: DALI OPTICON 8

Lempeä jätti

DALI tarjoaa suurikokoisen kaiutinparin, joka soi kauniisti ja korkealta

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Ylä-äänet soivat kauniisti, soundi on kirkas ja äänimaisema juuri niin laaja kuin tämänkokoisilta kaiuttimilta odottaakin. Ääntä saa irti paljon kohtuullisellakin vahvistimella.
Basso ei ole erityisen syvä, etenkin koon huomioon ottaen.
Tyyppi: 4-tie-lattiakaiutin

Herkkyys: 88 dB, 4 ohmia

Taajuusalue: 38–32 000 Hz

Mitat: 114 x 24 x 45 cm

Hinta: 2 000 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Opticon-sarja edustaa DALIn viime vuoden uutuussarjaa, jossa on pyritty yhdistämään ylellisempien Rubicon- ja Epicon-sarjojen ominaisuuksia saavutettavampaan hintaan. Sarjan huippumalli Opticon 8 todella tarjoaa vastinetta rahoille: etupaneelin pianolakattu pinta antaa ylellisen ilmeen paraatipuolelle, ja säästöä on saatu käyttämällä muualla edullisempaa puujäljitelmävinyyliä.

4-tierakenteessa on DALIn tunnettu hybrididiskantti pehmytkalotilla ja nauhalla, keskirekisterille omistettu erillinen elementti ja kaksi tehokasta 8-tuumaista bassoelementtiä. Testimme suurin kaiutin saa siis varmasti vauhtia bileisiin!

Äänenlaatu

DALIlla on pitkä historia nautittavien kaiuttimien rakentamisesta. Tavallisesti ne tarjoavat vähän kaikkea: hienosäätöä, hyvää erottelevuutta ylä-äänissä ja kunnollista bassoa. Tämä pätee myös Opticon 8:aan, jonka soundi on suuri, täyteläinen ja säkenöivä. Diskantti on hienostunut ja päästää puhallinsoittimet raikkaasti ja viehättävästi ääneen. Lorden ”Royals” maalaa laajan äänimaiseman, ja nuoren laulajan äänestä löytyy hienoja detaljeja. Kappaleen bassosta löytyy hyvin painetta, mihin useat kilpailijat eivät pysty.

Testipaneelimme piti kuitenkin Opticonia välillä hieman lepsuna. Rage Against the Machinen tavallisesti niin aggressiiviset riffit pyöristyvät kiltimmiksi, ja vaikka basso iskeekin hyvin, olisimme toivoneet bassorekisterin syvimpään päähän enemmän tukea.

DALI-kaiutinten taajuusalue ei yllä erityisen syvälle eikä bassoäänissä ole niin hyvää erottelevuutta kuin tämänkokoisilta kaiuttimilta sopisi odottaa. Otaksumme tämän olevan tietoinen valinta, jolla on tavoiteltu helppokäyttöisyyttä ja sopivuutta monenlaisissa tiloissa. Samalla kuitenkin menetetään osa suurten kaiuttimien tarjoamasta hyödystä. Nykypäivän elektronisessa musiikissa mennään usein hyvinkin matalille taajuuksille, joten on aikamoinen pettymys, etteivät näin suuret kaiuttimet ulota otettaan laajemmalle.

Näkemyksemme

DALI Opticon 8 on soundiltaan miellyttävä ja sointuisa, mutta dynaamisuus ja intensiivisyys jättävät toivomisen varaa. Äänimaailma on lämmin ja täyteläinen, mutta paine ja perusta jäävät heikommiksi etenkin bassorekisterin syvimmässä päässä. Kaiutinten suuri fyysinen koko antaa odottaa enemmän. Toisaalta, Opticon-sarjan huippumalli on erinomainen valinta, jos kaipaat lämmintä äänimaailmaa ja tarvitset kaiuttimet, jotka täyttävät suurenkin olohuoneen musiikilla.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös