: Canton Chrono 502.2

Sulosointuja kirjahyllystä

Testin pienimmät kaiuttimet soivat silkkisen viettelevästi.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Luokkansa herkullisimpia kaiuttimia. Soundi on hieno ja erotteleva, ja ylärekisteri soi ilmavasti. Pienten mittojensa ansiosta helppo sijoittaa.
Basso ei ole katu-uskottavimmasta päästä, ja iskua puuttuu myös ylemmistä äänistä.
1 tuuman diskantti (alumiinimangaania)

6 tuuman keskirekisteri/basso (alumiinia)

Herkkyys: 85 dB

Impedanssi: 4–8 ohmia

Taajuusalue: 33–40 000 Hz

Värivaihtoehdot: musta ja valkoinen

Mitat: 29 x 17 x 29,5 cm

Hinta: 580 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Testin herkuin kaiutin tulee Saksan suurimmalta kaiutinvalmistajalta Cantonilta. Valkoisena ja metallisilla yksityiskohdilla viimeistelty Chrono 502.2 yksinkertaisesti hivelee silmää.

Kaiutinparin herkkyys on melko alhainen, joten ne vaativat vahvistimelta tehoja soidakseen kovalla volyymillä. “Nupit kaakkoon” –äänenvoimakkuutta suosivat kuuntelijat eivät kuitenkaan edes kuulu kohderyhmän, joten useimmat pärjäävät vahvistimella, jonka tehot ovat 2 x 50 wattia.

Kompakti Chrono 502.2 tekee mieli sijoittaa kirjahyllyyn, mutta niiden mukana ei tule vaahtomuovityynyjä bassoon vaimentamiseksi, joten basso voi äityä liialliseksi hyllyyn sijoitettuna.

Äänenlaatu

Cantonin basso on kuitenkin tasapainoinen ja neutraali. Se ei ole yhtä aggressiivinen kuin PSB:llätai yhtä syvä ja täyteläinen kuin B&W:llä. Valmistajan ilmoittamia speksejä ei ehkä kannatta tihrustaa turhan tarkasti, sillä matalin taajuus 33 Hz on todennäköisesti mitattu -10 dB:llä. Mikä tarkoittaa sitä, ettei kaiutinten sijoittaminen kirjahyllyyn ole lainkaan vaikeaa.

Nicole Atkinsin piano soi miellyttävästi hänen Springsteen-tulkinnassaan ”Dancing in the Dark”. Äänimaisema on ilmava, suuri ja avoin. Äänessä on mukavaa leveyttä, ja pianossa on kerroskaupalla ilmavuutta korkeimmilla taajuuksilla. Myös Dan Wilsonin laulu on ilmavaa ja erottelevaa. Soundi muistuttaa paljon PSB Imagine XB:n soundia, mutta Canton keskirekisteristä ylöspäin vähemmän aggressiivinen – niin hyvässä kuin pahassakin. Toisaalta kitara soi miellyttävästi pehmeämmin Cantonilla, toisaalta soundista puuttuu hiukan eloa.

Nick Caven ”Red Right Hand” soi huolellisesti ja kiltisti. Bassosta puuttuu hieman painetta. Tästä mallista suurempi malli 503.2 (ja noin 70 euroa kalliimpi) vastaa paremmin B&W:n ja Klipschin bassotoistoa, ja testikaiuttimemme taas on asettaa haasteen PSB:lle, Elacille ja SVS:lle asettuen näin suurin piirtein testin keskikaartiin.

Kaunis mutta turhan varovainen

Tämä kaiutin on ehdottomasti kaunis ja soundikin on erinomainen. Ääni toimii kaikenlaisen musiikin kanssa avoimesti ja erottelevasti. Laulu soi kirkkaasti ja soittimilla on hyvin tilaa. Energiaa ja virtaa saisi olla enemmänkin. Kaikki kuulostaa kyllä hyvältä, mutta jos kaipaa lisää kipinää ja painetta, kannattanee tutustua vaikka suurempaan malliin Chrono 503.2:een.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös