: Elac BS73

Hurmaavan täyteläinen

Elacin pikkukaiuttimesta lähtee herkullisen suuri ja tuhti ääni.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Kauniin avoin ja lämmin soundi.
Basso on melko varovainen, eikä Elacin soundi ole yhtä dynaaminen ja pirteä kuin hintaluokan kovimmilla kilpailijoilla.
1 tuuman diskantti

6 tuuman keskirekisteri/basso

Herkkyys: 87,5 dB

Impedanssi: 8 ohmia

Taajuusalue: 45–28 000 Hz

Värivaihtoehdot: Musta tai mattavalkoinen lakka

Mitat: 28 x 17 x 28 cm

Hinta: 430 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Saksalainen Elac on kasvattanut mainettaan viime vuosina. Kielissä sijaitseva valmistaja tekee laadukkaita kaiuttimia ja edistyksellisiä teknisiä ratkaisuja. Tunnetuin Elacin tuote on heidän levydiskanttinsa Air Motion Transformer, joka tarjoaa uskomattoman hienon ja erottelevan ylärekisterin soundiin. Tästä testilaitteesta huippuelementti kuitenkin puuttuu, ja edullisen Line 70 –sarjan kaiuttimissa käytetään tavallisia diskantteja.

Jalustakaiutin BS 73 on varustettu 25 mm:n silkkikalotilla ja 150 mm:n bassoelementillä. BS 73 onkin testin pienimpiä kaiuttimia. Bassoportti löytyy takapuolelta singelwire-tyyppisen kaiutinterminaalin yläpuolelta. Kaiutinkaappi on muotoiltu tyylikkäästi ja reunoja on hieman pyöristetty. Värivaihtoehdot ovat musta tai mattavalkoinen lakka.

Äänenlaatu

Elacin kaiuttimet osoittautuvat erinomaisiksi monessa suhteessa. Soundi on puhdas, ja Emilie Nicolasin laulu soi kirkkaasti. Volyymiä riittää korkealle ilman häiriöitä, eikä kaiutin vaikuta olevan altis resonanssille tai muille häiriöäänille. Elacin laatu näkyy siis tässäkin hintaluokassa.

Daft Punkin bassoahdettu musiikki aiheuttaa tosin vaikeuksia pienelle kaiutinparille. Ylemmässä bassorekisterissä riittää potkua, mutta matalammalle mentäessä energia hiipuu. Muhkeat syntikkabassot jäävät ohuiksi eikä kappaleen perusta pääse antamaan riittävää tukea muille soittimille.

Kilpailijoihin verrattuna BS 73 jää vajaaksi dynamiikan, vauhdin ja ilman suhteen. Syntikkaperkussiot esimerkiksi jäävät hipsuttelemaan varovaisemmin kuin Cantonilla ja PSB:llä. Ylärekisteri ei soi yhtä kuulaasti ja keskirekisteri on vähän kuivakka. Kokonaisuutena soundi on Elacilla hieman tummempi ja vetäytyneempi, joten Nick Cave bändeineen jää etäisen tuntuiseksi. Soittolistamme kappaleet eivät tunnu yhtä intensiivisiltä kuin joillakin muilla ja yleisesti ottaen soundi on latteampi kuin testin parhaimmilla.

Ei ihan huipulla

Elac BS 73 –kaiutinten soundi on täyteläinen, suuri ja miellyttävä, ja monella tapaa pari on oikein loistava. Se, että BS 73 ei silti tee suurempaa vaikutusta testiryhmäämme kertoo vain siitä, että kilpailu tässä hintaluokassa on kovaa. BS 73 soi kauniisti ja erottelevasti mutta ei yllä testin parhaimpien joukkoon.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös