: BOWERS & WILKINS CM8 S2

Tyylikäs pettymys

Tavallisesti olemme hyvin tyytyväisiä Bowers & Wilkinsin kaiuttimiin, mutta tämä pari ei ikävä kyllä vastaa odotuksiamme.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

CM8 S2 -kaiuttimet voi sijoittaa lähelle takaseinää. Ne soivat korkealta ja hyvällä paineella.
Soundi on tumma, ja symbaalit, kitarat ja viulut kuulostavat elottomilta.
Tyyppi: 3-tie-lattiakaiutin

Herkkyys: 88 dB, 8 ohmia

Taajuusalue: 48–28 000 Hz

Mitat: 25,2 x 95 x 29,8 cm

Hinta: 1 800 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Ulkonäössä ei ole mitään naputtamista. Puhdaslinjainen CM8 S2 muistuttaa edeltäjäänsä, eikä elegantista ulkokuoresta erotu ruuvin ruuvia. Upea ilmestys kerta kaikkiaan. Värivaihtoehtoja ovat korkeakiiltoinen musta, ruusupuu tai valkoinen, kuten testikappaleemme. Valkoinen on lakattu puolikiiltäväksi, mikä meidän silmiimme on erittäin onnistunut ratkaisu.

Kaiuttimet voi sijoittaa takaseinän viereen ilman, että basso turpoaa tai alkaa heittelehtiä. Jos bassoa on silti omaan makuun liikaa, voi bassoportit vaimentaa mukana tulevilla vaahtomuovipaloilla.

Kaiutinelementit ja jakosuotimet on valmistettu B&W:n omalla tehtaalla Brightonissa. Kaksi bassoelementtiä on varustettu 5 tuuman paperi- ja Kevlar-kalvolla. Keskirekisteristä vastaava kalvo on pelkkää Kevlaria, joka on särön minimoimiseen suunniteltu materiaali. Keskirekisteri ei riipu vapaana vaan on kiinni elementin kehyksessä.

Kaiutinten mukana tulee sekä piikkijalat (spikes) että kumijalat, jolloin voi valita sopivat jalat lattiamateriaalin mukaan.

Äänenlaatu

Olimme hyvin tyytyväisiä tämän mallin edeltäjän ääneen, joka oli avoin ja selkeä ja soi tiukasti. S2-versio on toista maata. Lainakaiuttimissamme riitti painetta ja energiaa, ja bassorytmit soivat täyteläisesti ja tarkasti.

Ylempänä rekisterissä soundi ei toimi yhtä hyvin. Diana Krallin laulu kuulostaa täyteläiseltä ”California Dreaming” -kappaleen matalammissa äänissä, mutta korkeammat sävelet soivat suljetummin, ja pianoniskut jäävät lyhyiksi. Ylärekisteri ei pääse säihkymään, mikä on hiukan kummallista, sillä B&W on yleensä tunnettu erottelevasta diskantistaan.

Rage Against the Machinen rock-kitaroissa on tavallista tummempi sävy, eivätkä bassoäänet kuulu tarpeeksi erottelevasti. Symbaalitkin jäävät taka-alalle eikä Zack de la Rochan laulu ole niin selkeää ja avointa kuin pitäisi.

mainos

Bassorytmeissä ei ole mitään vikaa Lorden minimalistisessa ”Royals”-kappaleessa, mutta laulu ei pääse kunnolla esiin eikä äänimaisemassa ole asiaankuuluvaa ilmaa ja tilantuntua.

mainos

Näkemyksemme

Tasapainoinen ääni on lähestulkoon Bowers & Wilkinsin tavaramerkki, joten on yllättävää saada vastaansa heidän kaiuttimensa, joiden soundi on alarekisteristään energinen mutta hiipuu ylöspäin mentäessä. Diskantti on yksinkertaisesti liian kesy, jotta akustinen musiikki pääsisi oikeuksiinsa. Musiikki ei soi niin avoimesti kuin sen pitäisi, ja niinpä CM8 S2 tuottaa pettymyksen. Plussapuolia ovat helppo sijoittelu ja melko helppo käytettävyys vahvistimen kanssa.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös