TESTISSÄ : System Audio Saxo 3 Active

Kuulostaa hyvältä, mutta…

Saxo 3 Active on Saxo-sarjan levysoitinliitännällä varustettu versio.

System Audio Saxo 3 Active

Ääni & Kuva kiteyttää

Basso on yllättävän muhkea ja lämmin, eikä sointi ole koskaan terävää tai läpitunkevaa.
Soundi on hieman varovainen ja vetäytyvä.
  • Tyyppi: Aktiivinen 2-tie-jalustakaiutin, 2 x 50 W
  • Langaton käyttö: Bluetooth 4.0 A2DP aptX AAC
  • Liitännät: Analoginen aux, 2 optista, Phono (MM)
  • Herkkyys/impedanssi: Ei ilmoitettu
  • Taajuusalue: 55 Hz – 25 kHz ±3 dB
  • Mitat/paino: 14 x 28 x 21 cm/7,5 kg
  • Väri: Mattamusta ja valkoinen
  • Muuta: Subwoofer-ulostulo, kaukosäädin, Adaptive Bass
  • Verkkosivusto: system-audio.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 559 €

System Audio – tai lyhyemmin SA, tunnetaan pienistä mutta pippurisista kaiuttimistaan. Edullinen Saxo-sarja on ennenkin tehnyt meihin vaikutuksen loistavalla dynaamisuudellaan ja viihdyttävyydellään, jotka tarjoillaan hienojen hifi-ominaisuuksien kera.

Saxo 3 Active on Saxo 1 Activen seuraaja, jossa erona jälkimmäiseen on mukautuva basso. Kun ominaisuuden laittaa päälle, basson määrä mukautuu volyymiin. Käytännössä tuntuu siltä, että matalalla äänenvoimakkuudella ääni on täyteläisempi. Toinen ero on levysoitinliitäntä, joka mahdollistaa LP-levyjen kuuntelun Saxo 3 -mallilla.

Bluetooth-yhteys tukee aptX-ääntä Androidilla ja AAC-ääntä iPhonella, ja Autosense-ominaisuus tunnistaa, milloin puhelin ilmestyy samaan huoneeseen kaiutinten kanssa – silloin kännykän Bluetooth ottaa automaattisesti yhteyden kaiuttimiin.

Kuva: System Audio

Äänenlaatu

Jos Klipsch R-14PM soi energisesti mutta basso jää vaisuksi, on Saxo 3 Activella oikeastaan päinvastainen tilanne. Basso on erittäin täyteläinen, mikä tuo äänimaisemaan syvyyttä. Eminemin klassikko Without Me soi isolla bassolla, ja siinä missä Klipschilla puhelaulu saa nasaalin vivhateen, on System Audiolla kokonaisuus paremmin hallussa.

Matthias Eickin jazzkappaleen What’s New piano soi kauniisti ja isosti. Basson määrästä ei voi valittaa, joten Adaptive Bass -ominaisuus tuntuu vähän turhalta. Riittäähän basson täyteläisyys matalallakin volyymilla varsin hyvin.

Taajuusrekisterin yläpää on sitten se puoli, missä puutteita on. Trumpetti soi turhan tummasti eikä Elvira Nicholaisenin laulu toistu riittävän avoimesti. Kaikki fokus tuntuu olevan alempana soinnissa.

mainos

Mukautuvaa bassoa ei juuri tarvita, sillä bassoa riittää muutenkin. Kuva: System Audio

mainos

Johtopäätökset

SA Saxo 3 Active soi isosti ja mehukkaasti, ja basso on miellyttävän täyteläinen. Musiikki jää kuitenkin hivenen sulkeutuneeksi etenkin ylärekisterissä. Jos kaiuttimet sijoittaa hyllyyn, ennestäänkin vahva basso korostuu entisestäänkin, joten ne kannattaa ehkä pitää jalustalla. Kokonaisuus vastaa tämän hintaluokan odotuksiin, mutta musiikki kaipaisi vähän lisää avoimuutta soidakseen oikein tenhoavasti.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös