: Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Nahkabyysat niskaan

Designista voi olla montaa mieltä, mutta äänenlaadussa ei ole mitään mutisemista!

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Aivan poikkeuksellisen hyvä ääni, joka sopii kaikenlaisille musiikkityyleille. Panta tuntuu mukavalta pitkään jatkuvassa käytössäkin.
Akunkestoa on vaikea seurata. Panta voi jäädä ikävästi paidankauluksen alle.
Sennheiser Momentum In-Ear Wireless

Bluetooth

AptX

Mikrofoni

NFC

Mikro USB -portti

Taajuusalue: 15 Hz – 22 kHz

Akunkesto: Jopa 10 tuntia

Paino: 53 g

Hinta: 200 e

Verkkosivustofi-fi.sennheiser.com

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Kuinka suunnitella langattomat kuulokkeet (joita on tällä hetkellä markkinoilla satamäärin), jotka erottuvat joukosta niin hyvin, että nousevat uutiseksi? Sennheiser päätti pukea hiuspannan nahkaan ja varustaa kokonaisuuden erinomaisilla kuulokkeilla.

Suurin piirtein näin voisi kuvailla uutta Momentum In-Ear Wireless -mallia, vaikka se onkin karu yksinkertaistus. Tarkemmin sanottuna kyseessä on nimittäin Momentum In-Earin päivitys, jossa vanha malli on muutettu langattomaksi ja toiminnot siirretty niskan takana kulkevaan pantaan. Niskan takana pidettävä malli ei ole ainutlaatuinen keksintö, mutta törmäämme tyyppiin silti harvemmin – etenkään tässä hintaluokassa. Onko korkea hinta tässä tapauksessa perusteltu?

Onko se kruunu?

Design on melko epätavallinen ja jouduimme hetken pähkäilemään, miten kuulokkeet puetaan päälle. Tuleeko panta pään päälle kuin kruunuksi? Ehei, panta nojaa niskaan, jolloin kuulokkeet tuntuvat mahdollisimman kevyiltä päässä. Ne istuvat korvilla melko tukevasti, mutta testissä ne tuppasivat kyllä tippumaan, jos sattui kääntämään päätä liian nopeasti. Melko suuret säätönapit löytyvät sisäpinnalta vasemmalta puolelta.

Panta on varsin mukava, ja ymmärrämme mitä Sennheiser on muotoilulla hakenut – kunhan ei satu käyttämään paitaa, jossa on kaulus. Kuulokepanta jää silloin nimittäin helposti kauluksen sisään ja tuntuu hankalalta. Toinen vähän ärsyttävä asia on, se että kuuntelun lopetettuaan kuulokkeita ei voi taitella laukkuun tavallisten mallien tapaan, vaan ainoa paikka on roikottaa niitä kaulassa – ei ehkä se tyylikkäin asuste perjantai-illan viettoon kaupungilla.

Akku kestää kymmenisen tuntia, mikä on langattomille kuulokkeille hyvin. Valitettavasti on vaikea arvioida, kauanko akkua kulloinkin on jäljellä, sillä ääniviestejä ei ole, ja puhelimen näytöllä olevat ikonit ovat pieniä ja epätarkkoja.

Erinomainen äänenlaatu

Onneksi nämä pikkuasiat voi unohtaa, kun pääsemme keskittymään itse asiaan eli ääneen. Sennheiser tuottaa lämpimän ja kuitenkin tasapainoisen soundin uskomattoman pienistä ja kevyistä kuulokkeistaan. Korkeat ja matalat äänet soivat ilmavasti, ja basso tuntuu tukevalta tunkematta kuitenkaan keskirekisterin tai diskantin päälle. Todellinen nautinto!

Jos haluaa säätää soundia omaan makuun sopivaksi, se onnistuu Sennheiserin kännykkäsovelluksen taajuuskorjaimella. Sovellus kuitenkin tukee vain paikallisesti tallennettuja musiikkitiedostoja ja Tidalia – kummat valinnat, mikä tekee applikaatiosta melko käyttökelvottoman useimmille. Onneksi säätöjä ei oikeastaan tarvita, sillä kuulokkeiden neutraali soundi sopii kaikenlaiseen musiikkiin. Vertailukohdaksi viime aikoina testaamistamme kuulokkeista suosittelemme Jaybird X3:a, joka on Sennheiseria hieman halvempi ja sopii tästä poiketen hyvin urheiluunkin.

mainos

Johtopäätökset

Sennheiser Momentum In-Ear Wireless eroaa massasta niskaan tulevan pantansa ansiosta, mutta se kurottelee uusiin suuntiin muuallakin kuin muotoilussaan. Onko se sitten hintansa väärti? Vastaus on ehdottomasti kyllä. Äänenlaatu on nimittäin aivan loistava, ja pienet kuulokenapit tuntuvat korvissa mukavilta. Panta voi näyttää aluksi vähän hassulta eikä se taitu kätevästi taskuun, mutta pitkäaikaisessa käytössä se tuntuu todella miellyttävältä

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös