: SVS Prime Bookshelf

Leffailtojen kaiuttimet

SVS tunnetaan kotiteatterikaiuttimistaan, ja tämäkin pari taitaa olla eniten omiaan elokuvien parissa.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

SVS Prime Bookshelfin bassontoisto on erittäin vakuuttavaa näin pieniksi hyllykaiuttimiksi. Basso sykkii hyvin mutta ei muutu kovaksi korkeilla volyymeillakaan.
Jäimme kaipaamaan enemmän ilmaa diskantteihin. Soittimet ja laulu ovat hiukan lattean kuuloiset, ja niistä puuttuu hehkua ja energiaa.
1 tuuman diskantti (alumiinia)

6,5 tuuman keskirekisteri/basso (polypropyleeniä)

Herkkyys: 87 dB

Impedanssi: 8 ohmia

Taajuusalue: 48–25 000 Hz (+/–3 dB)

Värivaihtoehdot: Musta saarni tai musta korkeakiiltoinen

Mitat: 33,8 x 20,3 x 26,2 cm

Hinta: 500 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Prime-sarja on perinyt tekniikkansa aiemmalta huippumalli Ultralta, ja myös elementit ovat korkealaatuiset. SVS on työskennellyt ahkerasti ja pitkään jakosuotimiensa parissa saadakseen täydellisen saumattoman siirtymän diskantin ja bassotaajuuksien välille, joten ääni kuuluu tulevan yhdestä ja samasta elementistä. Elementit on upotettu niin, että ne sulautuvat toisiinsa etupaneelissa, mikä vähentää ääniaaltojen häiriötä, kun ne liikkuvat pinnan yli.

Prime Bookshelf on keskikokoinen malli, suurempi kuin Canton, Elac ja PSB mutta pienempi kuin Klipsch ja B&W, ja ne mahtuvat kirjahyllyyn hyvin. Kaiutinten mukana ei tule vaahtomuovipaloja bassoa vaimentamaan, ja suosittelemme joka tapauksessa käyttämään näiden kanssa jalustaa. Bassoa riittää nimittäin sen verran, että hyllyssä se saattaa korostua ikävästi, nimestään huolimatta.

Äänenlaatu

Basso toistuu rytmikkäänä ja energisenä. Olipa levylautasella Daft Punkt tai The Prodigy, pumppaavat kaiuttimet energisesti matalillakin taajuuksilla – ainakin niin matalilla kuin tämänkokoisilta kaiuttimilta sopii odottaakin. SVS yltää syvemmälle kuin PSB ja on huomattavasti tehokkaampi kuin Canton. Basson paineen osalta ne melkein haastavat B&W:n.

Syntetisaattori Emilie Nicolan ”Grown Up” -kappaleessa kuulostaa alarekisteristään täyteläiseltä, ja Emilian laulu miellyttävältä. SVS:llä on hyvä paino keskirekisterissä ja siitä alaspäin.

Kevyemmät ylä-äänet jäävät sen sijaan hiukan suljetuiksi. Pingpong-tyyppinen perkussioni ei erotu tarpeeksi selkeästi, ja symbaalit ja hi-hatit eivät soi tarpeeksi kirkkaasti. Dan Wilsonin piano ei paljasta kaikkia sävyjään ja voisi yhtä hyvin olla elektroninen kuin akustinenkin.

Hivenen pyöristetty diskantti tarkoittaa myös sitä, ettei äänimaisema ole yhtä laaja kuin PSB:llä, Cantonilla ja B&W:llä, vaan se on hiukan ahdas.

Enemmän elokuville kuin musiikille

SVS Prime Bookshelf -kaiuttimen basso on tymäkkä ja soundi lämmin ja täyteläinen. Rytmit toistuvat energisesti ja erinomaisesti, mutta samalla ylärekisteri jää vähän latteaksi. Tämäntyyppinen ääni voi toimia elokuvia katsellessa, sillä se mehevöittää äänimaailmaa. Korkeallakaan volyymillä soundi ei ole epämiellyttävä, koska diskantti ei koskaan muutu ikävän teräväksi. Musiikin kuunteluun korkeat äänet saisivat kuitenkin olla ilmavammat.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös