TESTISSÄ : Marshall Monitor II ANC

Rock-kuulokkeet vastamelulla

Marshallin parhaat langattomat kuulokkeet on päivitetty pitkille matkoille sopiviksi.

Marshall Monitor II ANC

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto. USB-C ja pikalataus. Yllättävän neutraali soundi. Hyvät pehmusteet. Näppärä käyttää.
Maksavat yhtä paljon referenssikuulokkeemme. Korville tulee lämmin, kun kuulokkeita pitää pitkään. Kimeä diskantti.
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton, vastamelu
 • Liitännät: 3,5 mm:n plugi, Bluetooth
 • Elementit: 40 mm
 • Taajuusalue: 20 Hz–20 kHz
 • Aktiivinen vastamelu: On
 • Impedanssi (passiivi): 32 ohmia
 • Akunkesto: 30 h vastamelun ja Bluetoothin kanssa
 • Puheohjaus: On
 • Sovellus: Marshall Bluetooth
 • Paino: 320 g
 • Verkkosivusto: marshallheadphones.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 300 €

Vanhemmat rokkarit tunnistavat Marshallin logon jättimäisten lavavahvistinten ansiosta, nuoremmalle ikäpolvelle merkki on jo ennen kaikkea tuttu langattomista kaiuttimista ja kuulokkeista. Kuusi vuotta sitten testasimme Monitor-lippulaivakuulokkeet, joka sai langattoman version kolmisen vuotta sitten. Nyt jälkimmäisestä on tullut uusi versio, Marshall Monitor II ANC. Nimensä mukaisesti uutuusmallissa on Active Noise Cancelling eli aktiivinen vastamelu.

Design ja istuvuus

Onneksi designista ei ole lähdetty lipeämään, vaan vaikutelma on yhä varsin rock: nahkajäljitelmää, niittejä, näyttävät ja jämäkät sangat sekä messinkiset säätönupit. Taittuva rakenne mahdollistaa niiden pakkaamisen pieneen tilaan. Kuulokkeet toimitetaan tyylikkään suojapussukan kanssa. Ja kuten T-Fordinkin tapauksessa, väriksi voi valita minkä tahansa – kunhan se on musta.

Sangassa on paksu tekonahalla päällystetty pehmuste, joten kuulokkeet eivät raavi tai hankaa päätä. Myös kuppien pehmusteet ovat miellyttävät eivätkä paina päätä, olematta kuitenkaan löysätkään. Runsas pehmustus alkaa tosin pidemmässä käytössä hiostamaan, joten leffan katselun jälkeen kuulokkeet riisuu jo mielellään.

Monitor II on laadukkaasti tehty ja miellyttävän tuntuinen kuulokemalli. Kuva: Marshall

Käyttö ja ominaisuudet

Kuulokkeissa on samanlainen joystick-tyyppinen ratkaisu kuin Marshallin muissakin malleissa. Sitä napsautellaan ylös tai alas volyyminsäädössä ja eteen ja taakse, kun haluaa vaihtaa kappaletta. Painallus laittaa musiikin pauselle tai vastaa puhelimeen. Monitoiminappi ja muut napit, joilla valitaan vastamelun määrä, löytyvät toisen kupin saranaosiosta.

Marshall Bluetooth -sovelluksen ansiosta kuulokkeiden yhdistäminen ja hallinta sujuvat helposti. Kuulokkeet aloittavat itse yhdistämisen puhelimeen, joten yhteys tarvitsee vain hyväksyä. Sovelluksesta voi valita vastamelun tason, haluaako päästä ympäristön ääniä läpi kuullakseen kaverin puheen tai laittaa vastamelun kokonaan pois päältä. Manuaalinen taajuuskorjain löytyy, ja siihen voi tallentaa kolme omaa asetusta. Sovelluksesta määritellään myös toiminto M-napille: haluaako sen aktioivan puheavustajan vai valitsevan omien ääniasetusten välillä.

Helposti löytyvät säätimet tekevät kuulokkeiden käytöstä näppärää. Kuva: Marshall

Marshallin ensimmäinen langaton kuulokemalli Major II BT teki meihin vaikutuksen 30 tunnin akunkestollaan aikana, jolloin useimmat muut pääsivät 12 tuntiin. Marshall Major II ANC ei ensisilmäyksellä näytä parantaneen tästä, mutta sitten käy ilmi, että ilmoitettu akunkesto on mitattu vastamelu päällä. Jos vastamelua ei käytä, kestää akku jopa 45 tuntia! Soitimme keskeytyksettä 14 tunnin ajan, jolla akkua jäi jäljelle 60 %, joten lupaus kuulostaa uskottavalta. Kuulokkeet ladataan nykyaikaisten puhelinten tapaan USB-C-laturilla, joten kuulokkeille ei tarvita omaa laturia. Vartin pikalatauksella saa viisi tuntia soittoaikaa.

mainos

Vastamelu ja äänenlaatu

Jo edellisessä mallissa oli eristetyt kupit, kuten monitorikuulokkeissa kuuluukin. Vastamelulla varustettuna kuulokkeet ovat arkikäytön lisäksi kätevät myös matkoilla. Vastamelu vaimentaa monotoniset äänet lähes täydellisesti. Vastamelu ei ole Marshallilla yhtä hyvä kuin Sony WH-1000 XM3 -mallissa, mutta se toimii oikein hyvän satunnaisille lentomatkustajille ja työmatkalaisille.

mainos
Sovelluksessa voi tehdä kaikki tarvittavat säädöt. Kuva: LB Ääni & Kuva

Äänen profiili ei ole yhtä rockahtava kuin joissakin Marshallin edullisemmissa kuulokkeissa. Soundi on neutraalimpi, mikä toimii useammille musiikkityyleille, ja sitä voi toki säätää taajuuskorjaimella vielä mieleisekseen. Hifilaadusta ei ole kyse, joten emme erityisesti suosittele kuulokkeita akustisen musiikin kuunteluun. Diskantti on hieman kimeä ja sulkeutunut. Vastamelu vahvistaa tätä efektiä. Monin tavoin samanlaisia ongelmia kuin edullisemmassa Marshall Mid ANC -mallissa, siis.

Johtopäätökset

Marshallin premium-malli Monitor on kasvanut aikuiseksi ja saanut langattomuuden lisäksi nyt myös vastamelun. Brändin faneille suunnatut lifestyle-kuulokkeet ovat laadukkaat, mukavat ja akunkestoltaan huikeat. Ominaisuusvalikoiman myötä myös hinta on karannut, ja kuulokkeet kisaavat samassa hintaluokassa premium-mallien kanssa, joissa on parempi vastamelu tai äänenlaatu. Marshall Monitor II ANC ei niin ollen ole itsestään selvä valinta kaikille.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös