Toimittajat suosittelevat

Ääni & Kuva

Kirjaudu sisään Tilaa Ääni & Kuva Support: Tel:08-411 49 90
BSE BSE-10

Nappikuulokkeet ja johto on vieläkin hyvä yhdistelmä

Näin hyvää ääntä ei langattomista kuulokkeista löydy!

Vivahteet erottuvat mahtavasti. Tyynyt voi räätälöidä käyttäjän korville (lisämaksusta).
Syväbasso laahaa vähän perässä ja keskirekisteri saisi olla enemmän esillä. Tavallisessa kännykkäkäytössä äänenpainetta on rajallisesti.

Etkö ole koskaan kuulutkaan BSE:stä? No emme mekään, ennen kuin jälleenmyyjä otti meihin yhteyttä. Lyhenne tulee sanoista Best Sound Electronics ja merkki Etelä-Koreasta. Saimme testiin BSE-10-nappikuulokkeet, joita myy ruotsalainen, 3D-tulostamalla tehtyihin silikoninappeihin erikoistunut Ilicon.

BSE-10 on varustettu hieman erilaisilla kaiutinelementeillä kuin yleensä. Niissä on balansoitu kalvo, joka toimii magnetostaattisella periaatteella. Magneettinen kalvo siis ”leijuu” kahden sähkömagneetin välissä. Kuulostaa kovin tekniseltä, mutta ideana on tuottaa puhtaampaa ja nopeampaa ääntä kuin tavallisilla dynaamisilla kaiutinelementeillä. Magnetostaattinen kalvo eroaa tasomagneettisesta siten, että siinä ympyränmuotoiset magneetit peittävät koko kalvon. Tasomagneettisissa kalvoissa sen sijaan on useita magneettitankoja, jotka epätasaisemman magneettikentän. Kuulemma.

Hybridi

BSE-10 on niin sanottu hybridi, jossa on balansoitu kalvo keskirekisterille ja diskantille mutta bassoelementti on tavallinen dynaaminen. Tämän tarkoitus on saada mahdollisimman paljon painetta bassoääniin.

Ilicon on erikoistunut tekemään käyttäjän fysiikkaan räätälöityjä korvanappeja. Tässä BSE-10-malli kaikkein kalleimmalla hypƐar Sonic Superior PRO -tyynyllä. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Muotoiltuja tyynyjä

Ilicon, joka toimii myös BSE:n jakelijana, on erikoistunut tekemään käyttäjän fysiikkaan räätälöityjä korvanappeja 3D-skannausta ja -tulostatamista käyttäen. Niinpä BSE-10:n voi valita tavallisella kolmen koon tyynysetillä tai tilata täydellisesti omiin korviin sopivat tyynyt.

Monelle retki Jönköpingiin korvien 3D-skannaukseen ei ehkä ole kaikista kätevin vaihtoehto, mutta homma onnistuu niinkin, että ottaa yhteyttä lähimpään audionomiin, joka voi ottaa korvista muotit ja lähettää ne Iliconille. Tai jos esimerkiksi omistaa jo omiin korviin muotoillut korvatulpat, ne voi lähettää skannattavaksi Iliconille, joka sitten palauttaa ne. Iliconin tyynyjen hinnat vaihtelevat noin 90 eurosta (hypƐar Sonic Budget) 240 euroon (hypƐar Sonic Superior PRO), jolla saa edistykselliset silikonityynyt integroidulla ja vaimentavalla suodattimella. Suodatin vaikuttaa sekä ulkoa tuleviin ääniin että itse kuulokkeiden ääneen. Edullisin Sonic Budget tuplaa jo yksin kuulokkeiden kokonaishinnan.

BSE-10:ssa on koaksiaalielementti balansoidulla kalvolla keskirekisteriä ja diskanttia varten. Ne on sijoitettu keskelle 10 mm:n bassokalvoa. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Äänenlaatu

Mukana tulevien tyynyjen kanssa musiikki toistuu hyvin ja vauhdikkaasti, etenkin ylemmässä rekisterissä. Naisäänissä, viuluissa ja muissa ylärekisteriä korostavissa soittimissa on runsasta vivahteikkuutta. Tämänkaltaiseen diskantin toistoon ei langattomilla kuulokkeilla todellakaan päästä, ja 70 euron kuulokkeina äänenlaatu on hämmästyttävä.

Heikoin lenkki on basso, joka soi ohuesti ja laahaa vähän muun musiikin perässä. Soundi kallistuu kylmän analyyttisen puolelle, mutta ei kuitenkaan ole terävä. Sheku Kanneh-Masonin sellosta puuttuu lämpöä Lontoon sinfoniaorkesterin ja Simon Rattlen Elgar-tulkinnassa. Sointirakenne on kuitenkin hieno ja jousen liikkeet toistuvat mielettömällä nopeudella.

mainos

Äänenlaatu muotoiltujen tyynyjen kanssa

Iliconin 3D-tulostettujen hypƐar Sonic Budget -tyynyjen kanssa ääni muuttuu varsin toisenlaiseksi. Yläpään rakenne säilyy, mutta basso saa ilahduttaa lisäpontta. Ariana Granden Break Up With Your Girlfriend soi jämäkällä bassolla ja iskevästi. Kappale kuulostaa tasapainoisemmalta, mutta yläreksiterin nopeutta ja tarkkuutta ei ole uhrattu. Todella hyvä!

mainos

Basso laahaa silti hieman perässä. Dynaaminen bassoelementti ei oikein pysy magneettikalvon vauhdissa. Jos supertarkka basso on omaan makuun, niin voi olla paikallaan tutustua Ikko OH1:een tai Shure SE425:een.

Kaukosäädin ja mikrofoni löytyvät oikean napin johdosta. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Vahvistin?

BSE-10 ei ole yhtä tehokas kuin monet muut. 96 dB:n herkkyys on aika hillitysti kuulokkeille.  Jouduin kuuntelemaan iPhone 11 Pro Maxin Lightning-ulostulon kautta volyymit useimmiten täysillä.

Dynamiikka ja resoluutio paranevat, jos mukaan liittää kannettavan vahvistimen, kuten FiiO Q1 mkII:n. Silloin tosin hinta alkaa tulla vastaan, kun puhutaan kuitenkin 70 euron kuulokkeista.

Lienee paikallaan mainita, että käyttäessäni musiikkisuodattimella varustettuja kaikkein kalleimpia hypƐar Sonic Superior PRO -silikonityynyjä, oli ääni vieläkin dynaamisempi. 240 euron hinnallaan niissä ei ole ehkä järkeä pelkkien BSE-10-kuulokkeiden kumppaniksi.

mainos

Johtopäätökset

BSE-10 on ensikohtaamiseni magneettikalvolla varustettujen nappikuulokkeiden kanssa. Konsepti on kiinnostava, sillä näin tarkka ja nopea toisto ylä-äänissä on harvinaista herkkua. Laulu erottuu hyvin ja levittäytyy kauniisti soitinten ympärille. Äänikuvan ilmavuus on aivan toista luokkaa kuin langattomilla kuulokkeilla. 70 euron hinnalla BSE-10 tuntuu aikamoiselta löydöltä.

Mukana tulevilla tyynyillä basso jää vähän hailuksi, mutta omiin korviin muotoiltujen tyynyjen kera basso saa pontta ja soundi pääsee tasapainoon. Basso jää silti muun musiikin jälkeen, mutta on vaikea keksiä saman hintaluokan kuulokkeita, jotka kuulostaisivat yhtä hyviltä. Vaikka erikoistyynyillä hinta tuplaantuu. Suosittelemme kuitenkin ostamaan ensin perusversion ja päivittämään parempiin tyynyihin myöhemmin, jos siltä tuntuu.

BSE-10 jaksaa soittaa ”riittävän” kovaa, mutta ilman ulkoista vahvistinta volyymi ei päätä huimaa.

Faktat

 • Tyyppi: In-ear-kuulokkeet
 • Periaate: Magnetostaattinen, 2-tie
 • Elementit: 10 mm:n basos, magnetostaattinen diskantti
 • Taajuusalue: 20–20 000 Hz
 • Impedanssi: 16 ohmia
 • Herkkyys: 96 dB
 • Mikrofoni/kaukosäädin: On/on
 • Johdon pituus: 80 cm
 • Paino: Ei ilmoitettu
 • Verkkosivusto: bsecm.com

Hinta

70 €c

Paras hinta

  Läs också

  Takstar HF 580

  Kiinalaista halpisluksusta

  Planaarikuulokkeet tuppaavat olemaan todella tyyriitä. Takstar HF 580 tarjoaa highend-tekniikkaa joka kukkarolle sopivaan hintaan.

  Parasta päihdettä?

  Investoimalla 1 500 euroa AP2000Ti-kuulokkeisiin saa kymppitonnin arvosta ääntä.

  Sennheiser PXC 550-II

  Loistoääntä huomaamattomassa paketissa

  Sennheiser pelaa varman päälle ja on päivittänyt laatumallinsa säätyvällä vastamelulla ja ääniohjauksella. Käyttöliittymä on ikävästi kärsinyt vähän matkan varrella.

  Beats Solo Pro

  Beats yllättää

  Kukapa olisi uskonut, että bassoräyhänä tunnettu Beats onnistuisi luomaan näin neutraalin soundin?

  Mahtavuutta minikoossa

  Sonyn uudet ANC-nappikuulokkeet ovat kuin täysikokoisten vastamelukuulokkeiden parhaiden puolien langaton miniversio.