
Tähän hintaan ei juurikaan valittamista.
Tyyppi: 3-tie-lattiakaiutin

Herkkyys: 91,5 dB, 8 ohmia

Taajuusalue: 45–28 000 Hz

Mitat: 29,4 x 103,5 x 37,1 cm

Hinta: 1 900 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Uuden Aria-sarjan kaiuttimissa hyödynnetään punottua pellavaa, joka on joustavaa ja lähes yhtä vahvaa kuin Kevlar. Koska sen kuidut ovat onttoja, on sen tiiveys puolet lasikuiduin tiiveydestä – ja kevyt kalvo tarkoittaa nopeaa kalvoa! Jäykkyyttä lisätäkseen Focal on päällystänyt kalvon molemmat puolet ohuelti lasikuidulla.

Kalottidiskantti jakaa äänen tasaisesti tilaan. Aria-sarjan uudet kiinnikkeet vähentävät säröä taajuuksilla, joille ihmiskorva on herkin (2–3 kHz), joten musiikkikokemus on puhtaampi.

Lattiamalli 926 edustaa keskikokoa, sen pohja-ala on suurempi kuin Dynaudio X34:llä ja Scansonic M-9:llä, mutta suuremmat kaapin ansiosta soundi on voimakkaampi ilman tehokasta vahvistintakin. Metallisokkeli ja hienot yksityiskohdat tekevät kaiuttimista laadukkaan näköiset. Perusväri on pähkinäpuu, ja valkoisen tai korkeakiiltoisen mustan saa lisämaksusta.

Äänenlaatu

Tässä hintaluokassa monikaan kaiutin ei saa Diana Krallia kuulostamaan yhtä kirkkaalta ja samanaikaisesti täyteläiseltä. Kontrabasso soi ihanan monitasoisesti ja paino miellyttävästi. Virvelirumpu iskee kirkkaasti ja jää soimaan luonnollisen kuuloiseksi ajaksi. Diskantti soi avoimesti ja selkeästi.

Jos disakntti olisi hyökkäävä, se kuuluisi selkeästi Rage Against the Machinen ”Know Your Enemyssa”, jonka symbaalit on miksattu pintaan, joten kovalla volyymilla ne voivat tuntua liiallisilta. Sen sijaan ne soivat avoimesti ja selkeästi ja rummuissa on kokonaisuutena hyvää vauhtia ja ilmavuutta. Laulu on puhdasta ja kitara uskottavaa. Mitä muuta voisi toivoa? No ehkäpä hiukan syvempää bassoa, tästä kappaleesta saa nimittäin vielä kovemman subwooferin kanssa.

Lorden ”Royals” soi ilmavasti ja minimalistisesti. Focal onnistuu saamaan ylä-ääniin enemmän tilaa kuin System Audio, ja se on erottelevampi kuin DALIlla. Kokonaisuutena soundi on erittäin hyvä, ihan kuin Lorde laulaisi samassa huoneessa! Basso on mehukas ja täyteläinen, ei taaskaan kovin syvä mutta hyvän kokoinen.

Näkemyksemme

Focal Aria 926 kuulostaa niin vakaalta ja koherentilta, että kaikentyyppinen musiikki kuulostaa hyvältä. Soundi on energinen, avoin ja puhdas, basso hienostunut ja kokonaisuus hallittu ilman että vahvistimelta vaaditaan liikoja. Bassoa voisi olla enemmänkin, mutta silloin pitää hypätä hitusen korkeampaan hintaluokkaan, jos haluaa muiden ominaisuuksien pysyvän yhtä hyvinä kuin tässä.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös