: Klipsch RP-160

Jalustalta jysähtää!

Klipschin kaiuttimet ovat astetta suuremmat kuin testin muut laitteet, eivätkä sen tehokkaat kaiutinelementit todellakaan jää huomaamatta.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Voimakas soundi ja korkea 95 dB:n herkkyys tekevät äänelle ihmeitä jopa pienempien ja edullisempien vahvistimien kanssa.
Kokonsa vuoksi eivät ehkä mahdu kaikkiin kirjahyllyihin…
LTS Tractrix-torvidiskantti (titaania)

6,5 tuuman keskirekisteri/basso (Cerametallic)

Herkkyys: 95 dB

Impedanssi: 8 ohmia

Taajuusalue: 43–24 000 Hz (+/–3 dB)

Värivaihtoehdot: musta

Mitat: 42,4 x 22,4 x 32,7 cm

Hinta: 575 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Reference-sarja nauttii suosiota niin Klipshcin kotimaassa kuin täällä Pohjolassakin. Reference Premier –sarja esiteltiin 2015 Las Vegasin CES-messuilla, ja on selvä parannus edellisen sukupolven malleihin. Yksi parannus on nimeltään Tractrix, uusi 90 x 90 asteen diskanttielementti, jonka kumipinnan sanotaan vaimentavan resonanssia. Bassoelementtejä on vahvistettu ja puhdaslinjainen kaappi on designiltaan entistäkin tyylikkäämpi, ja esimerkiksi verkot on kiinnitetty piilomagneeteilla. Testimallimme RP-160 on kahdesta kompaktimallista suurempi. Pienen sokkelinsa ansiosta se seisoo hieman kallistetusti. Kompakti on tässä tapauksessa tosin selvää liioittelua, sillä Klipsch RP-160 ei totisesti mahdu kaikkiin kirjahyllyihin. Se onkin parempi sijoittaa jalustalle ja ehkä suuremmanpuoleisen penkin tai tv-tason päälle.

Äänenlaatu

Torvidiskantilla on joitakin selviä etuja. Muotoilu tehostaa ääntä, joten kaiuttimet eivät vaadi yhtä paljon watteja kovan volyymin tuottamiseen. Testissä käyttämästämme vahvistimesta, Hegel 80:sta, ei watteja tosin puutu, mutta on silti ilmeistä, että RP-160 soittaa huomattavasti kovempaa kuhunkin volyymitasoon nähden.

Monet yhdistävät torvidiskantin terävään PA-soundiin, mutta tämä ei päde

RP-160:een! Päinvastoin; sen soundi on lämmin ja miellyttävä kovallakin volyymillä, ja se kuulostaa eläväiseltä ja yksityiskohtaiselta.

Suurissa kaapeissa on valtavat torvimaiset bassoportit, jotka vihjaavat, että nämä kaiuttimet pystyvät liikuttelemaan ilmaa – ja näin todella on. Daft Punkin syntikkabasso ja rumpurytmit tarjoillaan vaikuttavalla paineella. Nämä ovat testin ainoat kaiuttimet, jotka toistavat bassoa niin, että se tuntuu sohvalla asti! RP-160 on ehdottomasti hyvä vaihtoehto bilekaiuttimiksi, sillä soundi pysyy häiriöttömänä kovillakin volyymeilla.

Suurten kaappien ja tehokkaan basson ikävä puoli on se, että kaiuttimet vaativat paljon tilaa. Niinpä RP-160 ei ole ihanteellinen valinta kaikkiin koteihin. Siinä tapauksessa voi olla järkevää tutustua sarjan pienempään malliin RP-150 (450 €), joka rokkaa yhtä hyvin.

Rock’n’rollia kellon ympäri

Soundinsa puolesta Klipsch kilpailee ihan omassa luokassaan. Mehukas basso tyrkkää muut testin kaiuttimet kumoon suurella paineellaan! Basso yhdistettynä herkulliseen dynamiikkaan ja miellyttävän puhtaasti soivaan keski- ja ylärekisteriin tekevät RP-160-kaiuttimista testin viihdyttävimmän parin.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös